Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Moj dom

Pretvori svoj dom u zelenu oazu u pet koraka

IKEA donosi pet savjeta koji će vam pomoći da ovo proljeće svoj balkon pretvorite u pravu malu zelenu oazu.

Svi obožavatelji prirode i boravka na otvorenom, konačno su došli na svoje. Hladne i kratke zimske dane zamijenilo je toplije vrijeme i sve dulji dani koji su na ulice, u parkove i šume izmamili brojne građane i rekreativce. Prijateljska druženja u zatvorenim prostorijama pretvorila su se u piknik druženja, a šetanje u prirodi, rolanje i trčanje postale su glavne gradske aktivnosti. No, često u umirujućoj boji zelenila možemo uživati samo vikendom jer nam užurbani životni ritam i brojne obveze ne ostavljaju dovoljno vremena za osvajanje prirodnih ljepota.

Kako biste ipak u svakom trenutku imali zelenilo nadohvat ruke i pritom uživali na svježem zraku, IKEA donosi pet savjeta koji će vam pomoći da ovo proljeće svoj balkon pretvorite u pravu malu zelenu oazu.

Stvori svoju radnu stanicu na balkonu

Svakom pravom vrtlaru, potrebni su i prikladni alati kojima će stvoriti zeleni ugođaj. Zato je preporučljivo najprije stvoriti radnu stanicu u koju ćete moći pohraniti sve potrebne alatke, tegle i sjemenje, a na njenim otvorenim policama ponosno demonstrirati svoje vrtlarsko umijeće uz pomoć procvalih biljaka i začina.

PH141668_lowres

HINDÖ

Element s regalom, u zatv/na otv, sv

998 kn

Neka vaše alatke budu na suhom i pri ruci

Kako bi vam potrebne alatke za uzgoj biljaka bile uvijek pri ruci, a pritom izbjegle utjecaj vlage i prašinu, preporučljivo je da ih odložite u izdržljivu, vodootpornu kutiju s poklopcem. Ako vam bude potrebno više kutija (u slučaju da nisu transparentne), tada je preporučljivo da na njih stavite oznaku na kojoj ćete napisati što se nalazi u kutiji.

PH141675_lowres

1g

 

KLÄMTARE

Kutija s poklopcem, u zatv/na otv, tamsv

59,90 kn

Pripremi izložbu svojih biljaka

Pravi vrtlarski balkon doći će do izražaja tek kada su biljke i cvijeće koje ste zasadili lijepo izloženi. Za veće biljke i povrće kojima je potrebno više zemlje koristite kutije za cvijeće, a s manjim drvenim kutijama improvizirajte kada su u pitanju grupe lončanica. Preporučljivo je koristiti i kreativnija rješenja, poput visećih kaveza za ptice, kako biste doprinijeli stvaranju posebnog ugođaja na svom balkonu.

PH141774_lowres

KNAGGLIG

Kutija, bor

44,90 kn

 PH141671_lowres

ASKHOLMEN

Kutija za cvijeće, sv-sđ bajc sv-sđ

229 kn

Uzgoji vertikalan vrt

Dovedite svoj urbani vrt do novih visina uz pomoć vertikalnih rješenja. Primjerice, možete koristiti kuke na koje možete objesiti biljke i tako uštedite na vrijednom prostoru. Također, preporučljivo je postaviti i rešetke za vertikalan uzgoj biljaka koje će ne samo biti ukras na balkonskom zidu, već im pružiti i podršku kako bi narasle visoke. Dobro su rješenje i ugrađene klupe s policama na kojima ćete moći pokazati svoje zelena remek – djela.

PE619330_lowres

ÄPPLARÖ

Klupa/ploča/police, na otv, sđ bjc sđ

917,80 kn

 PH141668_lowres

ASKHOLMEN

Rešetka za penjačice, sv-sđ bajc sv-sđ

149,90 kn

Stvori mjesto s kojeg ćeš moći uživati u zelenom pogledu

Gotovo jednako važno kao i stvaranje zelene oaze na balkonu, je i mjesto s kojeg ćete moći upiti sve zelene blagodati. Njega ćete lako stvoriti. Uz par sklopivih stolica i stolić, bit ćete nadomak svojih biljaka. Za potpuni ugođaj, dobro će doći i šalica kave ili svježe limunade za toplijih dana, ali i vaše omiljeno štivo.

PH141678_lowres

ASKHOLMEN

Zid stol i 2 sklop stolice, na otv, sv/sđ, Stegön bež

569,50 kn

Autor: Ikea

Više

Trendovi

Designer Outlet Croatia i IKEA Hrvatska čine idealnu destinaciju dnevni provod s obitelji i prijateljima.

Moj dom

Važno je znati da niti jedan balkon ili terasa nisu premali da bi izgledali savršeno.

Moj dom

Želite li da vaše dvorište izgleda kao da je upravo "izašlo iz časopisa"?

Moj dom

Nova kolekcija VÅRDANDE inspirirana je njegom o sebi, a nastala je u suradnji s pet azijskih društvenih poduzeća koja stvaraju bolji svakodnevni život pružanjem...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.