Povećava li se zastupljenost žena u politici i gospodarstvu – je li to nedostižno?

U Zagrebu će se 28.5.2019. godine od 9:30 sati, pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske gđe Kolinde Grabar – Kitarović, održati konferencija pod nazivom „Uloga žena u politici i gospodarstvu“ – Motiviraj. Poduzmi. Ostvari. Konferenciju organizira Međunarodna mreža poslovnih žena u suradnji s partnerima. Ovogodišnja konferencija će se baviti ženama u politici, medijima i poduzetništvu.

Zašto se žene aktivnije ne uključe u politiku otkrit će nam Sanja Putica (HDZ) i Sabina Glasovac (SDP). Jesmo li samo nezainteresirane ili nemamo dovoljnu podršku? Pomičemo li se ili smo još uvijek negdje na začelju ljestvice?

O tome kako mediji gledaju na političarke i imamo li dobar politički okvir govorit će Mladenka Šarić, dugogodišnja novinarka i urednica portala te Dženita Zirdum, medijski ekspert iz Sarajeva, ujedno predsjednica poslovnog udruženja žena BiH – RAP.

Kako politika utječe na poduzetništvo i s kojim preprekama se suočavaju poduzetnice više ćete moći čuti od Jadranke Primorac, a o položaju žena u Republici Srpskoj od Olivere Radić.

Što muškarci vide kao glavne prepreke za dolazak žena na čelne pozicije i koliko se razlikujemo jedni od drugih, koje su to razlike i kako ih premostiti iz vlastitog iskustva će nam reći Marko Krmpotić – ravnatelj poliklinike IMED koji radi sa ženama i g. Michael Mueller – predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Razvoj poslovne kulture i stvaranje uvjeta za politiku jednakih plaća žena i muškaraca su preduvjeti za svako društvo, a o primjeru tvrtke Phillip Morris govoriti će Marin Mlinarić koji je zadužen za implementaciju politika ravnopravnosti i uključivosti.

Kako se poduzetnice nose sa svakodnevnim izazovima reći će vam one same. Poduzetništvo je cjelodnevni posao koji nikada ne staje, a kako „stati na loptu“ poslušajte od naših uspješnih poduzetnica Aleksandre Carvalho (Hrvatska), Suzana Simović (Srbija), Ivna Medić(Hrvatska).

I za kraj, nezaobilazna digitalizacija i ono što nas čeka u budućnosti kroz panel koji će voditi Krešimir Macan, a sugovornici će mu biti Ilija Brajković, Sandra Novak, Marina Ivandić i Natalija Zastavnik Crnički (poduzetnica koja je dobila EU sredstva za razvoj aplikacije).

Konferencija se održava 28.5.2019. godine  u hotelu Westin, a program možete pogledati ovdje: https://mrezazena.com/konferencija-2/

Sve vas koji želite sudjelovati ili se prijaviti na konferenciju pozivamo da se prijavite na: [email protected]

Konferencija je besplatna uz obaveznu prijavu.