Prhki džepići s marmeladom

Mali prhki keks nadjeven marmeladom uvijek odlično paše uz jutarnju ili popodnevnu kavu. Iako su ovi keksići najbolji s marmeladom, punjenje možete prilagoditi vlastitim željama.

Sastojci :

  • 100 g svježeg nemasnog sira
  • 70 g šećera u prahu
  • 80 g brašna
  • 2 žumanjka
  • 100 g maslaca
  • 2 žlice gustina
  • marmelada po želji (jagoda, višnja, brusnica)
  • 1 žumanjak za premazivanje
  • šećer u prahu za posipanje

Postupak :

  1. Sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Maknite mikser, dodajte 2 žumanjka, maslac narezan na tanke listiće, brašno i gustin, pa sve skupa rukom izradite u fino glatko tijesto. Po potrebi dodajte malo brašna.
  2. Dobiveno tijesto razvaljajte na radnoj površini posutoj brašnom na debljinu pola cm. Oštrim nožem ili kotačićem za kolače izrežite kvadratiće veličine 7×7 cm. U sredinu svakog kvadratića stavite po malu žličicu marmelade, okusa po svojoj želji, spojite dva po dva suprotna kraja (za lijepljenje krajeva poslužite se žumanjkom). Sredinu spojenog kvadratića pritisnite lagano prstom. Kvadratiće složite na lim obložen papirom za pečenje te svaki još premažite žumanjkom.
  3. Pećnicu zagrijte na 190 C. Punjene džepiće pecite 10-15 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-žutu boju. Pospite ih šećerom u prahu i poslužite.