Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Putovanja

Priprema za putovanje počinje dobrim planiranjem

Mobitel na putovanju je svakako korisna stvar, no treba se znati s njime služiti kako bismo spriječili nepredviđena iznenađenja.

Mobitel na putovanju je svakako korisna stvar, no treba se znati s njime služiti kako bismo spriječili nepredviđena iznenađenja.

Savjet broj 1

Iako je ukinut roaming, pripazite na troškove surfanja ako putujete izvan EU – primjerice u Egipat, Tunis ili BiH. Prvu stvar koju uvijek trebate provjeriti prije puta jest da vam je isključena usluga Roaming data.

Savjet broj 2

Gdje god putovali sigurno će vam dobro koristiti korištenje mapa. Postoji više dobrih aplikacija koje nude karte. Ako se nalazite u zemljama EU, zahvaljujući BEZBROJ GB za korištenje interneta ćete imati čak 10GB pa se aplikacijama možete služiti skoro kao i doma. Ipak, kako biste bili sigurni, možete prije puta na svoj mobitel preuzeti sve mape gradova u koje putujete. Google mape su nezaobilazne i svatko ih već zna koristiti. *

Savjet broj 3

Mnogi gradovi imaju vlastite aplikacije za navigiranje u prijevozu. U ovu kategoriju svakako spada i sve rašireniji Uber, koji je u većini zemalja jeftinija opcija od taksija.

Zbog svoje društvene orijentiranosti među turistima je sve popularniji servis Lyft. Za korištenje gradskog prijevoza zanimljiva je Android aplikacija aMetro, koja nudi mape lokalnog metroa za stotine gradova.*

Savjet broj 4

I inače je dobro imati neku zaštitu od oštećenja mobitela, a to je posebno izraženo na putovanjima. Isplati se investirati u kvalitetnu futrolu ili dodatno kućište iako to možda naruši estetiku vašeg omiljenog gadgeta.

Savjet broj 5

Najbolje je uvijek biti spreman na sve pa i na to da vam netko može ukrasti mobitel. Dobro je prije puta kopirati podatke kako ne biste ostali bez važnih dokumenata, kontakata, fotografija i drugih materijala koje imate pospremljene u mobitelu ili na SD kartici. Čuvanje podataka možete ostvariti korištenjem aplikacije Super Backup & Restore.

Kako biste na putovanje otišli u potpunosti spremni, Tele2 je pripremio jedinstvenu ponudu. U razdoblju od 7.8. do 24.8.2017., samo u Tele2 webshopu, moći će se kupiti smartphone HUAWEI P9 lite i tablet Alcatel Pixi3 10,1” uz tarifu RASPALI i BEZBROJ GB po cijeni od 234,00 kn mjesečno.

Pročitajte još

Zanimljivosti

Pokušali smo sastaviti popis najboljih video igara sa sportskom tematikom koje su, svaka u svoje vrijeme, natjerale stotine milijuna ljudi diljem svijeta da satima...

Putovanja

Zucker kommt zuletzt, ali ne i u ovoj priči. Tu je posve neočekivano došao na početak i najavio sjajan vinski mjesec u Virovitičko-podravskoj županiji.

Istaknuto

Vodič za must-have proizvode iz ponude Mama Marketa koji će vam olakšati svako putovanje.

Putovanja

Rado će otputovati s cijelom obitelji – djedovi, bake, mame i tate – što više, to veselije! Putovanje s mamom u odrasloj dobi je...

Advertisement