Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Požežani pokazali još jednom kako imaju veliko srce!

Druženje se prvi put održalo u Požegi te naglašavamo da je ovo prvi turnir u beli u Hrvatskoj u kojem su sudjelovale osoba sa i bez invaliditeta te su Požežani još jednom pokazali kako imaju veliko srce!

U Požegi je 13. prosinca održan Humanitarni turnir u beli u organizaciji zagrebačke udruge Mogu sve i pod pokroviteljstvom Grada Požege i Turističke zajednice Grada Požege koji je popraćen zabavnim programom za djecu. Humanitarna akcija je rađena kako bi se prikupila sredstva za izgradnju rampe i prilaza Osnovne škole Julije Kempf koju pohađa 41 učenik s teškoćama u razvoju.

Ovaj projekt je zamišljen tako da je cijeli grad mogao sudjelovati u njemu, od najmlađih do najstarijih. Požeški mališani su se od 10h zabavljali u SD Sokol gdje je otvoren program pozdravnim govorom ravnateljice Kornelije Sabljak i predsjednice udruge Anje Mihaljević. Nastavnik tjelesnog odgoja Alen Ivanović vodio je dio programa za djecu koju je razveselio raznim igricama, plesom i pjesmom te također koordinirao turnirom. U pjesmi i plesu, kao iznenađenje, ubrzo se pridružio Djed Božićnjak koji ne samo što je razveselio dječicu nego ih je i darivao. „Posebno mi je u sjećanju ostala jedna predivna djevojčica me je jako zagrlila, zahvalila mi se i rekla da me voli.„ rekao nam je Djedica.

U drugom dijelu  programa se igrao prijateljski turnir u beli kojem su se priključile i osobe s invaliditetom te gradonačelnik Vedran Neferović koji je izrazio veliko oduševljenje projektom te želju za budućim suradnjama.

20151213_110603(0)

Mnogi su pitali zašto baš turnir u beli? Najmlađi su se zabavljali na programu za djecu i doček Djeda Božićnjaka, a svi punoljetni, od maturanata do umirovljenika, zainteresirani i ljubitelji kartanja, mogli su sudjelovati u humanitarnoj akciji.

Smatram da smo ovom božićnom humanitarnom akcijom još jednom dokazali da, kako kaže ona stara, kad se male ruke slože sve može. Požeški mališani su predivni, a njihov osmijeh najbolji nam je dokaz da je event prošao kako treba.„ rekla nam je Alisa Šćukanac, PR manager udruge Mogu sve.

Udruga Mogu sve je aktivna već dvije i pol godine na području Zagreba, a od ove godine su se proširili i na Slavoniju, no s posebnim ponosom su odradili ovaj projekt jer je predsjednica udruge Požežanka.

Tri tadašnje studentice, Ana Tvrdeić, Alisa Šćukanac i Anja Mihaljević su pokrenule prvenstveno projekt na FPZG-u koji je izrastao u Udrugu za promicanje inkluzije osoba s invaliditetom Mogu sve. Osim što se Mogu sve bavi svakodnevnim promicanjem inkluzije osoba s invaliditetom u naše društvo putem društvenih mreža, pridružuje se brojnim eventima vezanima za osobe s invaliditetom na području Zagreba kao medijska podrška, ali ono po čemu se ističu su njihovi eventi koji okupljaju osoba sa i bez invaliditeta na jednom mjestu te njihova već tradicionalna predbožićna druženja.

Protekle dvije godine je Mogu sve punio Tvornicu Kulture omogućavajući publici dio edukativnog programa i dio zabavnog, a ove godine se druženje prvi put održalo u Požegi te naglašavamo da je ovo prvi turnir u beli u Hrvatskoj u kojem su sudjelovale osoba sa i bez invaliditeta te su Požežani još jednom pokazali kako imaju veliko srce!

Anja Mihaljević

Više

Dobar posao

Udruga za promicanje inkluzije osoba s invaliditetom Mogu sve, u ovom čarobnom periodu godine, predstavlja projekt pod nazivom „Mogu sve što poželim“ u suradnji...

Anja može sve

Inspiracija. Što prvo pomislite kada to čujete? Je li vama netko ikada rekao da ste inspirativni?

Anja može sve

Velimir Šandor, 35-godišnji paraolimpijac koji je na nedavnim Paraolimpijskim igrama u Tokiju osvoji ne samo medalju već i srca brojnih ljudi.

Anja može sve

Oko 25% osoba s invaliditetom ima srednju stručnu spremu dok je 3% osoba s visokom ili višom stručnom spremom. Specijalno obrazovanje zabilježeno je kod...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.