Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Događanja

Pridružite nam se u obilježavanju Dana ružičaste vrpce

Pridružite nam se u obilježavanju Dana ružičaste vrpce u subotu, 07. 10. 2017., na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

Ružičastom vaterpolo utakmicom odigranom u ponedjeljak Europa Donna Hrvatska i Solgar najavili mjesec borbe protiv raka dojke te pozvali građane da im se pridruže u obilježavanju Dana ružičaste vrpce u subotu, 07. 10. 2017., na Cvjetnom trgu u Zagrebu.

 

Doc. dr. sc. Vesna Ramljak ovom prilikom je skrenula pozornost na činjenicu da je potrebno neprestano osvješćivati žene, ali i muškarce, o važnosti prevencije i brige o vlastitom zdravlju.

Prema podacima iz 2014. godine, broj novooboljelih od raka dojke je 2644 žene i 25 muškarca, a broj umrlih 1011 žena i 15 muškaraca. Prema dosadašnjim trendovima i uzevši u obzir epidemiološku situaciju, očekuje se da će u 2015. biti oko 2800 novih slučajeva raka dojke u žena te 25-30 u muškaraca. Zbog prelaska na novi način prikazivanja podataka i usklađivanja s europskim  preporukama, ovogodišnji izvještaj Registra za rak o novim incidentnim slučajevima planira se tek do kraja godine. Iako je rak dojke u muškaraca zastupljen sa svega 1 posto od svih karcinoma dojke koji se godišnje otkriju, broj oboljelih je kao i kod žena, u porastu. Svijest muškaraca o navedenoj bolesti je puno manja nego kod žena, a muškarci se javljaju liječniku u kasnijoj fazi, kada je bolest najčešće već proširena. 

“Važno je podizati svijest o samopregledu, ali i educirati muški dio populacije da niti oni nisu pošteđeni od karcinoma dojke, pa smo temu ovogodišnje kampanje nazvali “Rak dojke ne bira spol”. Solgar svojom formulom Skin, Nails and Hair od 2014. podupire našu akciju i odvaja 10 kuna od svake prodane bočice tog proizvoda. A ove godine naša se zajednička priča nastavlja. To je velika stvar i raduje nas što su ostali uz nas”, izjavila je Doc. dr. sc. Vesna Ramljak.

Humanitarna kampanja Europe Donne Hrvatska započela je krajem veljače 2013. godine, a trajat će sve dok se ne prikupi novac dostatan za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

“Ponosni smo što već četvrtu godinu zaredom Solgar sudjeluje u ovako plemenitoj akciji s ciljem prikupljanja novca za kupnju aparata za intraoperativno zračenje. Tako se i ove godine tijekom ružičastog listopada, mjeseca borbe protiv raka dojke, priključujemo akciji Europe Donne Hrvatska putem donacije iznosa od svake prodane bočice proizvoda Skin, Nails and Hair. Ono što mi je posebno drago, kao muškarcu, što je tema ovogodišnjeg ružičastog listopada i kampanje Europe Donne “Rak dojke ne bira spol” jer je iznimno važno osvijestiti i muškarce, a ne samo žene, o redovitim pregledima i prevenciji ove bolesti za koju vrlo malo ljudi zna da pogađa i muškarce.  Pozivamo građane da prepoznaju akciju i pomognu”, izjavio je dr. Hrvoje Lisak, direktor marketinga i razvoja Salvusa, tvrtke koja u Hrvatskoj zastupa Solgar.

Podsjetimo, Solgarovom proizvod Skin, Nails and Hair proizvoda, ukrašenom ružičastom vrpcom, prodavat će se tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske, u sklopu kampanje “Darujmo ružičasti život”, a Solgar će 10 kuna od svake prodane bočice donirati Europi Donni Hrvatska za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

 

Ne propustite

Zanimljivosti

U Hrvatskoj svake godine čak tri tisuće žena oboli od raka dojke, a bitku izgubi njih gotovo sedam stotina.

Brinimo jedna o drugoj

Psihološka podrška pacijentima je, vjerujem, puno važnija NAKON što sve prođe jer tijekom bolesti je važno samo prebroditi dan po dan, a nakon svega...

Zanimljivosti

U organizaciji udruge Europa Donna Hrvatska, u 11 sati je od Hrvatskog narodnog kazališta krenula tradicionalna povorka sjećanja na sve preminule od raka dojke,...

Brinimo jedna o drugoj

'Želimo poslati poruku da je žena lijepa sama po sebi, da je ta ljepota u nama, a ne u našoj kosi', poručuje predsjednica Udruge...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.