Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Pokaži ljubav: Od bla bla bla do – da, da, da!

Odmah ćemo vam na početku otkriti tajnu – kako biste poboljšali komunikaciju u ljubavnoj vezi, morate naučiti više slušati, a ne više govoriti.

Bilo da ona traje tek nekoliko tjedana ili su iza vas već brojna desetljeća, u vezi je važno da poteškoće rješavate zajedno, a ne jedno protiv drugoga. Dobri komunikatori koriste svoje vještine kako bi izrazili zahvalnost, ljubav i poštovanje prema partneru svaki dan, čak i kada nije neka posebna prilika. Leptirići dođu i odu, ali ljubav i poštivanje ostaju. Ili bi barem trebali. 

Komunikacija je temelj svakog odnosa, toga ste i sami svjesni

Što onda pođe po krivu? Gdje nastane rupa u komunikaciji? Kako čarape postanu idealan poklon, a 14. dan veljače samo još jedna večer u nizu? Postoji jedan siguran način da saznate jeste li vi i vaš partner u vezi ispunjeni i sretni: postavite prava pitanja i potom duboko saslušajte odgovore.

Razmislite o tome što osoba preko puta vas govori, a ako niste sigurni, pitajte. Da, uistinu je TAKO JEDNOSTAVNO! Ključ zdrave komunikacije u vezi često uopće nije u stvarnoj verbalnoj komunikaciji – nego u načinu na koji slušamo. To je ono što drži parove na istoj strani, a naučite li ovu vještinu, bit ćete sretniji i zadovoljniji u vezi, ali i sa samima sobom.

Dobra komunikacija je broj 1, seksualna kompatibilnost, bliskost, toplina i intimnost u punom smislu te riječi hranit će tu osnovni, muško-ženski odnos koji će onda biti primjer potomcima, a zdrave jedinke izgrađuju zdravo društvu u cjelini. Evo odgovora za sve one koji žele spašavati svijet – krenite od sebe i izgradite bar jedan zdrav i funkcionalan odnos u životu“, kaže nam u jednom razgovoru Sanja Tatalović, trenerica osobnog rasta.

Upravo je mjera u kojoj je svatko od nas vješt u izražavanju pravog sebe, svojih preferencija i potreba – najveći pokazatelj zdravlja i ispunjenosti ljubavnog odnosa, bilo da se radi o frizuri, odjeći ili nakitu!

Naučite više slušati, a manje pričati

Zamislite na trenutak početke vašeg odnosa. Jeste li bili prijatelji, ljubavnici, ili oboje istovremeno? Kako ste otkrivali što druga osoba voli: od seksa, do odjeće pa i nakita? Istraživali ste, da. Ali i slušali! Upijali ste priče iz prošlosti ne biste li otkrili voli li vaš partner više more i sunce ili planine i snijeg. Trudili ste se zapamtiti omiljenu pjesmu, hranu koju voli… Sve je bilo novo, uzbudljivo i zabavno. A onda, negdje tijekom mjeseci ili godina – svi mi zaboravimo slušati. Upadnemo u rutinu svakodnevice, playlista se zaglavi na dječjim pjesmama, vrtimo šest istih jela u krug, a nerijetko – izvadimo na stol i prljavi veš. Vrijeme je da s time prestanemo!

Koliko god je bitno iskomunicirati svoje želje i potrebe, na tren ostavite to po strani i potrudite se razumjeti partnerove osjećaje, potrebe i želje. Budite zainteresirani i znatiželjni i brzo ćete shvatiti koliko slušanje čini razliku. Što nas ono uče još tamo u vrtiću? Izvoli, hvala, molim, oprosti. S ove četiri čarobne riječi i vaša će veza komunikacijski procvasti. Kad daješ reci, kad primaš zahvali, ako trebaš zamoli, a kad skriviš – ispričaj se.

Priznajte iskreno – koliko puta ste dobili “krivi” dar

Ne morate naglas, ali i jednom je previše. Takvi su darovi posljedica upravo nedovoljnog komuniciranja u vezi. Ne živimo u romantičnim filmovima gdje glavni junak pogleda kako sneno gledate u izlog, pa odabere savršeni nakit, donese omiljeno cvijeće ili kolače s najdražim punjenjem.

Živimo u svijetu gdje ste oboje glavni junaci, ali nemate vremena cijeli dan razmišljati samo o darovima i načinu kako da iznenadite bolju polovicu. Jer su dani protkani jurnjavom po sastancima, vrtićima, mailovima, pozivima i nepotrebnim sastancima koji su mogli biti mail. Ali, na kraju dana, vaš su dom i vaša veza sigurna oaza mira i na tome morate biti zahvalni. A, zahvalnost je lako pokazati pravim odabirom poklona.

Pokažite ljubav malim znacima pažnje

Prstenje, naušnice, ogrlice ili funkcionalni ukrasi za kosu sežu daleko u prošlost, a jedan od najstarijih pronađenih komada nakita je ogrlica od perli stara oko 100 tisuća godina. Iako ih volimo zvati malenim znacima pažnje, darivanje nakita zapravo pokazuje veliku privrženost i ljubav. Što onda odabrati ovog Valentinova? Ako dobro poznajete svoju partnericu, lako ćete odabrati neki od Argentum noviteta, a ako imate nedoumice, kao što smo gore rekli – pričajte s njom, slušajte i otkrit ćete na vrijeme kako biste ju na Dan zaljubljenih iznenadili savršenim darom.

Prema nekim istraživanjima psihologa, žene koje vole nositi ogrlice su odlučne i obožavaju život, dok su ljubiteljice prstenja vrlo staložene i čvrsto stoje na zemlji. Naušnice pak biraju intuitivne žene. One snažne, s ponosom nose tradicionalniji nakit, čuvajući uspomenu na prošlost, ali hrabro koračajući u budućnost. Moderni nakit savršeno se uklapa u životni stil svake žene, bilo da treba skoknuti do trgovine ili na važan sastanak – takav nakit neće proći nezapaženo.

Iako je osmijeh je i dalje nešto najljepše što možete pokloniti, ali i nositi kroz život, nakit je tu da ga dodatno naglasi. Uz Argentum srebrnu kolekciju s motivima srca Valentinovo će trajati cijele godine.

Članak nastao u suradnji s Argentum d.o.o.

Ne propustite

Zanimljivosti

Bilo da tražite savršen poklon za rođendan, godišnjicu, vjenčanje ili neku drugu posebnu prigodu, odabir poklona može biti pravi izazov.

Dobar posao

Dani komunikacija prepoznati su kao jedan od najboljih evenata na svijetu prema britanskom Association Excellence Awardsu zbog svog out of the box pristupa, jedinstvene...

Duh i tijelo

Slušati nije lako. Kako bismo zaista čuli neku osobu moramo to htjeti, ali i znati.

Fashion report

U svojoj novoj kampanji Argentum se želio sjetiti svih vas, zahvaliti vam se i reći: "Ti si naš razlog za osmijeh".

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.