Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Prirodnim putem uklonite papilome i bradavice

Slično kao i papilomi, i bradavice se mogu pojaviti na bilo kojem dijelu tijela, čak i na genitalnom području, te predstavljati smetnju, osobito ako ih slučajno ozlijedite.

Ako imate na koži bradavice ili papilome koji vam jako smetaju, vaše rješenje moglo bi biti – ulje čajevca. piše Alternativa za Vas.

Papilomi i bradavice

Papilomi su male viseće benigne tvorevine na koži koje obično nastaju na dijelovima tijela koji su izloženi trenju, primjerice na pazusima, vratu, genitalnom području, kapcima…

Obično su bezbolni, no kod prevelikog trenja u kontaktu s odjećom ili nakitom, oni se mogu oštetiti. U tom slučaju, može se stvoriti i mali podljev, koji može biti osjetljiv i pomalo bolan. Upravo je zato najbolje ukloniti ih na prirodan i siguran način – čajevcem. Ono djeluje poput imunomodulatora te vam može pomoći da se riješite ovih neugodnih izraslina na koži.

Slično kao i papilomi, i bradavice se mogu pojaviti na bilo kojem dijelu tijela, čak i na genitalnom području, te predstavljati smetnju, osobito ako ih slučajno ozlijedite.

Prije primjene ulja čajevca posjetite dermatologa kako biste bili sigurni da se ne radi o nečem ozbiljnijem.

Čajevac – lijek za vašu kožu

Ulje čajevca, koje se dobiva ekstrakcijom australske biljke Melaleuca alternifolia, u liječenju su koristili čak i Aboridžini. Najpoznatije je po svojim antimikrobnim i protugljivičnim svojstvima, a najčešće se primjenjuje kod akni, psorijaze, ogrebotina i rana.

Stoljećima se koristilo za čišćenje rana, sprečavanje infekcija i brže zacjeljivanje kože. Pravi je prirodni antiseptik te djeluje antibakterijski pomažući tijelu da se izbori sa štetnim mikrobima i patogenima koji uzrokuju promjene na koži.

Jedna je studija pokazala da ulje čajevca aktivira bijela krvna zrnca te na taj način pomaže tijelu da se oslobodi bradavica i papiloma.

Kako čajevcem ukloniti papilom ili bradavicu

Sve što vam treba za uklanjanje papiloma i bradavica jesu čisto ulje čajevca, blazinica i zavoj. Područje oko bradavice ili papiloma operite nježnim sapunom, a zatim obrišite. Operite i ruke prije nanošenja čajevca na kožu.

Na blazinicu kapnite 5-6 kapi čistog ulja čajevca pa stavite na papilom ili bradavicu.

Zalijepite ljepljivom trakom i ostavite da djeluje 15 minuta. Postupak možete ponoviti tijekom dana ili pak čajevac ostaviti da djeluje tijekom noći.

Ovaj postupak nanošenja čajevca na papilom ili bradavicu trebali biste provoditi najmanje 3-4 dana (za papilome), no za bradavice i do nekoliko tjedana. Važno je da papilom ili bradavicu ne uklanjate ručno, pod utjecajem čajevca otpast će sami.

Također, ako vam je čisto ulje čajevca preintenzivno za kožu, možete ga pomiješati s vodom u omjeru 50:50 ili pak s aloe verom.

Dodatni savjet

Ulje čajevca možete pomiješati u jednakom omjeru i s uljem eukaliptusa. Ovu mješavinu nanosite na bradavicu svaku noć prije spavanja sve dok bradavica ne otpadne.

Umjesto eukaliptusa, možete koristiti i ulje sandala (mješavinu nanosite na bradavicu dvaput dnevno tijekom par tjedana – bradavica bi trebala otpasti).

Napomena

Ako vam se papilom ili bradavica nalaze blizu oka, nemojte nanositi eterična ulja. Također, imate li jako osjetljivu kožu, prije prve primjene čajevca napravite test.

Kapnite kap čajevca na dio nadlaktice pa promatrajte reakciju tijekom iduća 24 sata.

Ako osjetite veliko žarenje i crvenilo, nemojte koristiti ulje čajevca za uklanjanje bradavica i papiloma.

Nasreću, nakon što ovim prirodnim načinom uklonite papilom ili bradavicu, oni se na tome mjestu više neće pojaviti.

Važnost prehrane u rješavanju bradavica

Kako biste se što prije riješili bradavica i spriječili nastanak novih, važno je da, osim primjene čajevca, svom imunitetu date dodatni poticaj u obliku zdrave prehrane.

Konzumirajte veće količine vitamina C (citrusi, jagode, paprike, brokula), namirnica bogatih mineralom cinkom (slanutak, bučine sjemenke), probiotika, zelenog lisnatog povrća i hrane bogate mineralom selenom.

Više

Suncokreti na oblacima

Samoća je zaista opasna i zaista stvara ovisnost jednom kad je onako pošteno okusiš i probaš.

Trendovi

Kako bi nas ovog ljeta motivirao da ponosno ispričamo priče upisane na našoj koži, Dove je objavio poseban rječnik.

Savjeti stručnjaka

Jedan od noviteta na hrvatskom tržištu, koji će sigurno opravdati povjerenje, jest Collagen Nutriage, brenda Forever Young.

Savjeti stručnjaka

Ova slatka rođakinja limuna, prepoznatljivog je okusa koji podsjeća na Karibe.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.