Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Požuda ili ljubav – kako znati razliku?

Vrlo je lako pobrkati požudu i ljubav, pogotovo u ranim počecima veze. Kako biste razlikovali te dvije vrste osjećaja, donosimo vam glavne razlike.

Kada stupite u odnos s nekim, vrlo lako se vežete za osobu te razvijate ljubavne osjećaje. Možda ste sretni jer ste se tako brzo zaljubili i zavoljeli nekoga, međutim tu se vjerojatno radi samo o požudi. Naime, vrlo je lako pobrkati požudu i ljubav, pogotovo u ranim počecima veze. Kako biste razlikovali te dvije vrste osjećaja, donosimo vam glavne razlike.

Požuda je površna, a ljubav dublji osjećaj

Oni koji vas gledaju kroz osjećaj ljubavi, neće gledati što ste svaki put odjenuli i kako ste se našminkali. Ljubav je nešto puno dublje od površnog sviđanja. Također, ako s partnerom ne možete i ne želite razgovarati o sebi, svojim problemima i temama koje zahtijevaju dublje razgovore, onda osjećate samo požudu.

Požuda je fizička privlačnost

Znate onaj osjećaj kada se svaki vaš susret svodi na frcanje iskri u krevetu, bacanje odjeće po podu bez da uopće vodite ikakav smisleni i dubokoumni razgovor? To je čista požuda. Naime, u ovakvim zanosima najčešće ćete sve nedostatke partnera staviti sa stane. Neće vam biti važno ima li iste vrijednosti kao vi, nasmijava li vas i slično. Dok u ljubavi primjećujete sve nedostatke, ali i prihvaćate takvu osobu ako vam je dovoljno stalo.

Požuda pokazuje savršenu osobu

Kada ste toliko zaluđeni osobom i nosite ružičaste naočale, ne vidite ništa više od savršene osobe. Ako vam netko kaže neku njegovu manu, uvjeravat ćete ih da to nije istina. U ljubavi vidite i prihvaćate mane partnera.

Požuda vas tjera da govorite ono što druga osoba želi čuti

Kada se radi o požudi, na sve načine želite ugoditi drugoj osobi jer želite da ste i vi njemu u fokusu. Zbog toga ćete često reći i raditi stvari koje odgovaraju vašem partneru samo da biste mu udovoljili. S druge strane, kada se radi o ljubavi, često ćete imati različita mišljenja, diskutirati o njima i doći do kompromisa u brojim stvarima.

U krajnosti, ljubav i požuda su dva različita osjećaja. Požuda u vama izaziva strast i ponekad opsesiju za drugom osobom, a ako osjećate ljubav onda gledate u dušu vašeg partnera. Zbog ljubavi ćete željeti stvoriti budućnost s partnerom, a ne zbog požude.

Ne propustite

Seks

O čemu maštaju žene?

Suncokreti na oblacima

Kad sam imala nešto manje od 40, sama sebi sam dala „zadatak“ da ću do 40 i neke naći partnera.

Seks

Isti entuzijazam koji potiče navijače da navijaju, igrače da pomiču svoje granice, a timove da pobjeđuju sličan je strasti koja potiče intimne odnose.

Seks

Kako temperature rastu, a dani postaju dulji, u zraku se osjeća poznato raspoloženje - stigla je sezona festivala!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.