Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Prhki džepići s marmeladom

Slatki keksići idealna su nadopuna toplim napicima.

Mali prhki keks nadjeven marmeladom uvijek odlično paše uz jutarnju ili popodnevnu kavu. Iako su ovi keksići najbolji s marmeladom, punjenje možete prilagoditi vlastitim željama.



Sastojci :
  • 100 g svježeg nemasnog sira
  • 70 g šećera u prahu
  • 80 g brašna
  • 2 žumanjka
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice gustina
  • marmelada po želji (jagoda, višnja, brusnica)
  • 1 žumanjak za premazivanje
  • šećer u prahu za posipanje



Postupak :
  1. Sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Maknite mikser, dodajte 2 žumanjka, maslac narezan na tanke listiće, brašno i gustin, pa sve skupa rukom izradite u fino glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo brašna.
  2. Dobiveno tijesto razvaljajte na radnoj površini posutoj brašnom na debljinu pola cm. Oštrim nožem ili kotačićem za kolače izrežite kvadratiće veličine 7×7 cm. U sredinu svakog kvadratića stavite po malu žličicu marmelade, okusa po svojoj želji, spojite dva po dva suprotna kraja (za lijepljenje krajeva poslužite se žumanjkom). Sredinu spojenog kvadratića pritisnite lagano prstom. Kvadratiće složite na lim obložen papirom za pečenje te svaki još premažite žumanjkom.
  3. Pećnicu zagrijte na 190 C. Punjene džepiće pecite 10-15 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Gastronomija

Heljda je nekada, uz krumpir, bila osnovna seljačka hrana, budući je vrlo jednostavna za uzgoj jer uspijeva na siromašnoj, jako pjeskovitoj zemlji s dosta...

Budi fit

Dugotrajna svakodnevna konzumacija bijelog šećera siguran je put do raznih oboljenja, poput pretilosti, dijabetesa tipa 2, srčanih bolesti, hipertenzije i nekih oblika karcinoma.

Budi fit

U njezinom božanstvenom okusu ljudski rod uživa već tisućama godina. Porijeklo ove biljke je u sjevernoj Africi odakle se proširila u bliskoistočne zemlje, te...

Savjeti stručnjaka

Hrana koju kupujemo sadrži mnogo toksičnih aditiva. To znači da je promijenjena kako bi nas učinila gladnima i pogoršala naše emocionalne prehrambene navike.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.