Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Uncategorized

Pripremite torbu za porod i sve za prve dane kod kuće

Kako bi boravak u bolnici bio što lakši, pametno spakirajte torbu za rodilište.

Epidemija koronavirusa donijela je neke mjere zbog kojih se moramo općenito bolje organizirati i planirati. Svi oni koji su dijete dobili u vrijeme svjetske pandemije COVID-19, kao i majke koje čekaju porod u svibnju, lipnju…, jednog će dana svojoj djeci pričati u kakvim su okolnostima došli na ovaj svijet. Zbog sigurnosti i potencijalne opasnosti od „unošenja” virusa u rodilište, očevi, ili neka bliska osoba, koje je rodilja priželjkivala da su uz nju na porodu, ovu želju neće moći ostvariti.

Kada trudnica dobije trudove i krene put bolnice, mora imati spremno sve što joj treba, uključujući i odjeću za izlazak iz bolnice za sebe i bebu. Nakon poroda, majke s djetetom obično ostaju na odjelu tri dana i ako je pedijatrijska procjena u redu, odlaze s bebom kući. Također, zbog potencijalne opasnosti za vrijeme boravka u rodilištu trenutno nema dostave bilo kakvih stvari ili hrane.

Popis za rodilište

  • dokumenti i medicinska dokumentacija
  • odjeća i oprema za porod
  • odjeća i stvari za ostanak u bolnici
  • odjeća i oprema za novorođenče

Ako dobro spakirate torbu za rađaonu, bit će vam lakše. Svaka trudnoća i svaki porod je priča za sebe, ali generalno gledano nečije porođajne muke traju kraće, a neke nešto duže. Kako bi vam bilo što lakše, evo par savjeta što biste trebali svakako ponijeti. Više informacija potražite i u vodiču za kupovinu.

Za samu rađaonu pripremite široku, kraću pamučnu spavaćicu. Ona će se pokazati praktičnom pri pregledima, a ujedno ćete zadržati osjećaj intime. Zgodno bi bili i da je na kopčanje, zbog dojenja. Pripremite i balzam za usne, paket maramica, gumicu za kosu, bocu vode ili soka te omiljenu glazbu. Nikako nemojte zaboraviti punjač za telefon.

Grickalice svih vrsta (suho voće, orašasti plodovi, čokolada, proteinske pločice, sezamove pločice) vrlo su zgodne – tijekom porođaja za podizanje energije kao i za užinu u popodnevnim satima.

Važno je da vam bude ugodno toplo tijekom i nakon porođaja pa ponesite i tople čarape i majicu. Grudnjak za dojenje nosit ćete većinu vremena, a u kombinaciji s jastučićima za dojenje, mlijeko neće promočiti tkaninu. Cariwell grudnjaci su pouzdan partner trudnicama i majkama, a uz praktičnost nude i luksuzan dizajn. Možda vam uopće neće trebati, ali ne bi bilo loše da prije poroda kupite izdajalicu, budući da dojenje možda neće krenuti lagano kao što očekujete. Neke od izdajalica Avent možete pronaći na linku.

Ono što za bebu trebate pripremiti prije odlaska u rodilište su svakako pelene, vlažne maramice, mast za guzu , prašak za rane (za pupčani batrljak), pamučne kapice, bodić, hlačice, čarapice. Uključite se Baby Center klub gdje uz uslugu u „Naš plusić“ dobivate stalni popust od 10% na pažljivo odabrane proizvode za novorođenče, 365 dana u godini, bez dodatnih dokazivanja trudnoće.

Pripremite obavezno i autosjedalicu grupe 0+ kako bi dijete sigurno došlo kući te dekicu kojom ćete pokriti dijete. Naša preporuka je Cybex Cloud Z, najveća autosjedalica u grupi 0+ na hrvatskom tržištu s vrlo visokim ocjenama na ADAC testiranju i stalnih 10% popusta za članove Kluba.

I za kraj, postoji samo jedno pravilo kod izlaženja na šetnju nakon poroda, ako se dobro osjećate i ništa vas ne boli, možete izaći na šetnju. Beba će tako dobiti dovoljno vitamina D, čvršće će spavati što pozitivno utječe na njihovo bolje raspoloženje i imunitet. Što se tiče kolica, naša je preporuka najtraženiji model JOOLZ HUB – kolica koja su uz košaru ili Cocoon jednostavna za korištenje već od rođenja, a svojom kvalitetom i praktičnošću savršeni su izbor za specijalna vremena.

Drage mame, sretno i pridržavajte se pravila socijalnog distanciranja dok uživate u prvim danima majčinstva.

Ne propustite

Fashion report

Kožna torba pravi je odabir za ženu koja drži do bezvremenskog stila i kvalitete.

Istaknuto

Kada bi žene svaki mjesec mogle kupiti novu torbu, sigurne smo da nam to ne bi predstavljalo nikakav problem jer bi za svaki outfit...

Trendovi

Kvaliteta, originalan dizajn, cijenjeni ručni rad i tradicija imaju posebnu vrijednost.

Duh i tijelo

5 razloga za neopisivu bol u leđima kao rezultat suvremenog življenja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.