Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Fashion report

Police slavi svoj 40. rođendan

Police se od samog početka našao u uspješnoj interpretaciji slobodnog i odvažnog duha koji odbija igrati po pravilima.

Prvi brend u vlasništvu tvrtke DeRigo osnovan je 1983. kada je lansirao svoju prvu uspješnu kolekciju naočala. Potaknut reakcijom javnosti, 1997. debitira s muškim i ženskim parfemom i tako bilježi prvu od mnogih suradnji te postaje etabliran lifestyle brend, jedini koji je proširio svoju ponudu na satove (od 2003.), nakit (od 2005.), sitnu kožnu galanteriju (od 2011.) te na koncu odjeću.

Zahvaljujući snažnom identitetu koji se stalno razvija, sofisticiranom dizajnu i kultnom stilu, Police se od samog početka našao u uspješnoj interpretaciji slobodnog i odvažnog duha koji odbija igrati po pravilima. Svjedok muškog svemira koji se neprestano mijenja, brend se danas oplemenjuje stilom iz 90-ih, prihvaćajući suvremeniji izraz, gdje muškost ostaje gotovo “neistražen teritorij” kojega treba osjetiti i ponovno izgraditi vlastitu prirodu i identitet. Odvažnost i otkriće novi je slogan za Police: za oslobođenog i hrabrog pojedinca, koji uvijek nastoji biti ono što jest.

1983. Police, jedna od prvih kampanja
KODNI NAZIV: POLICE

Police je uvijek bio sinonim za preuzimanje rizika u smislu stila, kvalitete, inovativnosti, pionirskog dizajna i istraživanja novih smjerova i partnerstava. Police pripovijeda o tome kako se brend oduvijek znao iznova osmisliti kao nova ikona ‘društva’, uvodeći privlačne detalje i sezonske varijacije, kroz različite asortimane proizvoda, ali posebno unutar svoje osnovne ponude naočala.

Mnogi stilski lajtmotivi prate imidž brenda od samog početka, kao što je plava boja – trijumf iz 90-ih, kada je Police prvi predstavio plave zrcalne leće. Prepoznatljiv element, koji su kasnije usvojile sve kategorije, ponovo je prisutan u najnovijim kolekcijama. Među najunikatnijim stilskim obilježjima brenda Policea – uz gotičko slovo ‘P’ i lubanju – nalazimo logotip bezvremenskog orla, simbola slobode i neustrašivosti, reinterpretiran tijekom godina i ujedno je jedan od protagonista 40. obljetnice.

POLICE U BROJKAMA

Prisutan u više od 100 zemalja, zahvaljujući velikoj distribucijskoj mreži za sve kategorije proizvoda, upravo u Europi Police pronalazi svoje glavno tržište, i to s poslovanjem u Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, UK-u i Portugalu. Izvan starog kontinenta, najvažnija tržišta brenda čine Azija – gdje je Japan jedno od vodećih tržišta, a slijede ga Indija, Koreja, Indonezija i Kina – te Bliski istok, s fokusom na Ujedinjene Arapske Emirate, a SAD je također zabilježio rast distribucije i prodaje.

U 2022. godini Police bilježi rast koji je započeo godinu ranije zahvaljujući neprestanom uspjehu raznih kolekcija i ključnih ulaganja. Brojke na kraju godine otkrivaju povećanje od 22% u usporedbi s 2021., što je brojka koja brend vraća na predpandemijsku razinu poslovanja.

1988. Police
MUŠKA ZAŠTITNA LICA BRENDA POLICE

Pamtimo brojne reklamne kampanje s holivudskim zvijezdama poput Brucea Willisa, Georgea Clooneya i Antonija Banderasa. Police se može pohvaliti i posebnim odnosom s kinematografskim svijetom, što također pokazuju brojne suradnje na akcijskim filmovima kao što su Batman vs Superman: Dawn of Justice, Justice League, Men In Black: International, The Batman i, najnoviji, Bullet Train s fantastičnim Brad Pittom.

