Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Pozitivna, inspirativna i moćna: Održana je prva konferencija za mame poduzetnice

Konferenciju su otvorile inspirativne priče pet mama poduzetnica koje su uz djecu gradile svoj biznis.

„Bilo je moćno. Bilo je inspirativno.“

„Osjećala sam se kao dio male zajednice moćnih žena!“

„Ova Konferencija je „pokrpala“ moje rupe“, samo su neki od komentara na prvu konferenciju za mame poduzetnice CEO Mama, koja se održala 10. svibnja u Nikola tesla Experience Centru u Karlovcu.

Konferencija na ovu temu prvi put se održala u Hrvatskoj, a ideju za nju dobile su Ivana Štedul i Zrinka Janković, koje stoje iza brenda Senzogym i Mamin ručak.

Od spontane ideje do ispunjenja cilja

-Ideja nam je došla spontano. Na jednoj kavi. Od same ideje do realizacije prošlo je samo dva mjeseca.

Cilj konferencije je bio pružiti mamama poduzetnicama podršku, inspiraciju i motivaciju na njihovom poduzetničkom putu, a po komentarima i nasmijanim licima iz publike, mislim da je  konferencija  ispunila svoj cilj, kaže nam Zrinka.

Konferenciju su otvorile inspirativne priče pet mama poduzetnica koje su uz djecu gradile svoj biznis.

Fascinantno je kako je svaka priča različita i nosi drugačiju poruku. Od vjere u sebe preko toga da uspjeh dolazi onima koji hrabro slijede svoj put do toga da nijedan trenutak za početak nije savršen.

Nakon inspiracije, uslijedio je meet up i prilika da mame poduzetnice izmijene kontakte, povežu se i dobiju ideju za zajedničku suradnju.

Po povratku u dvoranu, Mirjana Belavić, diplomirana psihologinja i psiho terapeutkinja održala je edukativno predavanje o mindsetu mame poduzetnice, a magistrica ekonomije Mateja Jakšić Zibar o financijama.  

Ovo nije kraj, nego početak jedne lijepe priče  

Na kraju je uslijedio panel s osnivačicama portala Supermame Sonjom Švajhler i Martinom Friganović, s doktoricom dentalne medicine Helom Puljić, kineziologinjom i voditeljicom splitske BABYSTEPS franšize Nikolinom Ječmenjak i magistrom prava, poduzetnicom i influencericom Yvonne Vrnoga Gregorio Begić, a tema panela bila je Majčinstvo i poduzetništvo: ponos i predrasude.

Panelistice su s mamama poduzetnicama podijelite kako je izgledao njihov poduzetnički put, zašto neke od njih ne rade posao za koji imaju diplomu te savjete koje bih voljele da su znale na početku.

Ova konferencija je pokazala koliko je važno da se priče mama poduzetnica čuju i koliko je podrška mamama bitna i zato ovo nije kraj. CEO Mama priča ide dalje i konferencija će se opet održati dogodine, jer zbilja ima smisla, za kraj nam poručuje jedna od organizatorica Konferencije, Ivana Štedul.

Ne propustite

Obitelj

U modernom roditeljstvu često se raspravlja o tome kako najbolje zabaviti djecu i održati njihov interes.

Darivanje

Možda ste jednostavno negdje putem naučili žrtvovati sebe da bi vas drugi voljeli.

Drama Queen

Metode pomognute oplodnje rezultirale su rađanjem oko 10 milijuna djece diljem svijeta. U Hrvatskoj je to negdje oko 5 % od ukupno rođene djece

Savjeti stručnjaka

Uz sve tabue i zablude koje okružuju žensko intimno zdravlje i daju krivu perspektivu u kritičkim raspravama, teško je odvojiti istinu od mitova.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.