Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Predstava ‘Majstori’ dokaz je koliko je smijeh potreban

Terapija koju nude genijalni Majstori je ovih dana i više nego potrebna i upravo zato se ne propustite smijati s ekipom kazališta Moruzgve i nabavite svoju ulaznicu za nezaboravnu večer koju ćete dugo pamtiti.

2020. godina definitivno ulazi u povijest. Situacija koja je zadesila čitav svijet, ostavila je posljedice na mnoge, ali uvijek u svemu lošemu, treba znati pronaći nešto pozitivno i nešto vrijedno „gledanja unaprijed“. Ne treba zaboraviti i neke rijetke, ali poprilično snažne pozitivne trenutke koji su na neobičan način učinili da „kad se mnogo malih složi“, ipak može sanjati o boljem sutra.

Upravo jedan od tih pozitivnih trenutaka je i jučerašnja, dvostruka premijera predstave ‘Majstori’ koja je proteklih desetak dana zaokupila veliki interes javnosti. Obje izvedbe predstave u produkciji Kazališta Moruzgva će sudeći prema ovacijama publike, ostati zapamćena kao jedan prekrasan trenutak za sve one koji su je imali priliku pogledati i predstava koju vrijedi pogledati u ‘novo normalnoj’ kazališnoj sezoni. Nakon riječke i karlovačke publike, sinoć je na red došla i zagrebačka premijera u kazalištu Vidra na kojoj smijeha nije nedostajalo. Sinoćnju premijeru nisu propustili – Barbara Nola, Ksenija Marinković, Indira Levak, Ana Begić Tahiri, Katarina Baban, Livio Badurina, Petra Kraljev, Jan Kerekeš, Ivica Propadalo, Neno Belan, Zoran Vakula i Ivana Delač.

Kazalište Moruzgva je ono kazalište čije teme su uvijek bliske čovjeku. Njihove predstave se bave aktualnim pitanjima domaće stvarnosti, a to je i ono što ih motivira da publici na neki način olakšaju misli i barem na trenutak, zajedno s njom odlutaju u svijet smijeha.

Glavni pokretač svih aktera koji su maestralno odigrali svoje uloge je strah – od potresa, bolesti, financijskog gubitka i životnog neuspjeha. Specifična vibracija koju još uvijek osjećamo u našemu gradu sve nas izluđuje, ali unatoč tome, ova priča nije depresivna, dapače. Na pitanje o definiciji psihičkog zdravlja jedan mudar psihijatar je odgovorio – Čovjek je normalan dok god se može šaliti na svoj račun. Autorica predstave je Ana Tonković Dolenčić, a za režiju je zaslužan Krešimir Dolenčić. Sjajne glumice i glumci Petra Dugandžić, Jasna Palić Picukarić, Ecija Ojdanić, Matija Šakoronja, Hrvoje Barišić i Dražen Bratulić sinoć su oduševili publiku svojim ulogama. Scenografiju potpisuje Irena Kraljić, dok je za kostimografiju bila zadužena Martina Ptičar, a cijelu priču lijepo zaokružuje glazba Maria Mirkovića.

Radnja predstave događa se nakon potresa u centru Zagreba i u vrijeme pandemije koronavirusom. Prateći sudbine i odnose stanara u jednoj zgradi pod zaštitom, bitni akteri same radnje su njihovi majstori, koji su oduvijek bili i ostali „posebna vrsta“.  Nema čovjeka koji makar jednom u životu nije gubio živce zbog nekog, makar i najmanjeg, kućnog popravka. Što su zahtjevi veći, situacija se sve više komplicira. Aktualna tema s kojom se gotovo svatko može poistovjetiti jednostavno poziva na gledanje ove predstave. 04.,23. i 25. listopada su dodatni termini u kojima će moći uživati zagrebačka publika.

Ulaznice za ostale datume izvedbi u Zagrebu moguće je kupiti online klikom ovdje. Terapija koju nude genijalni Majstori je ovih dana i više nego potrebna i upravo zato se ne propustite smijati s ekipom kazališta Moruzgve i nabavite svoju ulaznicu za nezaboravnu večer koju ćete dugo pamtiti.

 

Foto: Bojan Zibar

Više

Zanimljivosti

Kazalište Moruzgva održalo je u ponedjeljak 10. siječnja na Sceni Vidra press konferenciju o provedbi projekta „Novo normalno“ vrijednog 499.216,26 kuna

Događanja

Kazalište Moruzgva, na čelu s osnivačicom, glumicom Ecijom Ojdanić je u neizvjesnoj prošloj, ali i ovog godini obradovala tisuće lica i čiji su nastupi...

Događanja

Kazalište Moruzgva održalo je press konferenciju povodom početka provedbe projekta „Novo normalno“ vrijednog 499.216,26 kuna.

Događanja

Predstava kazališta Moruzgva - 'Vla-Vla-Vlajland cabaret', zapravo je nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva – ‘Cabaret preko veze’.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.