Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Pokušajmo se riješiti virusa na prirodan način

Naoružajte se i napadnite viruse uz ovih sedam ljekovitih biljaka.

Prisutnost virusa u našem organizmu zdravstveni je problem čak i onda kada ne izazivaju nikakve simptome bolesti, jer su virusi po svojoj prirodi opasni i kada su tihi. Naime oni su pokretači brojnih oštećenja i nenormalnih biokemijskih procesa u stanicama.

O njihovoj podmuklosti govori i činjenica da suvremena medicina zapravo nema djelotvorne lijekove protiv virusa.

Međutim, kao i uvijek, priroda nudi efikasno rješenje.

1. Mačja kandža (Uncaria tomentosa)

Mačja kandža (Uncaria tomentosa) je jedna od najvažnijih biljaka protuvirusnog djelovanja. Južnoamerički Indijanci koriste ju već 2000 godina.

U srž znanstvenog zanimanja dospjela je zbog svojih sposobnosti – uništava viruse, smanjuje upale, djeluje protutumorski, a prema nekim novijim zapažanjima efikasna je i protiv virusa SARS.

Uncaria djeluje i na imunološki sustav prvenstveno poticanjem stvaranja limfocita te jačanjem njihove aktivnosti, a znamo da su u borbi protiv virusa limfociti najvažnije stanice.

2. Maslina

Za protuvirusni učinak masline odgovorna je elenolna kiselina koja koči stvaranje transkriptaze i proteaze – enzima potrebnih nekim virusima da oštete zdrave stanice. Usporavanjem virusnog umnažanja tvari iz lista masline daju organizmu dovoljno vremena i mogućnosti da krene u napad.

Tvari iz lista masline doprinose liječenju herpesa i drugih virusnih oboljenja, gripe i prehlade, gljivičnih infekcija, kroničnog umora i alergija, a djeluje čak i na virus HIV-a.

Spojevi lista masline mogu djelovati tako da inaktiviraju djelovanje antibiotika, te stoga proizvode na bazi maslinova lišća ne bi trebalo uzimati u isto vrijeme kad i antibiotike.

3. Cvijet bazge

Cvijet bazge, jedne od najpoznatijih ljekovitih biljaka, često je dio kućne ljekarne. Bazga se proslavila u narodnoj medicini, a slavi ju i poznati njemački liječnik Kneipp, najviše zbog njezine jedinstvene moći u liječenju prehlade, gripe i vrućice.

Suvremena znanost razjasnila je tajnu djelovanja bobica bazge: bazga ima sposobnost onemogućiti prodor virusa u stanice te njegovo umnožavanje unutar stanice.

Bazga posebno djeluje na viruse prehlade i gripe, a dokazano je da djeluje i na virus Herpes simplexa te još neke sojeve. Bobice bazge imaju i snažno antioksidativno djelovanje te smanjuju ukupnu razinu oksidativnog stresa.
4. Astragalus

Astragalus je poznata biljka u kineskoj medicini koja ima protubakterijsko, protuupalno i imuno-podupiruće djelovanje. Kineska medicina koristi kozlinac kod rinitisa i nadražaja sluznice dišnih organa uslijed sezonske
alergije. U kombinaciji sa ehinacejom vrlo je djelotvorno sredstvo u zaštiti od infekcija dišnih organa.

Zbog flavonoida, koje sadrži, astragalus djeluje kao prirodni tonik. Pomaže kod iscrpljenosti i kroničnog umora. Ubrzava oporavak nakon bolesti.

5. Echinacea

Echinacea je najpoznatija imuno-jačajuća biljka čije tvari doprinose povećanju broja imunoloških stanica
odgovornih za inaktivaciju virusa i bakterija. Dokazano je da ehinaceja efikasno djeluje kod akutnih infekcija dišnih putova, uključujući gripu, prehladu, bronhitis, sinusitis, tonzilitis, upalu uha i peludnu groznicu.

Najbolje je da uzmete ehinaceju kod prvih simptoma bolesti.

6. Pau d’ Arco (Taheebo)

Pau d’ Arco – južnoameričko drvo – jedna je od najmoćnijih ljekovitih biljaka za potporu imunitetu. Taheebo djeluje protiv bakterija, virusa i gljivica te da jača imunosni sustav.

Taheebo u obliku kapsula, tableta, tinkture ili čaja može učinkovito ojačati imunitet u slučajevima gripe i prehlade, sindroma kroničnog umora, bronhitisa ili infekcije HlV-om.

Zbog protuupalnih svojstava koristan je kod akutnog bronhitisa, čiji su simptomi upala dišnih puteva i bol u mišićima. Lokalna primjena tinkture Taheebo može ukloniti bradavice.

7. Crni kim

Drevni faraoni smatrali su ulje crnog kima lijekom za sve bolesti. Preko 200 modernih istraživanja potvrdila su nevjerojatno ljekovito djelovanje ove biljke. Zbog svog bogatog kemijskog sastava – sadrži preko 100 aktivnih sastojaka – crni kumin djeluje na široki spektar bolesti.

Blagotvorno djeluje na dišni, probavni i mokraćni sustav. Jača imunitet, liječi bronhitis, kronični kašalj i emfizem. Daje odlične rezultate u liječenju alergije i astme. Djeluje kao prirodni antibiotik, koji nema štetnih posljedica, zbog toga ga možete koristiti u sezoni gripe i prehlade. Mogu ga uzimati i djeca.

Kaže se da je napad – najbolja obrana. Naoružajte se i napadnite viruse uz ovih sedam ljekovitih biljaka.

Izvor Alternativa za vas

Više

Moj dom

Caladium su biljke koje potječu iz Južne Amerike, a rastu iz gomolja/lukovice. Većini kaladijuma se divimo zbog ludih uzoraka.

Moj dom

Štetni spojevi znatno se mogu umanjiti ako obogatite vaš životni prostor sobnim biljkama koje, osim što pročišćavaju zrak, prostor čine ugodnijim i ljepšim za...

Savjeti stručnjaka

Uložite dodatni napor u zaštitu imuniteta.

Moj dom

Ove 3 biljke će se savršeno uklopiti uz svaki dom, a vi se potrudite da bar jednu imate.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.