Duh brenda Police prisutan je i u svijetu sporta: od partnerstva s Mercedes-AMG Petronas Formula 1 Timom, do suradnje s Davidom Beckhamom, Neymarom Jr., Lewisom Hamiltonom i Georgeom Russellom, koji svojim likom interpretiraju i promiću vrijednosti, stil i filozofiju brenda, ponekad čak i dizajnirajući za kolekcije.

EKSKLUZIVNI KOMADI ZA 40 GODINA BRENDA

Police 2023. godinu započinje limitiranom kolekcijom od četiri posebno dizajnirana ekskluzivna proizvoda, koji predstavljaju maksimalan izraz stila u svim kategorijama proizvoda. Stil sunčanih naočala, dva sata u kombinaciji s narukvicom ili novčanikom te mirisom – sve u limitiranom broju samo 1983 komada za svaki stil, u čast godine osnutka brenda. Stil kolekcije je ikoničan više nego ikada, a proizvodi utjelovljuju njegovu odvažnost – ključnu vrijednost brenda, koja se obilježava novom kampanjom ‘Audacity Wanted’.

Osnovni zajednički nazivnik capsule kolekcije čine kromatski kodovi povezani s Police identitetom i prošlošću: uz sveprisutnu plavu, crna i zlatnu koje su prevladavajuće nijanse. Kako bi četiri komada bila još ekskluzivnija, imaju apliciran i novi logotip ‘Police 40’ i serijski broj ugraviran na proizvode. Capsule kolekciju prati ekskluzivno pakiranje koje se sastoji od čvrste kutije s kožnom završnom obradom i elegantnim zlatnim i crnim baršunastim detaljima s unutarnje strane.

USPJEH POLICE-A ODRAŽAVA STRAST I PREDANOST DE RIGO GRUPE

„Police je nastao prije 40 godina kao rezultat velikog entuzijazma i snažnog osjećaja predanosti. To je upravo ono što smo implementirali u projekte De Rigo grupe. Idealna kombinacija koja nam je pomogla u stvaranju uspješne globalne priče u aspektu prodaje i odnosa s javnošću (ja bih public support prevela tako umjesto javne podrške). Naša avantura se nastavlja. Jedan od odlučujućih elemenata u afirmaciji Police-a kao lifeystyle brenda leži u razvoju licenci različitih kategorija proizvoda (ova rečenica mi nema smisla, ova riječ licenca/dozvola). Strategija će se dalje provoditi stvaranjem novih suradnji, a bit će obogaćena i ambicioznim Retail projektom kroz otvaranje trgovina posvećenih Police svijetu. Ovih četrdeset godina obilježeno je snažnim emocijama i ispunjeno kontinuiranim zadovoljstvom za De Rigo Grupu”, komentirao je Michele Aracri, izvršni direktor De Riga.

„Priča o Police-u je izvanredna i uistinu prepuna iznenađenja. Snažan identitet ovog brenda prepoznatljivog po različitim karakteristikama životnog stila, uvijek je bio uparen s njegovom briljantnom sposobnošću i znanjem u ponovnom osmišljavanju sebe kao ikone predstavljajući sve one vrijednosti koje se nalaze u suvremenom društvu: slobodu, odvažnost i neovisnost”, rekla je Barbara De Rigo, direktorica marketinga u De Rigu.

Više

Trendovi

Što će biti hit ove sezone, što obavezno morate imati u ormaru i kako to iskombinirati da biste se osjećali odlično i bili ono...

Zanimljivosti

Jedna od takvih je i „Mala sirena“, bajkovita priča uz koju su odrastale, smijale se i plakale brojne generacije.

Fashion report

Za zaštitno lice ljetne kolekcije Yamamay je odabrao manekenku i glumicu Madalinu Ghenea koja svojom ženstvenošću savršeno interpretira duh i stil 50-ih i 60-ih...

Fashion report

Jedno potpuno drukčije druženje organizirao je svima omiljeni fashion brend Guess.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.