Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Povodom Dana planeta Zemlje, CineStar kina u zelenom filmu!

Zeleni tjedan počinje 22.4. pretpremijerom animiranog filma „Mavka: Čuvarica šume“

U Hrvatsku napokon stiže prekrasan obiteljski film za koji su glasove dali Nika Turković, Judita Franković Brdar, Marko Grubnić, Marko Petrić i mnogi drugi, a temelji se na magičnoj moći ljubavi. Prati zelenokosu vilu Mavku čija je primarna misija zaštiti šumu I njezino sveto srce od bilo kakve agresije ili napada, uključujući I one od strane ljudi.  Osim poučno – zabavne filmske avanture za cijelu obitelj koja na velike ekrane dolazi pretpremijerno u sva CineStar kina u Hrvatskoj, u CineStaru Zagreb Branimir Mingle mall će u subotu 22.4. biti organiziran i bogat edukativno – zabavni program za djecu.  

U lobbyu kina posjetitelje će dočekati prava zelena šuma te mnoge kreativne eko radionice kao što su jumbo podna bojanka, izrada i oslikavanje pamučnih vrećica, a posebno iznenađenje koje će dodatno obradovati najmanje je prava vila Mavka koja će se družiti s djecom 22. i 23.4. od 11 – 17 h. Također prije ove pretpremijera projekcije za koju su ulaznice u prodaji, na velikom platnu će biti premijerno prikazan spot za naslovnu pjesmu “Mavka: šumska pjesma” u izvedbi Nike Turković i Marka Petrića. Povodom Mavke i Dana planeta Zemlje, CineStar je i svoje digitalne ekrane u kinima i profile na društvenim mrežama obojio u zeleno, a edukativnim porukama posjetiteljima naglašava važnost očuvanja prirode.

Također, posljednjih godina, CineStar kao najveći regionalni kino lanac i dobitnik nagrade za najboljeg kinoprikazivača u Europi, uvodi značajne promjene u svoje poslovanje s ciljem društvene odgovornosti. Upotrebu plastičnih materijala smanjuje iz godine u godinu ili ih potpuno izbacuje. Konkretno, plastične slamke su zamijenjene papirnatima, poklon kartice više nisu napravljene od plastike nego od papira, a kod proslava rođendana za djecu koristi se drveni pribor za jelo. Također se svakodnevno potiče online kupovina ulaznica bez printanja.

Najnovija pozitivna promjena je i skorašnja zamjena postojećih kartonskih pakiranja za kokice u biorazgradive vrećice od papira; brže se I lakše razgrađuju I recikliraju te se prilikom transporta ispušta manje CO2. Kod proizvodnje vrećica za kokice, u odnosu na kartonske kutije, nastaje manje otpada, a imaju i globalno prepoznati certifikat o sljedivosti podrijetla sirovina tj. drva i poticanju održivosti šuma – Forest Stewardship Council (FSC).

CineStar uz vlastito društveno odgovorno poslovanje, posebnu pažnju daje i filmovima s edukativnim i moćnim porukama, pa se ovom prilikom pored Mavke: čuvarice šume, a povodom Dana planeta Zemlje, na platna vraća jedan od najuspješnijih filmova svih vremena, „Avatar: Put vode“.  Ovo je zadnja prilika za doživjeti Avatara na velikom platnu u specijalnim formatima Imax, 4DX i 3D  od 20. do 26. travnja.

Budi u zelenom filmu i ti; kupi ulaznice online na https://cinestarcinemas.hr/

Ne propustite

Obitelj

U modernom roditeljstvu često se raspravlja o tome kako najbolje zabaviti djecu i održati njihov interes.

Zanimljivosti

Zaklada Nora Šitum, u subotu 25. svibnja, od 17 do 20 sati u Parku Maksimir organizira treću po redu dječju utrku pod geslom „Zdrav...

Drama Queen

Metode pomognute oplodnje rezultirale su rađanjem oko 10 milijuna djece diljem svijeta. U Hrvatskoj je to negdje oko 5 % od ukupno rođene djece

Zanimljivosti

S ponosom najavljujemo otvorenje novog, 34. Baby Center dućana - sada u srcu Vukovara!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.