Prestanite trčati za njim!

Ma koliko različiti bili, muškarci i žene imaju nešto zajedničko – žele voljeti i biti voljeni. Pomalo napadno ponašanje zaljubljene žene, osobito ako je riječ o vezi koja je na svojem početku, muškarcima nije nimalo privlačno. Zašto žene žele odmah sve?

Preispitujete i analizirate svaki mali događaj i pokret, od smajlića do vremena koje toj osobi treba da odgovori na poruku. Pokušavate pronaći najmanji znak nade u svakom komentaru ili rečenici, ali prava istina je da kada se sviđate nekome, to jednostavno znate.

Kada upoznate pravu osobu, nećete morati trčati za njom jer će ta osoba željeti isto što i vi. Vaš svijet će se promijeniti i jedini put pred vama bit će onaj zajednički, dok se držite za ruke.

U suprotnome, trošite vrijeme smišljajući situacije kako da osvojite nekoga, a zaboravljate da će prava osoba ‘pasti’ na vas bez manipulacija i igrica s vaše strane.

Trošite energiju na nešto što vam uvijek izmakne, izlazite s golemom količinom ljudi svaki tjedan kako biste možda naletjeli na onog pravog. Stanite malo, susret sa sudbinom će se dogoditi, prije ili kasnije.

U tom procesu trčanja za osobom koja nije za vas, gubite dio sebe – gubite stvari koje su vam prije bile bitne, svoje snove o romantici i princu na bijelom konju i zadovoljavate se kompromisom. Izluđujete sami sebe, mislite da igrate igru zavođenja, a samo se igrate sa svojim srcem.

Pustite da dođe pravi trenutak, onaj kojeg ne trebate analizirati satima s najboljim prijateljem na kavi ili pivu.

Biti zaljubljen je zabavno ali i užasno iscrpljujuće. Svaki put kad vam zazvoni mobitel, molite se da je to baš on/ona. Kad je, sretni ste cijeli dan i hodate okolo s blaženim izrazom na licu. No, što kada to nije vaša simpatija? U stanju ste patiti satima i danima čitati članke poput ovoga. Vrijeme i dalje prolazi bez poruke ili poziva koji vam toliko očajnički treba – takvo mučenje znaju samo oni koji su ga doživjeli.

Društvo vas uči da se na neuzvraćenu poruku nema više što reći. Ali, vi to svejedno napravite i opet ste u začaranom krugu muke i boli.

Pouka je u tome da ako morate trčati za nečijim srcem, to srce nije za vas. Nemojte čekati tu poruku, njih ne zanima što vi imate za reći. Ako neprestano gledate u nečija leđa ta osoba očito ide u smjeru suprotnom od onog kojim vi želite ići.

Koncentrirajte se na posao, ambicije, hobije, prijatelje… Uživajte u zalasku sunca, jeseni, putovanjima.

Prestanite proganjati ljubav i pustite da vas sama nađe.

Prava osoba će se pojaviti kada je najmanje očekujete.

Izvor: HuffingtonPost