Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

Pokrenut književni klub kako bi se čitale Bowieve omiljene knjige

Na listi omiljenih naslova Davida Bowieja su “1984” Georgea Orwella, “Na cesti” Jacka Kerouaca, “Paklena naranča” Anthonyja Burgessa…

“Moj otac je bio strastveni čitatelj… izgradio sam osjećaj odgovornosti kako bi se održao književni maraton u čast mog oca”, izjavio je Duncan Jones.

Duncan Jones pokrenuo je online književni klub posvećen očevim omiljenim naslovima.

“Moj tata bio je čitač zvijer. Jedna od njegovih pravih ljubavi bila su djela Peter Ackroydova o povijesti Britanije i njenih gradova. Izgradio sam osjećaj odgovornosti kako bi se održao književni maraton u čast mog oca”, tvitao je Duncan i pozvao sve zainteresirane: Svatko se može pridružiti, čitamo Hawksmoora s Peterom Ackroydom, kao zabavu prije nego što uđemo u teške stvari.”

Instagram: https://www.instagram.com/p/BdQzEkWn6gI/

Instagram: https://www.instagram.com/p/BdQzEkWn6gI/

Na listi omiljenih naslova Davida Bowieja su “1984” Georgea Orwella, “Na cesti” Jacka Kerouaca, “Paklena naranča” Anthonyja Burgessa, kao što je volio čitati knjige posvećene glazbi poput “Sweet Soul Music: Rhythm And Blues And The Southern Dream Of Freedom”, zatim kolekciju predavanja i zapisa Johna Cagea, te djela posvećena povijesti poput “Povijesti SAD-a” Howarda Zinna, tu su i knjige koje se bave okultnim (“Transcendental Magic”, “Its Doctrine and Ritual”), kao i umjetnošću (“Halls Dictionary Of Subjects And Symbols In Art”).

Izvor:http://www.ravnododna.com

Više

Darivanje

U Meksiku pedesetih godina 20. stoljeća mlada pripadnica visokog društva otkriva jezive tajne prekrasne stare vile.

She Book Club

Nakon više tisuća pročitanih stranica i dugog vijećanja odluka je pala: najbolji hrvatski roman u prošloj godini je 'Zemlja bez sutona', prozni prvijenac Marije Andrijašević, nagrađivane...

She Book Club

Aria Cnoll pseudonim je pod kojim piše Karolina Obradović. Odrasla je u blizini Slavonskog Broda.

She Book Club

Sudionici Noći knjige družit će se s knjigom i u zatvorima, dvorcima, kafićima, vlakovima, voćnjacima, na trgovima, crkvama, pa čak i u berbi gljiva.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.