Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Prirodno svjetlo je važan element vašeg doma

Nakon što ugradite krovni prozor, odmah ćete prepoznati prednosti toga da u vaš dom prirodna svjetlost ulazi odozgo.

Prirodno svjetlo može poboljšati vaše raspoloženje i pomoći vam da se osjećate usredotočeno i puni energije, što može biti vrlo korisno dok radite od kuće, učite ili uživate u šalici kave za početak dana.

Također, dnevno svjetlo povećava sposobnost učenja djece za do 15 % , a pomaže i vama da ostanete usredotočeni dok radite. No odsjaj na vašim zaslonima ili žarko svjetlo tijekom popodnevnog drijemanja znaju smetati pa je mogućnost kontrole svjetla u vašem domu u bilo koje doba dana ono što će vam omogućiti da maksimalno iskoristite svoje krovne prozore.

Ovisno o funkciji sobe, katkad će vam trebati umirujuće zasjenjenje ili potpuni mrak kako biste prisustvovali online sastanku bez zasljepljujućeg sunca ili uživali u filmu na kauču sa svojom obitelji.

Pustite sunce u svoj dom – ili ga potpuno blokirajte

Istraživanje iz 2022. objavljeno na mrežnome mjestu sleepfoundation.org navodi da prirodna svjetlost utječe i na vaš cirkadijalni ritam: ako vas svjetlost obasja rano ujutro, to će vas učiniti pospanima ranije navečer, a ako ujutro duže ležite u mraku, to će vaše vrijeme spavanja pomaknuti kasnije navečer. Vaš cirkadijalni ritam povezan je i s vašim metabolizmom i mentalnim zdravljem: sezonski afektivni poremećaj, primjerice, vrsta je depresije koju uzrokuju promjene godišnjeg doba i nedostatak sunčeve svjetlosti ili prekomjerna izloženost svjetlosti.

Dakle, kontrola nad prirodnim svjetlom u vašem domu sigurno će biti od koristi za vaše raspoloženje i zdravlje.

Nakon što ugradite krovni prozor, odmah ćete prepoznati prednosti toga da u vaš dom prirodna svjetlost ulazi odozgo. No krovni prozor sam po sebi neće moći pružiti niz prednosti kao što to može prozor s dodatcima. Upravljanje dnevnim svjetlom koje ulazi daje vam mogućnost da svoju sobu prilagodite svojim potrebama. VELUX roloi za potpuno zamračenje blokiraju 99 % ulaznog svjetla, bez obzira na boju koju odaberete, što ih čini idealnim izborom za spavaće sobe i dječje sobe u kojima je mrak potreban za dobar san.

Druge vrste prostorija, poput dnevnih soba, namjenskih uredskih prostora ili soba za igru, bolje će služiti svojoj namjeni s umjerenim svjetlom za koje su prozirna sjenila savršen izbor jer dopuštaju prigušenom svjetlu da uđe u prostoriju, a istodobno učinkovito sprečavaju odsjaj.

Budući da su VELUX sjenila  dostupna i u verziji s ručnim i u verziji s daljinskim upravljanjem, upravljanje svjetlom više nije problem ni s krovnim prozorima koji su izvan dohvata: svi VELUX proizvodi dostupni su u električnoj verziji i njima se može jednostavno upravljati  pomoću daljinskog upravljača, mobilne aplikacije ili čak automatski preko senzora.

Osvježite svoje potkrovlje bojom po svojem izboru!

Kad smo kod poticanja energije: boje i stil vašeg prostora također utječu na vaše raspoloženje. Na primjer, plava i zelena preporučuju se za uredske prostore jer smiruju i pomažu vam da ostanete usredotočeni, baš kao i neutralne nijanse.

Vaš dom, s druge strane, prostor je koji treba zadovoljiti različite potrebe – u njemu provodite kvalitetno vrijeme sa svojom obitelji, opuštate se, bavite se omiljenim aktivnostima, a u posljednjih nekoliko godina i radite – stoga to kako se osjećate u svojem domu utječe na mnoga područja vašeg života. Upravo vam zato kolekcija VELUX Color by You omogućuje odabir između tisuća boja kako biste stvorili savršeno sjenilo  koje će odgovarati vašem interijeru – možete prilagoditi boje odabranih sjenila i uklopiti tu boju u svoj prostor. Time vaša sjenila  više neće biti samo alat za kontrolu svjetla, nego i prekrasan dio unutarnjeg uređenja vašeg doma.

Stvorite prostor koji će u vama buditi osjećaj savršenog doma i prilagodite boje, stil, pa čak i svjetlo vašim osobnim potrebama!

Izvori: Light & Sleep: Effects on Sleep Quality | Sleep Foundation (Svjetlo i san: učinci svjetla na kvalitetu sna | Zaklada za spavanje)

Više

Moj dom

Znamo da vam kroz glavu upravo prolazi misao kako vam ne treba još cijeli niz stvari na popisu dnevnih obaveza…

Moj dom

Možete uživati i u difuzoru vlastite izrade – bez nusproizvoda izgaranja ili umjetnih tvari.

Moj dom

Dom bi trebao biti naše utočište, a stvaranje ugodnog ambijenta u životnom prostoru nije veliki izdatak.

Moj dom

Kada je u pitanju radni prostor, riječ je o jednom od osnovnih uvjeta za rad svakog stručnjaka, pa stoga postavljamo visoke standarde kada je...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.