Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Pouzdana zaštita od sunca prilagođena potrebama vaše kože

Sunce ima mnogo pozitivnih strana – utječe na dobro raspoloženje, na proizvodnju vitamina D, bolju cirkulaciju i povećanje proizvodnje melanina, no nije poželjno pretjerano se izlagati suncu

U svakodnevnom životu, svoje tijelo štitimo od sunca pokrivajući ga odjećom. Jedino vrijeme kada uopće razmišljamo o zaštiti od sunca jest godišnji odmor, kada su naša tijela dugotrajno i u potpunosti izložena suncu. Osim odabira njege koja je prilagođena potrebama naše kože, potrebno je obratiti pažnju i na njezin utjecaj na naš planet.

Eucerin brine o planeti tako što smanjuje potrošnju plastike i papira u svojoj ambalaži. Podržava kružno gospodarstvo potičući recikliranje ambalaže (program Recikliram i dobivam), kao i korištenje formulacija bez mikroplastike.  

POTPUNA ZAŠTITA OD SUNCA

Sunce ima mnogo pozitivnih strana – utječe na dobro raspoloženje, na proizvodnju vitamina D, bolju cirkulaciju i povećanje proizvodnje melanina, no nije poželjno pretjerano se izlagati suncu. Izlaganje suncu ima i štetne učinke zbog djelovanja UVA i UVB zraka.

Kako bi zaštita od sunca bila što djelotvornija, uz odgovarajuću zaštitnu njegu visoke SPF zaštite, potrebno je voditi brigu i o drugim detaljima pa se preporuča:

  • Odabir guste tkane odjeće koja pokriva što više kože – koja pokriva područja vrata, ruku, prsa, leđa i nogu
  • Nošenje široko obodnih šešira i sunčanih naočala
  • Hidratacija tekućinama
  • Boravak u hladu, ne na direktnom suncu

Zdrava prehrana također uvelike pospješuje zaštitu od sunca. Nedavna istraživanja pokazala su da određena hrana pomaže u smanjivanju oštećenja na koži uzrokovanih suncem.

ZAŠTITA OD SUNCA ZA SVAKI TIP KOŽE

Proizvodi za zaštitu od sunca dermokozmetičkog branda Eucerin pružaju sveobuhvatnu zaštitu od oštećenja uzrokovanog suncem. Vrhunski asortiman Eucerin SUN zaštite kože od sunca uključuje preparate koji su prilagođeni individualnim potrebama kože i sadrže aktivne sastojke za specifična stanja kože, a mogu ih koristiti odrasli i djeca.

ZAŠTITE KOŽU I BRINITE O PLANETU

Kad koži trebate pružiti zaštitu od sunca, bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Eucerin je već dug niz godina posvećen razvoju njege čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednako kvalitetna i pouzdana. Eucerin njega ne sadrži najlon – vrstu mikro plastike. To je bio jedan od bitnih održivih ciljeva dermokozmetičkog branda Eucerin kojega su uspješno ispunili do 2020. godine.

Do 2025. godine planira se smanjenje potrošnje plastike do 50% u odnosu na 2019. godinu. Također, planira se ušteda papira čime se smanjuje potrošnja drva, vode i energije potrebne za proizvodnju papira. Do 2025. većina ambalaže moći će se reciklirati, ponovno upotrijebiti ili ponovno puniti kako bi se podržalo kružno gospodarstvo.

Do kraja 2023. kozmetičke formulacije bit će bez mikroplastike i ciklometikona. Eucerin neprekidno radi i poboljšava formule kako bi se dodatno smanjio njihov utjecaj na okoliš nakon upotrebe.

Ne propustite

Savjeti i preporuke

Skincare rutina za tople i sunčane dane trebala bi biti što jednostavnija, a opet dovoljno učinkovita da očisti kožu, hidrira je i zaštiti od negativnog...

Darivanje

Postoje brojni preparati i brojni sastojci koji boostaju kolagen, ali određeni sastojci doslovno brišu godine s vašeg lica.

Savjeti i preporuke

Dehidrirana koža može biti uzrokovana raznim vanjskim faktorima s kojima ste svakodnevno u doticaju.

Darivanje

Lagani tonirani fluidi su često bolji izbor za make-up ljeti  zbog njihove lagane teksture, hidrirajućih svojstava, SPF zaštite i prirodnog izgleda koji pružaju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.