Problem suhe kože

O problemu suhe kože češće se govori zimi, kada je zbog klimatskih uvjeta koža podložnija sušenju, pucanju i zatezanju, ali kožu treba pravilno njegovati tijekom cijele godine da bi bila zdrava, svježa i mekana. Genetika, različite kožna oboljenja, alergije, vanjski utjecaji – sve su to uzroci suhe kože.

Razlika između suhe i dehidrirane kože

Dehidrirana koža izgubila je vodu na površinskom sloju, dok suhu kožu karakterizira gubitak ulja i nju je u principu jednostavnije njegovati nego dehidriranu. Dehidrirana koža, uz korištenje hidratantnih krema, zahtjeva česte peelinge kako bi se odstranio višak mrtvih stanica. Suhoj je koži u pravilu dovoljno njegovanje odgovarajućim preparatima, a prečesti pilinzi u ovom slučaju više štete nego koriste.

Poseban tretman priuštite nježnoj koži usana – s vremena na vrijeme koristite blagi piling kako bi usne ostale nježne i blistave.

Licu se uvijek pridaje najviše pažnje, ali i ostatak tijela zahtjeva jednaku njegu, posebno ako na umu imamo da nakon zime odbacujemo višak odjeće koja skriva nesavršenosti i da na proljeće svi želimo zablistati u punom sjaju.

Kako se snaći i u moru različitih preparata odabrati baš onaj koji je vama potreban?

Za njegovanje suhe kože idealni su preparati koji u svom sastavu imaju kolagen, hijaluronsku kiselinu, ceramide, aloe veru ili mokraćnu kiselinu (ureu). Ti sastojci pomažu pri održavanju prirodne vlažnosti kože, sprječavaju isušivanje i djeluju umirujuće.

Izbjegavajte preparate na bazi alkohola i obične sapune jer oni potiču isušivanje kože – umjesto običnih, radije birajte sapune bogate uljima.

U grijanim prostorijama koristite ovlaživače zraka, kako vam suhi zrak ne bi isušio kožu.

Zimi ne izlazite bez zaštitnog sloja losiona, a ljeti izbjegavajte sunce, i naravno, obavezno se zaštitite kremama s visokim zaštitnim faktorom.

Tuširajte se kratko i u mlakoj, nikad prevrućoj vodi jer preduga izloženost vodi razbija prirodni zaštitni sloj kože koji je kod suhe kože već oštećen.

LP15364_big

Kožu nije dovoljno njegovati samo izvana

Osim specijaliziranih preparata, promjena životnih navika također pomaže u rješavanju problema suhe kože.
Prije svega, prestanite, ili barem reducirajte pušenje!

U prehranu pokušajte uvesti što više povrća, voća i orašastih plodova, a već i vrapci na granama znaju da je neophodno piti minimalno dvije litre vode dnevno kako bi koži dali potrebnu hidrataciju i spriječili njeno daljnje isušivanje.

Darujemo La Roche Posay Cicaplast kremu za ruke, za obnovu zaštitnog sloja umiruje, štiti i obnavlja zaštitni sloj iscrpljenih ruku. Što trebate?

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #cicaplast
  2. Podijelite objavu na Facebooku i podijelite vijest s prijateljima.

Prijave primamo do 10. siječnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnica Mara Vidaković.