Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Poklonite trajno – prijedlozi koji će vam olakšati darivanje dragih osoba u sezoni krštenja, pričesti i krizme

Ulaskom u sezonu raznih svečanosti velika je mogućnost da vas trenutno zovu svugdje i da ćete u nadolazećim tjednima i mjesecima biti gost na čitavom nizu najrazličitijih posebnih prigoda.

Ulaskom u sezonu raznih svečanosti velika je mogućnost da vas trenutno zovu svugdje i da ćete u nadolazećim tjednima i mjesecima biti gost na čitavom nizu najrazličitijih posebnih prigoda. Možda ste kum/kuma na krstitkama, prvoj pričesti ili krizmi, slavite nečiji rođendan ili diplomu, spremate se u svatove u kojima imate određenu ulogu ili ste ondje kao bilo koji drugi gost… Sve ove svečanosti jedinstvena su prilika za okupljanje obitelji i prijatelja i slavlje dragocjenih zajedničkih trenutaka, no s druge strane nameću se i kao svojevrsna obaveza, jer u našu se kulturu ipak ukorijenio i ritual darivanja.

Srebrna medalja „Dan krizma“ i „Križ“ FOTO: Iva Komesar

Bilo da su u pitanju krstitke, prve pričesti ili krizme, nigdje ne dolazimo praznih ruku. Svojim izborom poklona želimo pokazati da nam je stalo i osobi koju darujemo ostaviti trajnu uspomenu koja će ju uvijek podsjećati na taj svečani trenutak u njenom životu.

A ima li što trajnije i dugoročno pamtljivo od zlatnika i srebrnjaka, te zlatnih i srebrnih medalja, koji su dio naše tradicije darivanja već desetljećima? Iako vam se možda jedno vrijeme činilo da su ispali iz mode i da su primat u darivanju preuzele neke druge materijalne stvari, oni su oduvijek imali svoju publiku, a u zadnjih nekoliko godina šira im se populacija ponovno okreće i prepoznaje ih kao optimalan poklon.

Srebrna medalja „Križ“
FOTO: Iva Komesar

Više je razloga za to, počevši od činjenice da simboliziraju uistinu vrijedan i trajan znak pažnje u vremenima u kojima je sve brzo prolazno i još brže potrošno, preko toga da su praktičan izbor u trenucima kada želite darivati osobu zlatom i srebrom, no primjerice niste sigurni hoćete li s određenim komadom nakita pogoditi njen ukus, pa do modernog dizajna s kojim ovi trajni pokloni dolaze i zbog kojeg djeluju suvremenije i poželjnije no ikad.

Zlatna medalja „Krštenje“
FOTO: Iva Komesar

Adresa koja će vam riješiti većinu dilema glede izbora poklona za svečanosti je Hrvatska kovnica novca, koja uz optjecajni novac proizvodi i investicijske zlatnike i srebrnjake, kao i zlatne i srebrne medalje. Oni će vas već na prvu osvojiti – ili barem zaintrigirati – svojim dizajnom, koji je beskompromisno moderan, ukusan i naposljetku prigodan za posebne prilike.

Srebrnjak „Nikola Tesla“
FOTO: Iva Komesar

Zlatnici, srebrnjaci i medalje Hrvatske kovnice novca, na kojima su svoj dizajnerski potpis ostavili poznati hrvatski kipari, pokrivaju sve kategorije: rođenja i rođendane, krštenja, prve pričesti i krizme, vjenčanja, diplome i uspjehe u školi. Svaka od ovih kategorija ima svoje prigodne motive, koji su ili vezani uz prigodu ili slave kultne ličnosti, lokalitete i događanja iz hrvatske povijesti.

Usluga ne bi bila potpuna bez mogućnosti personalizacije: srebrne medalje „Križ“ i „Dan“ tako je moguće gravirati željenom porukom i darivati ove unikate za različite kršćanske prigode.

Nadolazeće svečanosti u vašim životima idealna su prilika za ostavljanje trajnog traga i stvaranje vječnih uspomena. Učiniti to možete u web trgovini Hrvatske kovnice novca i na sljedećim prodajnim mjestima.

Više

Fashion report

Borboleta, vodeći brend modnog nakita, s ponosom predstavlja najnoviju ekskluzivnu suradnju s mladim umjetnicama, dizajnericama i ilustratoricama, Klasjom Haban, Zitom Nakić i Andreom Šumberac. 

Fashion report

Moderan dizajn kojega donose Jadran čarape donosi savršen izbor za svakoga

Fashion report

Obožavatelji Crocsa željeli su meku obuću koja se može nositi ne samo kod kuće, već bilo gdje i bilo kada.

Trendovi

Spoj klasičnih krojeva i elemenata posuđenih iz muškog ormara, upotpunjeni su suptilnim sjajem lurex pletiva, svjetlucavog denima i šljokica.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.