Zahvaljujući specifičnosti Zemljine orbite, svake četiri godine dobivamo dodatan dan, 29. veljače. Julije Cezar uveo je prijestupne godine prije više od 2000 godina da bi se kalendarska godina uskladila s astronomskom i sezonskom godinom, a danas nam one donose niz čudnih i lijepih običaja. Budući da je 2024. prijestupna godina, a otprilike dvije trećine (66%)* hrvatskih putnika želi putovati radi upoznavanja drugih kultura.
La Bougie du Sapeur
Trendseteri u Francuskoj imaju svoj jedinstveni običaj za prijestupnu godinu. La Bougie du Sapeur satirične su francuske novine koje su prvi put objavljene 1980. godine, a izlaze samo svake četiri godine 29. veljače, što ih čini najrjeđe izlazećim novinama svih vremena.
Naziv dolazi od lika iz starog francuskog stripa koji je rođen na prijestupni dan, a ono što je počelo kao šala između dva prijatelja, postalo je kulturni fenomen.
Posjetite Paris
Francuska prijestolnica sa svojim bulevarima ukrašenim spomenicima, muzejima punim remek-djela i modernim multimedijskim galerijama potpuno će vas zaokupiti. Putnici koji se ne zadube previše u La Bougie du Sapeur mogu uložiti u krstarenje s razgledavanjem grada rijekom Senom na trimaranu s kojeg mogu vidjeti slavne znamenitosti, od muzeja Louvre do katedrale Notre Dame.
Drugi pak mogu iskoristiti praktičnu mogućnost najma automobila u Parizu pa si priuštiti ulaznicu za Disneyland® Paris s neograničenim vožnjama vlakom smrti, uzbudljivim atrakcijama i zabavnim predstavama u čast tom posebnom dodatnom danu ove godine.
Gdje boraviti
Za boravak na visokoj nozi tu je hotel s pet zvjezdica SO/ Paris Hotel, koji se nalazi na idealnoj lokaciji u srcu Pariza i od kojeg se može brzo stići do željezničkog kolodvora Gare de Lyon i katedrale Notre Dame.
Ovaj moderni luksuzni hotel ima javni prostor prepun sjajnih suvremenih umjetničkih djela u kojem se lokalnim umjetnicima omogućuje da pokažu svoj talent, a ima i ogromne prozore s impresivnim pogledom na Senu. Bogati sadržaji uključuju grijani unutarnji bazen, wellness-centar i raskošni spa-centar, kao i restoran, klub i bar koji zauzimaju posljednja dva kata zgrade.
Izvor Booking.com