Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Pokrenimo lavinu dobrote za djecu na Šri Lanci

U dalekoj Šri Lanci, zemlji koju nazivaju i ‘biserom Indijskog oceana’ trenutno boravi predsjednica organizacije JCI Zagreb​ Helena Marinović​ volontirajući u sirotištu Saint Leonard’s Children’s Home u sklopu kojega za napuštenu i nezbrinutu djecu, s puno ljubavi i pažnje, brinu časne sestre.

U dalekoj Šri Lanci, zemlji koju nazivaju i ‘biserom Indijskog oceana’ trenutno boravi predsjednica organizacije JCI Zagreb​ Helena Marinović​ volontirajući u sirotištu Saint Leonard’s Children’s Home u sklopu kojega za napuštenu i nezbrinutu djecu, s puno ljubavi i pažnje, brinu časne sestre. No briga za djecu u sirotištu, u kojemu trenutno boravi 46 djece, od jedne godine do punoljetnosti, nije jedina aktivnost kojom se bave. Veliki je naglasak na edukaciji štićenika i učenju engleskog jezika kako bi se djeca s ulaskom u punoljetnu dob lakše i uspješnije integrirala u zajednicu iako briga o njima ne prestaje niti nakon službenog napuštanja sirotišta.

S2

„Život na Šri Lanci težak je za većinu stanovništva koje živi na rubu siromaštva. Iako su djeca u sirotištu zdrava i zbrinuta, njihovi su uvjeti vrlo skromni. Većinu prostorija u sirotištu treba obnoviti, namještaj je star i trošan, odjeću peru ručno, nemaju kupaonice pa se djeca tuširaju u dvorištu i polijevaju posudama s vodom, trebaju obnovu blagovaonice i kuhinje, nove elemente, pločice na podu… Nisam mogla ostati imuna na njihove uvjete i upravo tu se rodila ideja za prikupljanjem sredstava kako bi se bar donekle poboljšala kvaliteta života ove  djece koju su biološki roditelji odlučili napustiti. Također, časne sestre htjele bi primiti još djece pa je u planu proširenje sirotišta i kupnja susjedne parcele, za što trebaju dodatna sredstva. Stoga ovim putem javno apeliram na sve u Hrvatskoj da pokažemo međunarodnu solidarnost te da zajedničkim snagama pokrenemo lavinu dobrote. Naše malo njima će značiti mnogo.“, izjavila je Helena Marinović, predsjednica organizacije JCI Zagreb.

S1

Svi koji to žele uključiti se mogu izravnim javljanjem Heleni putem njenog Facebook profila kako bi ih uputila na koji način mogu donirati sredstva za pomoć napuštenoj i nezbrinutoj djeci sirotišta Saint Leonard’s Children’s Home u gradu Gampoli.

Više

Dobar posao

Krojač, prema prethodno kreiranom modelu, izrađuje odjeću i druge proizvode od tekstila, pletiva ili vlaknastih materijala.

Zanimljivosti

Zaklada Nora Šitum u ponedjeljak, 30. svibnja, od 10 do 13 sati u Parku Maksimir organizira humanitarnu dječju utrku pod nazivom 'Zdrav kao lav'.

Zanimljivosti

Jučer, 24.4.2022. godine je održana online konferencija u okviru projekta Ojačaj me da jačam druge koji provode Međunarodna mreža poslovnih žena i Sportsko učilište...

Zanimljivosti

Što ponijeti? Kakvo će vrijeme biti? Treba sastaviti listu svih stvari, da se nešto ne zaboravi?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.