Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Istaknuto

Prirodno protiv komaraca i krpelja

Opasnost najčešće vreba od komaraca čiji ubodi zbog svrbeža mogu biti zaista neugodni, osobito za malu djecu.

Vrijeme provedeno u prirodi je dragocjeno, posebice za najmlađe, no ono može imati i neželjene posljedice. Parkovi i igrališta prepuni su djece, ali nažalost i insekata kojima nerijetko postajemo “meta“. Kako bismo izbjegli neugodna i bolna iskustva, a igra na otvorenom bila bezbrižna, nužna je odgovarajuća zaštita koja je sigurna, ali i dovoljno nježna za bebe i djecu.

Opasnost najčešće vreba od komaraca čiji ubodi zbog svrbeža mogu biti zaista neugodni, osobito za malu djecu. Premda ubodi komaraca kod većine uzrokuju samo nelagodu, ipak nisu uvijek bezazleni. Komarci prenose i zarazne bolesti poput virusa Zapadnog Nila i konjskog encefalitisa koji mogu izazvati upalu moždane ovojnice. U borbi protiv ovih dosadnih krvopija nerijetko posežemo za repelentima – zaštitnim sredstvima koja se nanose na dijelove kože koja nisu pokriveni odjećom. Pri izboru repelenata valja biti vrlo oprezan jer kemijski repelenti štetno djeluju na organizam i osobito su opasni za djecu, trudnice i dojilje. Na sreću, nudi se sigurnija alternativa – repelenti u potpunosti proizvedeni od prirodnih sastojaka koji su neškodljivi za zdravlje no i tu treba biti izrazito oprezan sa pojedinim agresivnim uljima i fototoksičnim cirtursima pogotovo ako se radi o zaštiti beba, male djece, trudnica i dojilja.

Eco kid sprej protiv komaraca i krpelja, 200 ml

Izuzetno učinkovit biljni repelent je sprej Outback Jack iz linije dječje organske kozmetike eco.kid. Prilagođen je i najosjetljivijoj koži, a odbija insekte mirisima koji su ljudima ugodni. Sadrži jedinstvenu kombinaciju biljnih sastojaka koji se tradicionalno koriste u raznim podnebljima za zaštitu od kukaca: ulja andirobe te eteričnih ulja pačulija, eukaliptusa, slatke naranče i grejpa. Neumoljiv prema nametnicima, no nježan prema osjetljivoj koži beba i male djece Outback Jack zahvaljujući ovim sastojcima ujedno hidratizira i umiruje kožu te ne iritira oči i kožu.

Pored komaraca Outback Jack pruža i odličnu zaštitu od krpelja koji najčešće vrebaju u grmlju i visokoj travi, a mogu prenijeti opasne zarazne bolesti poput krpeljnog meningoencefalitisa i borelioze.

Outback Jack, kao i svi ostali proizvodi iz linije prirodne dječje kozmetike eco.kid, ne sadrži umjetne konzervanse, boje ni mirise, kao ni silikone, sulfate, mineralna ulja, naftne derivate i ostalu štetnu kemiju. Kvalitetu i čistoću sastojaka te njihov kontrolirani uzgoj jamče renomirani svjetski certifikati Ecocert, Cosmebio, USDA Organic i Australian Organic.

Outback Jack i ostale proizvode iz linije eco.kid potražite u trgovinama bio&bio, dm i bolje opskrbljenim ljekarnama.

Više

Moj dom

Zaboravi na zujanje, ubode i svrbež kože uz sljedeće trikove iz prirode.

Savjeti stručnjaka

Sve što vam treba za ljeto bez komaraca i dosadnih insekata nalazi se na jednom mjestu.

Savjeti stručnjaka

U bio&bio trgovine stiglo je prirodno i učinkovito sredstvo protiv komaraca i krpelja. BIO Repelent Predator aerosolni je repelent baziran na prirodnim esencijalnim uljima.

Istaknuto

U potrazi za proteinima neophodnim za proizvodnju jajašaca, ženke komarca sišu krv sisavaca, pa tako i ljudsku.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.