Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Pomicanje sata: Kreće ljetno računanje vremena

Pomicanje sata i prebacivanje na ljetno računanje vremena znači ranije ustajanje i nešto manje sna, no zimi, što stresno utječe na organizam.

Za samo dva dana, odnosno 26. ožujka, kreće ljetno računanje vremena. To znači da ćeš u noći sa subote na nedjelju kazaljke na satu pomaknuti s dva na tri i sat vremena manje spavati. Pomicanje sata uvertira je pravom proljeću i nagovještaj ljetu koje će začas doći. Dani su dulji, odnosno kasnije pada mrak, sve su topliji pa time i savršeni za boravak u prirodi.

Pomicanje sata i prebacivanje na ljetno računanje vremena znači ranije ustajanje i nešto manje sna, no zimi, što stresno utječe na organizam. Tijelo ima svoj unutarnji sat, cirkadijski ritam koji njime upravlja i treba mu vremena da se uskladi s kazaljkama. Stoga ne budi ovih dana stroga prema sebi. Osim pomicanja sata tu je proljetni umor zbog toplijeg vremena i brojnih promjena koje se u ovom periodu događaju u prirodi.

Ako si alergičar, još ti je teže!

Znamo, zvuči kontradiktorno da se u proljeće sve budi, a tebi se kronično spava. No, to je normalno. Odmori kada osjetiš da ti treba odmora, otiđi ranije na počinak, a ako imaš taj luksuz da možeš ustati kada želiš, ne navijaj budilicu.

Također, ne izlaži se pretjeranom fizičkom naporu i jedi laganu, a nutritivno bogat hranu. Za koji dan priviknut ćeš se na ljetno računanje vremena i moći uživati u svim blagodatima koje proljeće i ljeto sa sobom nose. Iskoristi svaki dan jer će za tren doći 29. listopada kada prelazimo na zimsko računanje vremena. Da, tada ćeš dulje spavati, ali će i mrak pasti prije, no što probaviš ručak…

Više

Budi fit

Jako ih je lako unijeti u suvišku, ali taj suvišak unesenih kalorija trebalo bi nekako i potrošiti kako se ne bi pretvorio u potkožno...

Budi fit

58% žena pati od stresne inkontinencije, što znači da pate od urinarne inkontinencije kada se smiju, kašlju, kišu ili podižu teške predmete.

Beauty report

L’Erbolario ima učinkovite proizvode visoke kvalitete za zaštitu od štetnog sunčevog djelovanja.

Duh i tijelo

Situacija postaje problematična samo ako je kortizol predugo prisutan u tijelu u prevelikoj koncentraciji, što je obično povezano s (podsvjesnim) stresom ili uzimanjem lijekova.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.