Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Putovanja

Prijestupna godina idealna je za posjetiti Pariz

Zahvaljujući specifičnosti Zemljine orbite, svake četiri godine dobivamo dodatan dan, 29. veljače.

Zahvaljujući specifičnosti Zemljine orbite, svake četiri godine dobivamo dodatan dan, 29. veljače. Julije Cezar uveo je prijestupne godine prije više od 2000 godina da bi se kalendarska godina uskladila s astronomskom i sezonskom godinom, a danas nam one donose niz čudnih i lijepih običaja. Budući da je 2024. prijestupna godina, a otprilike dvije trećine (66%)* hrvatskih putnika želi putovati radi upoznavanja drugih kultura. 

La Bougie du Sapeur

Trendseteri u Francuskoj imaju svoj jedinstveni običaj za prijestupnu godinu. La Bougie du Sapeur satirične su francuske novine koje su prvi put objavljene 1980. godine, a izlaze samo svake četiri godine 29. veljače, što ih čini najrjeđe izlazećim novinama svih vremena.

Naziv dolazi od lika iz starog francuskog stripa koji je rođen na prijestupni dan, a ono što je počelo kao šala između dva prijatelja, postalo je kulturni fenomen.

Posjetite Paris

Francuska prijestolnica sa svojim bulevarima ukrašenim spomenicima, muzejima punim remek-djela i modernim multimedijskim galerijama potpuno će vas zaokupiti. Putnici koji se ne zadube previše u La Bougie du Sapeur mogu uložiti u krstarenje s razgledavanjem grada rijekom Senom na trimaranu s kojeg mogu vidjeti slavne znamenitosti, od muzeja Louvre do katedrale Notre Dame.

Drugi pak mogu iskoristiti praktičnu mogućnost najma automobila u Parizu pa si priuštiti ulaznicu za Disneyland® Paris s neograničenim vožnjama vlakom smrti, uzbudljivim atrakcijama i zabavnim predstavama u čast tom posebnom dodatnom danu ove godine. 

Photographed by Gaelle Le Boulicaut Instagram : @gaelleleboulicautpics Web : www.gaelleleboulicaut.com
Gdje boraviti

Za boravak na visokoj nozi tu je hotel s pet zvjezdica SO/ Paris Hotel, koji se nalazi na idealnoj lokaciji u srcu Pariza i od kojeg se može brzo stići do željezničkog kolodvora Gare de Lyon i katedrale Notre Dame.

Ovaj moderni luksuzni hotel ima javni prostor prepun sjajnih suvremenih umjetničkih djela u kojem se lokalnim umjetnicima omogućuje da pokažu svoj talent, a ima i ogromne prozore s impresivnim pogledom na Senu. Bogati sadržaji uključuju grijani unutarnji bazen, wellness-centar i raskošni spa-centar, kao i restoran, klub i bar koji zauzimaju posljednja dva kata zgrade.

Izvor Booking.com

Ne propustite

Putovanja

Neki ga zovu i balkanskim Berlinom, jer je atmosfera na svakom koraku inspirativna, a energija koju ovdje osjećate gotovo zarazna

Putovanja

Radnja druge sezone premjestila se s Havaja na sjeveroistočnu obalu Sicilije, a objavljeno je da će se treća sezona, za koju postoje velika očekivanja,...

Putovanja

Putovanja su nova iskustva koja nas čine cjelovitima jer se hranimo pozitivnim emocijama.

Putovanja

Provela sam tri dana i dvije noći u stogodišnjoj stanciji Sparagna, učeći kako napraviti domaće njoke i istarsku maneštru od bobići dok osluškujem tišinu...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.