Mali prhki keks nadjeven marmeladom uvijek odlično paše uz jutarnju ili popodnevnu kavu. Iako su ovi keksići najbolji s marmeladom, punjenje možete prilagoditi vlastitim željama.
Sastojci :
100 g svježeg nemasnog sira
70 g šećera u prahu
80 g brašna
2 žumanjka
100 g maslaca
2 žlice gustina
marmelada po želji (jagoda, višnja, brusnica)
1 žumanjak za premazivanje
šećer u prahu za posipanje
Postupak :
Sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Maknite mikser, dodajte 2 žumanjka, maslac narezan na tanke listiće, brašno i gustin, pa sve skupa rukom izradite u fino glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo brašna.
Dobiveno tijesto razvaljajte na radnoj površini posutoj brašnom na debljinu pola cm. Oštrim nožem ili kotačićem za kolače izrežite kvadratiće veličine 7×7 cm. U sredinu svakog kvadratića stavite po malu žličicu marmelade, okusa po svojoj želji, spojite dva po dva suprotna kraja (za lijepljenje krajeva poslužite se žumanjkom). Sredinu spojenog kvadratića pritisnite lagano prstom. Kvadratiće složite na lim obložen papirom za pečenje te svaki još premažite žumanjkom.
Pećnicu zagrijte na 190 C. Punjene džepiće pecite 10-15 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.
Da bismo pružili najbolje iskustvo, koristimo tehnologije poput kolačića za čuvanje i/ili pristup informacijama o uređaju. Suglasnost s ovim tehnologijama će nam omogućiti da obrađujemo podatke kao što su ponašanje pri pregledavanju ili jedinstveni ID-ovi na ovoj web stranici. Nepristanak ili povlačenje suglasnosti može negativno utjecati na određene karakteristike i funkcije.
You must be logged in to post a comment Login