Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr
Picture Shows: Javert (DAVID OYELOWO), Jean Valjean (DOMINIC WEST)

Zanimljivosti

Poznata priča Victora Hugoa dobila izvanrednu ekranizaciju koja se prikazuje na programu Epic Drama

Uoči premijere serije Jadnici, imali smo priliku razgovarati s glavnim junacima priče

Jadnici su jedan od najpoznatijih i hvaljenijih romana u svjetskoj književnosti. U epskoj pozadini Francuske u vrijeme građanskih nemira, ovo je priča o Jeanu Valjeanu, bivšem kažnjeniku koji ne može pobjeći od sjene svog prošlog života jer mu budućnost ugrožava njegov neprijatelj, jezivi policajac i bivši zatvorski čuvar Javert koji je odlučan u namjeri da ga privede pravdi.

U međuvremenu, Fantine, žena iz radničke klase koju je napustio njezin bogati ljubavnik, prisiljena je na sve očajnije mjere kako bi osigurala svoju mlađu kćer. Njihove priče se isprepliću dok na ulicama Pariza eskalira revolucionarno nasilje, a Jean Valjean započinje epsko putovanje prema samoprihvaćanju, otkupljenju i ljubavi.

Seriju Jadnici možete gledati na programu Epic Drama, premijerno svake večeri, od četvrtka 21. prosinca u 21:00 sat.

Uoči premijere serije Jadnici, imali smo priliku razgovarati s glavnim junacima priče, a oni su Dominic West koji tumači lik Jeana Valjeana, Lily Collins koja tumači lik Fantine te Olivia Colman koja tumači lik Madame Thénardier.

Dominic West koji tumači lik Jeana Valjeana

Recite nam nešto o priči Jadnici.

Jadnici je roman Victora Hugoa o nesretnicima, bijednicima i siromasima Pariza nakon Napoleona početkom 19. stoljeća pa do sredine 19. stoljeća. Lik kojeg igram je Jean Valjean, jedan od najvećih superheroja svjetske književnosti. Odradio je 19 godina teškog rada i bio je najčvršći, najjači tip u zatvoru. Kad izađe, biskup mu pokaže kako biti dobar čovjek te on posveti ostatak svog života tome da bude dobar čovjek. Međutim, problem je što ga progoni njegov bivši zatvorski tamničar Javert.

To ga prati cijeli život i nikad nije posve slobodan. To je samo djelomično zbog Javerta, ali i zbog vlastite savjesti; uvijek vjeruje da je loš čovjek i da ne zaslužuje dobro unatoč tome što je veliki heroj koji spašava nebrojene živote.

Recite nam nešto o odnosu između Valjeana i Javerta.

Javert je njegov neprijatelj te smatra da kada je netko kriminalac, uvijek je kriminalac. Ne vjeruje u iskupljenje. Tu postoji dublja emocionalna poveznica. Mislim da na mnoge načine postoji neka vrsta veze između njih dvoje.

Što publika može očekivati od ove adaptacije priče Jadnici?

Stvorili smo ogromne epske scene za bitku kod Waterlooa, barikade i ulične borbe u Parizu u 19. stoljeću. To je prava vizualna gozba.

Što vas je privuklo kod uloge Jeana Valjeana?

Bila je prava inspiracija i potpuni užitak dramski oživjeti ovo remek-djelo i ako naš prikaz vrati ljude na knjigu, onda je to sjajna stvar. Ono što je najzanimljivije kod Valjeana je njegova moralna srž i njegova borba s vlastitim demonima da bude dobar čovjek. On je na taj način pravi heroj. Stalno je progonjen, ali on nastoji spasiti tuđe živote i učiniti pravu stvar.

Lily Collins tumači lik Fantine

Recite nam nešto o priči Jadnici.

Jadnici prati nekolicinu likova koji su raspoređeni po različitim klasnim sustavima u to vrijeme. To je priča koju mnogi od nas znaju. Međutim, u ovoj izvedbi dublje ulazimo u različite likove koje možda prije nismo vidjeli…

Recite nam nešto o svom liku, Fantine.

Fantinina tranzicija kroz priču Jadnici je najtragičnija. Prilično je naivna u svojim predodžbama o ljubavi i misli kako je pronašla muškarca svojih snova u tom čovjeku po imenu Felix. On je imućni mladić koji je na prijevaru uvjeri da će joj osigurati život. Međutim, nažalost mora stvoriti život kakav nije planirala…

Olivia Colman je Madame Thénardie

Recite nam nešto o svom liku, Madame Thénardier.

Madame Thénardier je gostioničarka. Zajedno sa svojim mužem, ona je duboko neugodna u svakom pogledu. To nije sretna obitelj i Cosette je ostavljena s njima u dobroj vjeri, ali s njom se postupa kao s robinjom.

Što mislite da će publika reći o seriji Jadnici?

To je uzbudljiva priča sa svim sastojcima za nešto što ćete zavoljeti. Mogu zamisliti sebe kako ne želim ugasiti televiziju i nestrpljivo želim pogledati sljedeću epizodu. To je stara priča, ali će uvijek biti privlačna.

Ne propustite

Zanimljivosti

Jer nismo samo supruge, majke i kraljice

Zanimljivosti

U seriji Agatha Christie: Ubiti je lako, s Davidom Jonssonom u glavnoj ulozi Lukea Fitzwilliama, očekuje nas fascinantna kombinacija pozorne kinematografije, izvanrednog dizajna kostima...

Zanimljivosti

Timothée Chalamet utjelovio je Willyja Wonku, lika iz omiljenog romana Roalda Dahla „Charlie i tvornica čokolade“.

Zanimljivosti

Uoči druge sezone serije Dalgliesh koja se premijerno prikazuje na programu Epic Drama, imali smo priliku razgovarati s Carlyss Peer koja u seriji Dalgliesh...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.