Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Kultura

Pristojni vodič za korištenje pametnih telefona tijekom vjenčanja

Jeste li razmišljali o tome koliko je pristojno koristiti fotoaparate ili mobilne telefone u takvim situacijama?

Neizostavni dio svakog vjenčanja je fotografiranje. Svaki gost želi obilježiti njemu poseban i drag trenutak tijekom vjenčanja, barem selfijem.

Jeste li razmišljali o tome koliko je pristojno koristiti fotoaparate ili mobilne telefone u takvim situacijama? Postoji tvrdnja da su pravila tu da bi se kršila, ali o nju se treba ponekada oglušiti i voditi se „pravilima“ koja će vas usmjeriti na to kako se ponašati prilikom ovakvih događaja.

U suradnji sa Samsungom donosimo vam mali vodič za korištenje pametnih telefona i kamera kada je riječ o baš tom, za mnoge parove, najvažnijem danu:

1. Tijekom same ceremonije izbjegavajte fotografiranje jer je za to gotovo uvijek zadužen profesionalni fotograf. Uživajte u trenutku, a svoj mobilni uređaj držite pohranjen na sigurno – u torbi, u džepu. Ne zaboravite – stišajte telefon!

2. Pravi trenutak za fotografiranje koji svi nestrpljivo iščekuju jest izlazak mladenaca nakon same ceremonije vjenčanja. Taj trenutak svi čekaju i prihvatljivo ga je zabilježiti mobilnim uređajem. Ujedno, ovo je sjajna prilika za isprobati fenomenalnu Super Slow-mo mogućnost snimanja koje vam nudi vaš pametni telefon jer se tada najčešće bacaju konfete, latice ruže ili riža. Idealan trenutak za dobru snimku za pamćenje.

3. “Selfie” trenutak je svaki onaj tijekom zabave nakon same ceremonije vjenčanja. Dok nema mladenaca, jer se presvlače ili se dodatno fotografiraju, vi iskoristite trenutak za selfije jer, budimo iskreni, svi želimo pokazati kako smo se lijepo uredili za proslavu ljubavi naših dragih osoba te na kakvom se divnom mjestu nalazimo. Ipak, čim se mladenci pojave budite s njima i družite se, drugi “val selfija” može čekati.

4. Pametni telefon na stolu? Nikako! Čak i za radoholičare, pametni telefon na stolu nije prihvatljiv! Pokušajte se uključiti u razgovor s osobama koje se nalaze za vašim stolom, ako vam to ne odgovara, uvijek se možete diskretno izvući s vašim pametnim telefonom ili pronaći ugodnije društvo.

5. Trenutak za svadbenu tortu je još jedna mogućnost za fotografiju koju ne smijete propustiti! Ovo može biti prilika za snimanje zanimljivog videa ako odaberete zanimljiv ugao. Na primjer, snimka mladenaca s leđa za jedinstvenu perspektivu…

6. Večernja zabava je izvrsna prilika da snimite taj trenutak, ali i da napravite fotografije pri slabom svjetlu. Međutim, uvijek provjerite s osobama koje se nalaze na snimci smijete li sadržaj podijeliti na društvenim mrežama kako bi izbjegli bilo kakve neugodnosti

7. Ako ostanete na after-partyju, obavezno snimite najzabavniji trenutak. Ali, nemojte ga podijeliti prije dobre crne kave i Aspirina sljedećeg jutra.

S karakteristikama koje uključuju Super Slow-mo videozapis i dvostruku kameru od 12MP za zapanjujuće fotografije snimljene bilo noću ili danju, Samsung Galaxy S9 savršen je pametni telefon za snimanje omiljenih trenutaka.

Više

Zanimljivosti

Uvijek se trudite da vaše fotke izgledaju kao one iz časopisa i nikako u tome ne uspijevate?

Zanimljivosti

Kombinacijom modernog dizajna, studijske kamere i vrhunskih performansi osvojila je sve koji su je imali prilike isprobati.

Zanimljivosti

Do 10. travnja vrše se prednarudžbe telefona Xiaomi serije 12 s atraktivnim pogodnostima za kupce.

Zanimljivosti

Tema ovogodišnjeg Festivala je „Dobro uvijek pobjeđuje“ baš kao i u nekim od najljepših hrvatskih i svjetskih bajki, slavimo pobjedu dobra, s nadom da...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.