Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Prhki džepići s marmeladom

Slatki keksići idealna su nadopuna toplim napicima.

Mali prhki keks nadjeven marmeladom uvijek odlično paše uz jutarnju ili popodnevnu kavu. Iako su ovi keksići najbolji s marmeladom, punjenje možete prilagoditi vlastitim željama.



Sastojci :
  • 100 g svježeg nemasnog sira
  • 70 g šećera u prahu
  • 80 g brašna
  • 2 žumanjka
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice gustina
  • marmelada po želji (jagoda, višnja, brusnica)
  • 1 žumanjak za premazivanje
  • šećer u prahu za posipanje



Postupak :
  1. Sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Maknite mikser, dodajte 2 žumanjka, maslac narezan na tanke listiće, brašno i gustin, pa sve skupa rukom izradite u fino glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo brašna.
  2. Dobiveno tijesto razvaljajte na radnoj površini posutoj brašnom na debljinu pola cm. Oštrim nožem ili kotačićem za kolače izrežite kvadratiće veličine 7×7 cm. U sredinu svakog kvadratića stavite po malu žličicu marmelade, okusa po svojoj želji, spojite dva po dva suprotna kraja (za lijepljenje krajeva poslužite se žumanjkom). Sredinu spojenog kvadratića pritisnite lagano prstom. Kvadratiće složite na lim obložen papirom za pečenje te svaki još premažite žumanjkom.
  3. Pećnicu zagrijte na 190 C. Punjene džepiće pecite 10-15 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Gastronomija

Ako ste ljubitelj biljne prehrane, a načela veganstva imate u malom prstu, sljedeći recept oduševit će sva vaša čula.

Gastronomija

Kremšnite su desert koji oduševljava nepce svih ljubitelja poslastica.

Savjeti i preporuke

Prhut mogu dobiti i osobe s masnom i osobe sa suhom kožom.

Gastronomija

Kopar odmah podsjeća na kisele krastavce i salatu od krumpira, ali je stoljećima imao mjesto u kuhinjama diljem Europe i Azije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.