Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Pokaži ljubav: Od bla bla bla do – da, da, da!

Odmah ćemo vam na početku otkriti tajnu – kako biste poboljšali komunikaciju u ljubavnoj vezi, morate naučiti više slušati, a ne više govoriti.

Bilo da ona traje tek nekoliko tjedana ili su iza vas već brojna desetljeća, u vezi je važno da poteškoće rješavate zajedno, a ne jedno protiv drugoga. Dobri komunikatori koriste svoje vještine kako bi izrazili zahvalnost, ljubav i poštovanje prema partneru svaki dan, čak i kada nije neka posebna prilika. Leptirići dođu i odu, ali ljubav i poštivanje ostaju. Ili bi barem trebali. 

Komunikacija je temelj svakog odnosa, toga ste i sami svjesni

Što onda pođe po krivu? Gdje nastane rupa u komunikaciji? Kako čarape postanu idealan poklon, a 14. dan veljače samo još jedna večer u nizu? Postoji jedan siguran način da saznate jeste li vi i vaš partner u vezi ispunjeni i sretni: postavite prava pitanja i potom duboko saslušajte odgovore.

Razmislite o tome što osoba preko puta vas govori, a ako niste sigurni, pitajte. Da, uistinu je TAKO JEDNOSTAVNO! Ključ zdrave komunikacije u vezi često uopće nije u stvarnoj verbalnoj komunikaciji – nego u načinu na koji slušamo. To je ono što drži parove na istoj strani, a naučite li ovu vještinu, bit ćete sretniji i zadovoljniji u vezi, ali i sa samima sobom.

Dobra komunikacija je broj 1, seksualna kompatibilnost, bliskost, toplina i intimnost u punom smislu te riječi hranit će tu osnovni, muško-ženski odnos koji će onda biti primjer potomcima, a zdrave jedinke izgrađuju zdravo društvu u cjelini. Evo odgovora za sve one koji žele spašavati svijet – krenite od sebe i izgradite bar jedan zdrav i funkcionalan odnos u životu“, kaže nam u jednom razgovoru Sanja Tatalović, trenerica osobnog rasta.

Upravo je mjera u kojoj je svatko od nas vješt u izražavanju pravog sebe, svojih preferencija i potreba – najveći pokazatelj zdravlja i ispunjenosti ljubavnog odnosa, bilo da se radi o frizuri, odjeći ili nakitu!

Naučite više slušati, a manje pričati

Zamislite na trenutak početke vašeg odnosa. Jeste li bili prijatelji, ljubavnici, ili oboje istovremeno? Kako ste otkrivali što druga osoba voli: od seksa, do odjeće pa i nakita? Istraživali ste, da. Ali i slušali! Upijali ste priče iz prošlosti ne biste li otkrili voli li vaš partner više more i sunce ili planine i snijeg. Trudili ste se zapamtiti omiljenu pjesmu, hranu koju voli… Sve je bilo novo, uzbudljivo i zabavno. A onda, negdje tijekom mjeseci ili godina – svi mi zaboravimo slušati. Upadnemo u rutinu svakodnevice, playlista se zaglavi na dječjim pjesmama, vrtimo šest istih jela u krug, a nerijetko – izvadimo na stol i prljavi veš. Vrijeme je da s time prestanemo!

Koliko god je bitno iskomunicirati svoje želje i potrebe, na tren ostavite to po strani i potrudite se razumjeti partnerove osjećaje, potrebe i želje. Budite zainteresirani i znatiželjni i brzo ćete shvatiti koliko slušanje čini razliku. Što nas ono uče još tamo u vrtiću? Izvoli, hvala, molim, oprosti. S ove četiri čarobne riječi i vaša će veza komunikacijski procvasti. Kad daješ reci, kad primaš zahvali, ako trebaš zamoli, a kad skriviš – ispričaj se.

Priznajte iskreno – koliko puta ste dobili “krivi” dar

Ne morate naglas, ali i jednom je previše. Takvi su darovi posljedica upravo nedovoljnog komuniciranja u vezi. Ne živimo u romantičnim filmovima gdje glavni junak pogleda kako sneno gledate u izlog, pa odabere savršeni nakit, donese omiljeno cvijeće ili kolače s najdražim punjenjem.

Živimo u svijetu gdje ste oboje glavni junaci, ali nemate vremena cijeli dan razmišljati samo o darovima i načinu kako da iznenadite bolju polovicu. Jer su dani protkani jurnjavom po sastancima, vrtićima, mailovima, pozivima i nepotrebnim sastancima koji su mogli biti mail. Ali, na kraju dana, vaš su dom i vaša veza sigurna oaza mira i na tome morate biti zahvalni. A, zahvalnost je lako pokazati pravim odabirom poklona.

Pokažite ljubav malim znacima pažnje

Prstenje, naušnice, ogrlice ili funkcionalni ukrasi za kosu sežu daleko u prošlost, a jedan od najstarijih pronađenih komada nakita je ogrlica od perli stara oko 100 tisuća godina. Iako ih volimo zvati malenim znacima pažnje, darivanje nakita zapravo pokazuje veliku privrženost i ljubav. Što onda odabrati ovog Valentinova? Ako dobro poznajete svoju partnericu, lako ćete odabrati neki od Argentum noviteta, a ako imate nedoumice, kao što smo gore rekli – pričajte s njom, slušajte i otkrit ćete na vrijeme kako biste ju na Dan zaljubljenih iznenadili savršenim darom.

Prema nekim istraživanjima psihologa, žene koje vole nositi ogrlice su odlučne i obožavaju život, dok su ljubiteljice prstenja vrlo staložene i čvrsto stoje na zemlji. Naušnice pak biraju intuitivne žene. One snažne, s ponosom nose tradicionalniji nakit, čuvajući uspomenu na prošlost, ali hrabro koračajući u budućnost. Moderni nakit savršeno se uklapa u životni stil svake žene, bilo da treba skoknuti do trgovine ili na važan sastanak – takav nakit neće proći nezapaženo.

Iako je osmijeh je i dalje nešto najljepše što možete pokloniti, ali i nositi kroz život, nakit je tu da ga dodatno naglasi. Uz Argentum srebrnu kolekciju s motivima srca Valentinovo će trajati cijele godine.

Članak nastao u suradnji s Argentum d.o.o.

Više

Fashion report

Kako jednom stylingu dodati više dimenzija i nositi ga u više prilika? Jednostavno, uz pravi izbor modnih detalja, odnosno nakita.

Zanimljivosti

Hrvatska kovnica novca uz optjecajni novac proizvodi i prigodni kovani novac, zlatnike i srebrnjake, kao i zlatne i srebrne medalje.

Fashion report

Dok nas tople zrake sunca miluju, a ljetni povjetarac zove na druženje, vrijeme je da prihvatimo sezonu uživanja i bosonogih avantura. Kako bolje ljetnom...

Savjeti i preporuke

Kako bivaše noge bile još ljepše tu su nanožnice!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.