Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Pomažu li antibiotici?

„Pomažu li antibiotici” kojim se lako i brzo može dokazati je li vaša infekcija bakterijska i ima li smisla primijeniti antibiotike.

Antibiotici su vrlo učinkovita vrsta lijeka. Međutim, oni djeluju samo protiv bakterija – ne i virusa. Kako prepoznati da li je uzrok vaše prehlade virusni ili bakterijski – samo na temelju simptoma – teško. Hartmann Grupa vodeći međunarodni proizvođač medicinskih i higijenskih proizvoda predstavlja novi novi test iz linije Veroval,  „Pomažu li antibiotici” kojim se lako i brzo može dokazati je li vaša infekcija bakterijska i ima li smisla primijeniti antibiotike.

Respiratorne infekcije su zasigurno najčešće zarazne bolesti i jedan od vodećih razloga odlaska k liječniku. Posebno tu prednjače infekcije gornjeg dijela dišnog sustava. Prehlada je akutna virusna infekcija s upalom nekih ili svih organa gornjeg respiratornog trakta uključujući nos, sinuse, ždrijelo, grkljan, a često dušnik i bronhe. To je najčešća od svih virusnih infekcija gornjeg respiratornog trakta, a posebno je česta u hladnijim razdobljima godine. Ponekad se prehlada može zakomplicirati sa sekundarnom bakterijskom infekcijom. Obično su to bakterijske upale srednjeg uha (posebno kod djece), sinusa, dušnika ili bronha. za koju će liječnik vjerojatno propisati terapiju antibioticima. Uspjeh liječenja bolesti i sprječavanja posljedica nezamislivi su bez dijagnostike obavljene na vrijeme. Sretna je okolnost da za mnoge tegobe postoje kvalitetni i brzi dijagnostički testovi. Mnoga testiranja nisu ni dostupna svima, nego su često zbog troškova ograničena samo na pojedine populacijske grupe, indikacije i osobe kod kojih postoji povišen rizik od stjecanja zaraze, zbog kojih bi trebali češće prakticirati i kućnu i laboratorijsku dijagnostiku.

Test „Pomažu li antibiotici” izvodi se na sljedeći način:

Potrebna je samo jedna kapljica krvi. Koristite lancetu priloženu u testu za samotestiranje. Krv se pomiješa sa puferom za razrijeđivanje, nakon čega je važno  smjesu dobro protresti. Kapnite otopinu na testnu kazetu, a rezultate očitajte  nakon 5 minuta.

Isprobajte i ostale brze kućne testove iz linije Veroval:

Brzi test za dokazivanje niske koncentracije željeza: Osjećate li se umorno, bez energije, a imate glavobolje? Možda patite od nedostatka željeza u krvi. Napravite kod kuće brzi Veroval test za otkrivanje nedostatka željeza u krvi i  pričekajte 10 minuta na odgovor kod kuće. Pravodobna dijagnostika polovica je posla. Budući da željezo ima važnu ulogu u opskrbi tijela kisikom i u metabolizmu energije,  manjak željeza u organizmu može rezultirati letargijom, bljedilom i glavoboljama. Korištenjem Veroval kućnog testa „Manjak željeza” marke Veroval® možete sa sigurnošću ustvrditi uzrokuje li gore navedene simptome nedostatak željeza u krvi.Za provođenje ovog  testa bit će vam potrebna samo kapljica krvi iz jagodice prsta, a rezultati su vidljivi već nakon deset minuta.

Brzi test za otkrivanje povišene vrijednosti kolesterola: Znanstveno je dokazano da visoka vrijednost kolesterola predstavlja velik rizik od razvoja ateroskleroze i povezanih stanja, poput visokog krvnog tlaka i srčanih udara. Vaša dob, nezdrava i masna prehrana te sjedilački način života faktori su koji nepovoljno djeluju na razinu kolesterola u krvi. Proizvodi za samotestiranje „Kolesterol” marke Veroval® omogućit će vam da brzo i sigurno provjerite je li vaša razina kolesterola unutar granica prihvatljivih vrijednosti ili ćete morati promijeniti prehranu i način života. Za provođenje ovog trominutnog testa bit će vam potrebna samo kapljica krvi iz jagodice prsta.

Veroval brz test za otkrivanje alergije: Mnogi ljudi pate od tipičnih simptoma alergije poput kihanja, začepljenog nosa ili nadraženih očiju, a pritom ne znaju koji alergen uzrokuje njihove tegobe. Međutim upotrebom proizvoda za samotestiranje „Utvrđivanje alergije” marke Veroval® omogućit će vam da otkrijete imate li doista alergijsku reakciju na sljedeće alergene: mačji dlaku, pelud trave i grinje u kućnoj prašini.Za provođenje ovog polusatnog testa potrebna vam je samo kapljica krvi iz jagodice prsta.

Informirajte se i o ostalim testovima iz linije Veroval:

Podsjetimo, Hartmann Grupa vodeći međunarodni proizvođač medicinskih i higijenskih proizvoda razvio je liniju Veroval  koja uključuje  osam brzih i pouzdanih kućnih testova kojima je moguće  testirati intoleranciju na gluten, otkriti alergiju na mačju dlaku, pelud trave i grinje u kućnoj prašini, provesti testiranje na upalu mokraćnog puta, dokazati nisku koncentraciju željeza, saznati moguću povišenu vrijednost kolesterola, napraviti preventivni pregled želuca za dokazivanje bakterije Helicobacter pylori, napraviti preventivni pregled crijeva za dokazivanje prikrivene krvi u stolici te pomoću testa Pomažu li antibiotici brzo i sigurno možete provjeriti je li vaša infekcija bakterijska i ima li smisla primijeniti antibiotike. Više informacija potražite na www.veroval.hr

[box style=”0″]

Za vas smo pripremili jedan test. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #testjetu

Prijave primamo do 8. ožujka, točno u podne. Nagrade će biti poslane samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dibitnica Mari Zorić.

[/box]

Pročitajte još

Savjeti stručnjaka

Svjetski dan srca, koji se svake godine obilježava 29. rujna, širi svijest o kardiovaskularnim bolestima i naglašava što možemo poduzeti kako bismo ih spriječili...

Savjeti stručnjaka

Ekstremna toplina otežava rad srca i može utjecati na povećanje rizika od srčanog udara.

Savjeti stručnjaka

Zato su stručnjaci iz Hartmanna osmislili širok raspon proizvoda za samotestiranje za kućnu uporabu.

Istaknuto

Hartmannova kućna kontrola otkriva stvarne simptome u najranijoj fazi.

Advertisement