Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Fashion report

Premijera FREYWILLE kolekcije nakita The Bridge iz opusa Hommage à Claude Monet

FREYWILLE  kolekcija Hommage à Claude Monet oživljava najvažnije stvaralačke trenutke najdosljednijeg predstavnika francuskog impresionizma.

Galerija Klovićevi dvori i austrijski brend FREYWILLE organizirali su jedno od najljepših umjetničkih događanja ovog proljeća.  Na posebnoj večeri visoke umjetnosti i prelijepog nakita,  posjetitelji su imali priliku najprije premijerno razgledati novu FREYWILLE kolekciju nakita The Bridge iz opusa posvećenog remek-djelima Claudea Moneta. 

Za tu prigodu je nakratko oživljen Monetov čaroban vrt u Givernyju.  FREYWILLE  umjetničke minijature bile su smještene u bajkovitim cvjetnim instalacijama  koje je kreirao Salon cvijeća N, a jedinstven doživljaj ostvaren je mirisom svježeg cvijeća i savršenim glazbenim performansom kvarteta Zagrebački Markato.

Događaj je završio ekskluzivnim razgledom trenutno najimpresivnijih izložbi u Hrvatskoj – „Korijeni i krila. Vlaho Bukovac u Zagrebu, Cavtatu i Beču, 1893.-1903.” i „Klimt u Rijeci – Ljubav, smrt, ekstaza, a koje se još uvijek mogu posjetiti u Galeriji Klovićevi dvori.

Pri kreiranju svojih  kolekcija nakita, FREYWILLE umjetnici  slijede  premisu  da su djela likovnih umjetnosti tragovi što ih likovni umjetnik ostavlja u prostoru u nekom prošlom vremenu, a  da bi se njegova poruka ili postignuti sklad beskrajno pronosio vremenom.

FREYWILLE  kolekcija  Hommage à Claude Monet oživljava najvažnije stvaralačke trenutke najdosljednijeg predstavnika francuskog impresionizma. U njoj je uhvaćena Monetova ljubav prema prirodi i umjetnosti, te mekoća i blagost njegovih remek-djela koja su ogledalo stvarnosti s dodirom nježnosti, mašte i ugođajem sna. Kolekciju čini pet setova nakita, kompozicije prepune najljepših cvjetnih motiva: Orangerie, Orangerie Rosé, Iris, Giverny i The Bridge.

The Bridge je premijerno predstavljen u Galeriji Klovićevi dvori, a time Hrvatska postaje i prva zemlju u kojoj je FREYWILLE  lansirao ovaj novi upečatljivi set nakita. Njegov dizajn slavi ljepotu prirode prikazanu Monetovim impresionističkim potezima kista.  Ovaj umjetnik svjetla  je smatrao svojim najljepšim umjetničkim djelom vrt u Givernyju –  cvjetnu oazu  gdje je odmarao um i opetovano crpio inspiraciju.

FREYWILLE The Bridge naušnice Cabochon

Monetov vrt sastojao se od dviju cjelina: cvjetnog vrta (Le Clos-Normand) i vrta s vodenim površinama (Le Jardin d’Eau) koji je podignuo oko 1893.godine. Ovaj potonji je  odraz Monetove inspiracije  dalekim Japanom, a osobito pejzažima kakve su slikali Katsushika Hokusai i Utagawa Hiroshige. Površinu jezera prekrio je lopočima, oko njegove krivudave obale zasadio je japanske božure, bambus i vrbe, a preko jezerca podigao je drveni most po uzoru na mostove koje je vidio na japanskim drvorezima. Taj osunčani, zeleno obojeni most, iznad kojega bi se u proljeće širile raskošne grane glicinije, postao je, Monetovo omiljeno mjesto za slikanje i čest motiv njegovih slika.

FREYWILLE The Bridge naušnice Aurora

FREYWILLE umjetnici u novoj kolekciji The Bridge oživljavaju Monetovo carstvo mira i mjesto za meditaciju. Svaki komad nakita vjerno prenosi Monetove impresionističke poteze kistom, a posebno oduševljava  bajkovita impresija neba koje se kristalno jasno odražava  i sjaji na vodi,  ukrašena  finim 24 karatnim zlatnim prahom. Umirujuće svjetlucanje svjetlosti na površini jezerca čini se gotovo opipljivim, a ostvareno  je korištenjem specijalnih mješavina boja i  sedefastim pigmentom koji se ističe posebnim optičkim učinkom, odnosno sedefastim sjajem i prelijevajućim, interferentnim bojama. Kompoziciju zlatnog jezera okrunjenog lopočima i trskom zaokružuje bujno cvijeće  živopisnih boja, te tirkizna silueta japanskog mosta.

FREYWILLE The Bridge prsten Luna Piccolissima

Ovu cvjetnu rapsodiju i jednu od najljepših FREYWILLE kolekcija nakita možete razgledati u FREYWILLE butiku u Zagrebu, Preradovićeva 2. 

Za dodatne informacije o FREYWILLE nakitu možete posjetiti FREYWILLE Online Boutique na http://shop.freywille.com/hr/  ili  Facebook stranicu  FREYWILLE  Zagreb.

Zasluge za divne  fotografije idu Johnu Pavlishu.

Više

Trendovi

Povezanost ljudi koji nose FREYWILLE nakit, zanimljivo  je interpretirao Ante Odak kroz seriju fotografija  nadahnutih dalmatinskim tiramolima.

Zanimljivosti

Svaki komad  nakita je malo unikatno umjetničko djelo koje slavi humanizam, kreativnost i veličanstvenost života.

Fashion report

FREYWILLE njeguje sjećanje na ovog slikarskog genija  jedinstvenom kolekcijom nakita  Hommage à Vincent van Gogh, a čini ju opus setova koji  oživljavaju  najljepša  Vincentova...

Trendovi

Dizajn je izvorno nadahnut Hundertwasserovim djelom ” Imagine Tomorrow's World” , a intrigantnom kombinacijom živopisnih boja i oblika potiče na uranjanje u jedinstven  Hundertwasserov ...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.