Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Premijera filma Ferrari održana je u Kaptol Boutique Cinema

Blitz i CineStar grupacija uz partnerstvo Američke gospodarske komore, u Kaptol Boutique Cinema sinoć su okupili mnoge uzvanike povodom premijere filma „Ferrari“ američkog redatelja Michaela Manna.

Blitz i CineStar grupacija uz partnerstvo Američke gospodarske komore, u Kaptol Boutique Cinema sinoć su okupili mnoge uzvanike povodom premijere filma „Ferrari“ američkog redatelja Michaela Manna. Film koji posljednjih mjeseci bilježi veliki interes svjetske i hrvatske publike baziran je na biografiji Enzo Ferrari: The Man and the Machine koju je napisao Brock Yates, a među prvima pogledali su ga Mirela i Dario Srna, Rajko Grlić, Dean Sinovčić, Kristina i Miro Radić, Dean Franić, Tomo Ricov, Milana i Boris Kovaček, Branka i Hrvoje Krstulović, Danijela i Tomislav Vinceković, Andy Bara, Monika i Fran Olujić, Adrian Ježina, Jasna Nanut, Andrea Doko Jelušić, Petar Radojčić Bizzo te mnogi drugi.

Iste večeri istaknut je uspješan kraj poslovne godine za grupaciju Blitz i sve njezine kompanije koje su u protekloj godini obilježile velike obljetnice. Prisutnima se obratio predsjednik Uprave Blitza i član Uprave CineStara, g. Hrvoje Krstulović. Najveći distributer filmskog i audiovizualnog sadržaja u Hrvatskoj i regiji, tvrtka Blitz film i video, proslavio je trideset godina poslovanja, dok je tvrtka CineStar, vodeći regionalni kinoprikazivač, dvadesetu obljetnicu.

Film „Ferrari“ zaintrigirao je sveprisutnu publiku, a prati profesionalne i privatne probleme koji su zahvatili obitelj Ferrari na ljeto 1957. godine, kada je njihova tvornica bila na rubu bankrota. Pojam „Ferrari“ ne ostavlja nikoga ravnodušnima, a upravo velik odaziv na premijeru u Kaptol Boutique Cinema potvrđuju kako i Hrvati pokazuju veliki interes za dobro kreiranom filmskom pričom.

Biografski film o legendarnom poduzetniku Enzu Ferrariju kojeg u filmu utjelovljuje Adam Driver, prikazuje ga kao kompliciranu, kontradiktornu i najbitnije – stvarnu osobu. Period njegova života koji najbolje prikazuje tog čovjeka počinje smrću njegova sina 1956., tragičnom utrkom Mille Miglia 1957., i svega što je uslijedilo nakon. Dok je fokus filma na glavnom liku koji je čovjek, automobili su ono što Ferrariju daje savršen balans između ljudske drame i cestovne akcije smještene u vrijeme kad se nije razmišljalo o nikakvim sigurnosnim mjerama tijekom utrka. I sam redatelj kojeg g. Krstulović dobro poznaje, naglašava kako su neke šokantne scene prikazane na način kako gledatelji možda ne bi očekivali, što dodatno Ferrariju daje na autentičnosti i snazi događanja.

Uz Adama Drivera, u filmu glume Penélope Cruz kao Enzova supruga Laura, Shailene Woodley je Enzova ljubavnica Lina, a Patrick Dempsey je vozač Ferrarija Piero Taruffi. U ostalim ulogama su Sarah Gadon, Jack O’Connell, Derek Hill, Daniela Piperno, Leonardo Caimi i Gabriel Leone.

Mannov “Ferrari” je film kojemu se predviđa osvajanje brojnih nagrada, a film je već nagrađen ovacijama na ovogodišnjem filmskom festivalu u Veneciji gdje je bio premijerno prikazan. U kino dvorane diljem Hrvatske, u distribuciji Blitz filma, Ferrari stiže u četvrtak, 28. prosinca 2023. godine dok ga iste večeri možete doživjeti u Kaptol Boutique Cinema, u okviru popularnog programa Très chic. Ulaznice su već u prodaji na cinestarcinemas.hr.

Ne propustite

Zanimljivosti

Prvi film po ovom modelu nakon „Zvuka slobode“ je „Poslije smrti“, zadivljujuće istraživanje enigmatičnog pitanja koje stoljećima fascinira čovječanstvo: “Što se događa kada umremo?”

Zanimljivosti

CineStar kina ove godine slave punih 20 godina postojanja i sve vas pozivaju da se u srijedu 22. studenog opustite uz odlične filmove i...

Zanimljivosti

Jesen miriše na kokice i odlične filmove u CineStaru  

Zanimljivosti

„Ubojstvo u Veneciji“, najnovija filmska adaptacija snimljena prema knjizi Agathe Christie, stigla je u CineStar kina diljem Hrvatske.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.