Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Prirodne namirnice koje zaista znače i djeluju

Koliko puta smo čuli da priroda liječi? „Neka ti hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana“, Hipokrat.

Svijest o tome što unosimo u organizam i koliko je o tome ovisi naše zdravlje, život, postoji od kad je vijeka i svijeta. U slučaju kad je zdravlje pod velikim pritiskom, kao što je to danas, trebali bismo poseban naglasak staviti na namirnice koje pročišćavaju, osnažuju i hrane tjelesne stanice za održavanje i obranu imuniteta.

Med je jedna od njih, od davnina s razlogom prozvan tekuće zlato. Osim što je bogat mineralima, vitaminima, aminokiselinama, prirodni je izvor prebiotika i probiotika, poznat radi svoga antibakterijskog i antivirusnog djelovanja te pomaže u osnaživanju imuniteta.

Jeste li čuli za sladić? Ova ljekovita biljka latinskog imena Glicirizin se ističe po slatkom okusu radi kojeg je i taj korijen nosi simbolično naziv – sladić. Jedna je od najistaknutijih biljaka za liječenje astme, kroničnog umora, bolesti jetre… Brojna znanstvena istraživanja pokazuju učinkovito djelovanje kod nekih sojeva bakterija, gljivica i virusa.

Glycyrrhizin ili sladić

Limun se oduvijek ističe kao snažan izvor vitamina C, prirodni je antioksidans sa snažnim antibakterijskim i antivirusnim djelovanjem čija kiselost potiče rad probave, štiti i detoksicira jetru.

Đumbir liječi, umiruje, grije, potiče bolji metabolizam. Izvrstan je saveznik u borbi protiv infekcija, ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje, pomaže kod mučnina te okrepljuje.

Background photo created by freepik - www.freepik.com

Svaku od nabrojenih namirnica krasi izvrsnost samu za sebe, a imaju i jednu poveznicu. Antibakterijsko i antivirusno djelovanje su razlog više da ih uključimo u našu svakodnevicu. Nova istraživanja SARS-CoV-2 koje je pokazalo snažnu interakciju tog virusa i ljudskog ACE2. Sladić, ili glicirizin – ima potencijal da se veže na ACE2, mogao bi se uključiti u potencijalni tretman za Covid-19.

Istraživanje je u cijelosti dostupno na stranici neprofitne organizacije Clinical Education. Još jednom link je OVDJE.

Med, limun, đumbir i sladić četiri su heroja koji svaki za sebe čini puno, a zajednički još više, stoga ih uvrsite u svakodnevnu rutinu i osjetite njihovu snagu.

U med kao bazu umiješajte svježe iscijeđen sok limuna i đumbira, dodajte sladić i konzumirajte 2 x dnevno po jednu čajnu žličicu.

Ili jednostavno nabavite pripravak koji sve to sadrži na https://greenandmore.eu/hr/product/florimed/.


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #zdravlje
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 3prosinca točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Sanja Červar

Više

Savjeti stručnjaka

Određene namirnice sadrže tzv. aktivatore metabolizma koji pospješuju izmjenu tvari te poboljšavaju prokrvljenost probavnih organa, čime doprinose svakodnevnom optimalnom radu probavnog sustava.

Zdravstveni karton

Ako vam je dosta raznih lijekova protiv prehlada i rado biste pomoć potražili u prirodi, možda rješenje nađete u ovom jednostavnom i ukusnom piću...

Gastronomija

Najuobičajeniji dodatak su komadići grilane piletine i inćuni. Neki chefovi dodaju joj škampe, jastoga, kavijar i povrće po želji. Kombinacija je pregršt!

Zdravstveni karton

Donosimo vam par stvarčica koje sigurno imate u svojoj kuhinji! Iskušajte ih, jer definitivno ne odmažu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.