Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Prirodne namirnice koje zaista znače i djeluju

Koliko puta smo čuli da priroda liječi? „Neka ti hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana“, Hipokrat.

Svijest o tome što unosimo u organizam i koliko je o tome ovisi naše zdravlje, život, postoji od kad je vijeka i svijeta. U slučaju kad je zdravlje pod velikim pritiskom, kao što je to danas, trebali bismo poseban naglasak staviti na namirnice koje pročišćavaju, osnažuju i hrane tjelesne stanice za održavanje i obranu imuniteta.

Med je jedna od njih, od davnina s razlogom prozvan tekuće zlato. Osim što je bogat mineralima, vitaminima, aminokiselinama, prirodni je izvor prebiotika i probiotika, poznat radi svoga antibakterijskog i antivirusnog djelovanja te pomaže u osnaživanju imuniteta.

Jeste li čuli za sladić? Ova ljekovita biljka latinskog imena Glicirizin se ističe po slatkom okusu radi kojeg je i taj korijen nosi simbolično naziv – sladić. Jedna je od najistaknutijih biljaka za liječenje astme, kroničnog umora, bolesti jetre… Brojna znanstvena istraživanja pokazuju učinkovito djelovanje kod nekih sojeva bakterija, gljivica i virusa.

Glycyrrhizin ili sladić

Limun se oduvijek ističe kao snažan izvor vitamina C, prirodni je antioksidans sa snažnim antibakterijskim i antivirusnim djelovanjem čija kiselost potiče rad probave, štiti i detoksicira jetru.

Đumbir liječi, umiruje, grije, potiče bolji metabolizam. Izvrstan je saveznik u borbi protiv infekcija, ima antivirusno i antibakterijsko djelovanje, pomaže kod mučnina te okrepljuje.

Background photo created by freepik - www.freepik.com

Svaku od nabrojenih namirnica krasi izvrsnost samu za sebe, a imaju i jednu poveznicu. Antibakterijsko i antivirusno djelovanje su razlog više da ih uključimo u našu svakodnevicu. Nova istraživanja SARS-CoV-2 koje je pokazalo snažnu interakciju tog virusa i ljudskog ACE2. Sladić, ili glicirizin – ima potencijal da se veže na ACE2, mogao bi se uključiti u potencijalni tretman za Covid-19.

Istraživanje je u cijelosti dostupno na stranici neprofitne organizacije Clinical Education. Još jednom link je OVDJE.

Med, limun, đumbir i sladić četiri su heroja koji svaki za sebe čini puno, a zajednički još više, stoga ih uvrsite u svakodnevnu rutinu i osjetite njihovu snagu.

U med kao bazu umiješajte svježe iscijeđen sok limuna i đumbira, dodajte sladić i konzumirajte 2 x dnevno po jednu čajnu žličicu.

Ili jednostavno nabavite pripravak koji sve to sadrži na https://greenandmore.eu/hr/product/florimed/.


Darujemo jednu čitateljicu!

Pravila su jednostavna:

  • Kako biste sudjelovali u darivanju, u komentare ispod, na webu napišete #zdravlje
  • Pratite nas putem društvenih mreža Facebook , Instagram i YouTube
  • Možete se prijaviti samo jednom
  • Preporučite prijateljima… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 3prosinca točno u podne.

Random biramo, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama. Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana od javljanja dobitnika.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Sanja Červar

Ne propustite

Gastronomija

Donosimo deset namirnica koje pomažu u smanjenju apetita i uz koje se lakše mršavi.

Beauty report

Revitalizirajte kosu u tren oka maskama iz kućne radinosti.

Budi fit

Sok od đumbira i krastavaca, s dodatkom limuna i mente jedan je od najpoznatijih prirodnih napitaka za brzo mršavljenje.

Brinimo jedna o drugoj

Kada uzmemo u obzir činjenicu da su upravo upalni procesi glavni okidač za razvoj raznih kroničnih oboljenja u organizmu, tada đumbir i kurkuma još...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.