Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Gastronomija

Prhki džepići s marmeladom

Slatki keksići idealna su nadopuna toplim napicima.

Mali prhki keks nadjeven marmeladom uvijek odlično paše uz jutarnju ili popodnevnu kavu. Iako su ovi keksići najbolji s marmeladom, punjenje možete prilagoditi vlastitim željama.



Sastojci :
  • 100 g svježeg nemasnog sira
  • 70 g šećera u prahu
  • 80 g brašna
  • 2 žumanjka
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice gustina
  • marmelada po želji (jagoda, višnja, brusnica)
  • 1 žumanjak za premazivanje
  • šećer u prahu za posipanje



Postupak :
  1. Sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Maknite mikser, dodajte 2 žumanjka, maslac narezan na tanke listiće, brašno i gustin, pa sve skupa rukom izradite u fino glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo brašna.
  2. Dobiveno tijesto razvaljajte na radnoj površini posutoj brašnom na debljinu pola cm. Oštrim nožem ili kotačićem za kolače izrežite kvadratiće veličine 7×7 cm. U sredinu svakog kvadratića stavite po malu žličicu marmelade, okusa po svojoj želji, spojite dva po dva suprotna kraja (za lijepljenje krajeva poslužite se žumanjkom). Sredinu spojenog kvadratića pritisnite lagano prstom. Kvadratiće složite na lim obložen papirom za pečenje te svaki još premažite žumanjkom.
  3. Pećnicu zagrijte na 190 C. Punjene džepiće pecite 10-15 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.



Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Gastronomija

Ukusi su različiti, ali mnogi će se složiti da se ništa ne može usporediti s kremastom teksturom i neodoljivim okusom bakinih domaćih štrukli sa...

Gastronomija

Recepti i načini pripreme tiramisua mnogobrojni su kao i priče o njegovom podrijetlu, a mi vam donosimo recept koji će jednostavno oduševiti vaše goste.

Zdravstveni karton

Sigurno ste i sami primijetili: što više konzumirate šećer, to ste o njemu ovisniji. Zanimljivo je koliko zapravo za njim žudimo

Gastronomija

Fetica ove čokoladne salame s cijelim lješnjacima i sjeckanim pistacijama pravi je mali slatki užitak, posebno za ljubitelje i ovisnike o čokoladi.

Advertisement