Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Beauty report

Posvećujete li dovoljno vremena njezi vaših ruku?

Ruke mnogo govore o nama: koliko se njegujemo, koliko odvajamo vremena za sebe, jesmo li nježni prema sebi i drugima, znaju otkriti godine koje možda skrivamo…

Ruke mnogo govore o nama: koliko se njegujemo, koliko odvajamo vremena za sebe, jesmo li nježni prema sebi i drugima, znaju otkriti godine koje možda skrivamo… One su naše „drugo lice“. Uvijek su izložene, u pokretu, rukama obavimo dnevno na stotine sitnih aktivnosti. Osim za rad, služe nam i za komunikaciju. Tema pravilne njege kože ruku uvijek je u fokusu, no to je osobito tako u posljednjih godinu dana, otkad su naše ruke više no ikad izložene čestom pranju i  agresivnim dezinficijensima.

Kako zaštititi kožu ruku?

Čestim pranjem i dezinficijensima se uništava hidrolipidni sloj kože koji čuva vlagu ali i onaj zaštitni sloj. Zbog toga je važno svakodnevno njegovati i štititi ih, kako se koža na dlanovima ne bi stanjila, prerano ostarila i postala sklona crvenilu i ostalim kožnim reakcijama na vanjske utjecaje“, objašnjava Anamarija Pažin Morović, savjetnica za prirodnu ljepotu i osobni wellness.

Dodaje i kako treba izbjegavati kozmetiku baziranu na naftnim derivatima kao što su parafin, vazelin i mineralna ulja jer ona daju trenutni učinak mekoće, a zapravo se radi o osiromašenim sastojcima koji našoj koži ne mogu pružiti kvalitetnu „hranu“ niti je potaknuti na regeneraciju.

„Umjesto podilazećih umjetnih mirisa treba dati prednost čistim esencijalnim (eteričnim) uljima“, naglašava.

Dobri, hranjivi pripravci za ruke su must – have

Zanimljivo je da većinu pripravaka za njegu ruku možemo napraviti u kućnoj radinosti. Treba uvijek dati prednost prirodnoj kozmetici, onoj koja neće zagaditi tijelo ni okoliš i onoj koja će našu kožu potaknuti da se sama regenerira, sačuva potrebnu „masnoću“ i vlagu.

Hladno prešana ulja su superhrana za kožu, lako su dostupna i ona nam  mogu pomoći. Eterična ulja djeluju blago protuupalno i antibakterijski te predstavljaju aktivne sastavnice u prirodnoj kozmetici. „U svojoj dugogodišnjoj praksi, susrela sam se s različitim stanjima kože, a svima su im uvijek pomogli prirodni pripravci – maske i kreme  za ruke, te serumi i uljne kupke za nokte“, ističe Anamarija.

Anamarija Pažin Morović

Prirodni recepti za kućni spa

U nastavku pronađite nekoliko Anamarijinih jednostavnih, ali vrlo učinkovitih recepata za njegu ruku, koje možete pripremiti i kod kuće.

Noćna maska za ruke

  • 10 ml hladnoprešanog ulja pšenične klice
  • 5 kapi eteričnog ulja smilja

Postupak: Pomiješajte sastojke i bogato namažite ruke neposredno prije spavanja. Navucite rukavice, najbolje one za bojenje kose ili jednokratne za čišćenje. Pšenične klice će nahraniti kožu dok će smilje potaknuti regeneraciju. Možete ju držati cijelu noć, a može i pola sata prije spavanja. Nakon što skinete rukavice, tapkanjem uklonite višak papirnatim ubrusom. Ruke će nakon ove maske biti glatke i nahranjene.

 

Hidratantna maska za ruke od jogurta

Ova maska je jednostavnija u primjeni i može se koristiti svakodnevno.

  • 1 jušna žlica jogurta
  • 1 kap eteričnog ulja prave lavande
  • 5-6 kapi maslinovog, djevičanskog ulja

Postupak: Pomiješajte sastojke i nanesite bogato na ruke. Ruke položite u krilo, na ručnik i ostavite da djeluje otprilike 30 minuta.

Za one koji meditiraju, mogu spojiti ovaj kućni spa tretman i meditaciju i tako stvoriti poseban doživljaj.

Više

Seks

Ovo nikako nemojte ignorirati!

Savjeti i preporuke

Lijepe i njegovane ruke san su svake žene, a mi vam donosimo par savjeta.

Savjeti i preporuke

Idealna je za svakodnevno često korištenje nakon pranja ruku, a ovo praktično pakiranje s pumpicom sigurno će ti olakšati korištenje kod kuće ili u...

Savjeti i preporuke

NIVEA zna da uz dobru njegu, možete biti sigurni da će vam ruke ostati nježne i meke te vam predstavlja NIVEA 3-u-1 Care & Protect kremu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.