Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Knjige i glazba

Preporuka: Tuđinka

Neću dalje prepričavati, ali svi koji vole priče iz prošlosti, svi koji vole ratnike, ludu ljubav i seks u Tuđinki će pronaći sve navedeno.

Negdje tamo, 2015. baš u ovo vrijeme, tragajući za filmom ili serijom koja će me opustiti i zagrijati u zimskim noćima, kliknula sam na privlačnu naslovnicu serije Outlander… I zaljubila sam se… Sam Heughan je tako lijep, divlji, strastven, grub i istovremeno nježan… Njegova gluma je jaka, opipljiva. Catriona Balfe oduševljava i s jednakom žestinom suočava se s Jamiem, tako da me ne čude ni brojne nominacije i nagrade.

Prvu sezonu sam odgledala u hipu, nisam mogla dočekati emitiranje druge sezone pa sam pronašla knjigu na engleskom jeziku. Ne znam točno do kojeg od dijelova sam došla, ali ovih dana sam završila Algoritmovo hrvatsko izdanje naslovljeno “Tuđinka“.

Teško je usporediti knjigu i film/seriju. Teško mi je reći, ovako na prvu što mi je bolje, ali morate znati da serija vjerno slijedi knjigu. Po mom sjećanju, ništa nije propušteno, pa ni najsitniji detalj. Jedino što vam knjiga daje više mogućnosti da sami izmaštate svoje likove, da sami zamislite crveni odsjaj kuštrave glave i prodoran pogled plavih očiju…

Teško je uopće reći je li ovo romantična priča ili je povijesni roman ili je čista fantazija.

Priča krene ovako – Claire Beauchamp Randall, bivša ratna bolničarka, nakon II. svjetskog rata odlazi sa suprugom Frankom na drugi medeni mjesec u škotski Highlands. Dok razgledava krug menhira, Claire dotakne raskoljeni kamen u središtu kruga koji ju prebaci dvjesto godina u prošlost, u 1743. godinu. Nesvjesna svega što se dogodilo sukobi se s časnikom britanske vojske, a zatim je otme banda brdskih odmetnika, koji nisu sigurni je li ona engleska špijunka ili dama u nevolji. Što god bila, sigurnije im je da je s njima, i oni je silom nastave voditi sve dublje u Highlands i sve dalje od kamenog kruga, kojim bi se mogla vratiti u vlastito vrijeme…

20170109_110448

Neću dalje prepričavati, ali svi koji vole priče iz prošlosti, svi koji vole ratnike, ludu ljubav i seks u Tuđinki će pronaći sve navedeno. Algoritam i prevoditelj Predrag Mavar, koji je, moram naglasiti, po meni odradio odličan posao, otvaraju vam vrata svijeta Tuđinke, znajući da ćete se bez oklijevanja odlučiti na putovanje s Claire… Ludo je i zabavno i doista seksi!

Claire i Jaime će nas zabavljati u drugom nastavku serijala pod nazivom “Vilinkonjic u jantaru“ (Dragonfly in Amber u originalu) koji uskoro izlazi u izdanju Algoritama, a moći ćete ga kupiti u Algoritam MK i drugim bolje opskrbljenim knjižarama.

[box style=”0″]

U suradnji s Algoritam MK, a s ciljem promocije, darujemo jednu Tuđinku. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #outlander

Prijave primamo do 17. siječnja, točno u podne.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku.

Dobitnica: Anita Mišak!

[/box]

Ne propustite

Zanimljivosti

Kleopatrino počivalište okruženo je velom tajne, kao i okolnosti njezine smrti.

Drama Queen

Je li nam dobro ili nas više nije briga ili što? Odakle nam tolika opravdanja? Što ćemo?

Život u dvoje

Noćno kupanje ima neki neopisivi šarm, drugačije je, romantičnije i zabavnije.

Trendovi

Od luksuza za vrijeme rata do simbola ženstvenosti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.