Problemi u vezi menstruacije koji se događaju u svijetu

Svaki dan više od 800 milijuna žena ima menstruaciju. Možete li uopće zamisliti da nemate pristup higijenskim potrepštinama tijekom menstruacije? Onih dana kad je najvažnije da ostanete suhe i čiste? Nakon tisuća godina, zamislite da možete nadvladati krvarenje, mirise, bolove i otpad koji stvaraju mnogi higijenski proizvodi. Možda zvuči nevjerojatno, ali korištenjem menstrualne čašice možete utjecati na ovu promjenu u svijetu. Ukazati na probleme u vezi menstruacije koji se događaju u svijetu, jedna je od važnijih stavki kojoj je cilj ukloniti stigmu koju je društvo stavilo na menstruaciju. A jedini način da se to učini jest da se jasno iznesu zabrinjavajuće činjenice diljem svijeta – i to već danas. Intimina je ovdje kako bi podržala sve djevojke i žene.

U mnogim zemljama u razvoju, menstruacija je još uvijek tabu, a mnoge djevojke i žene ne znaju zašto ju imaju i kako da se s njom nose. Nedostaju im odgovarajući higijenski proizvodi, a to često vodi do infekcija: zbog straha da će prokrvariti, neke žene ostaju u kući i po nekoliko dana u mjesecu. To stvara prepreku ne samo njima, već utječe i na cijelo društvo.

Nužno je proširiti informacije o lošim higijenskim uvjetima koji su uzrokovani nedostatkom edukacije o menstruaciji, kako bismo maknuli stigmu i srušili tabue. Ovdje smo kako bismo podigli svijest o osnovnoj ulozi koju ima higijena za vrijeme menstruacije, te omogućili ženama i djevojkama da ostvare svoj maksimalan potencijal.

Želimo olakšati ženama, bez obzira na njihove godine ili to gdje se nalaze, da imaju pristup pouzdanim informacijama i pružiti rješenje za njihove intimne zdravstvene potrebe. Želimo da bude jasno i glasno: “Žena sam, imam menstruaciju i nemam se razloga sramiti”.

Vrijeme je za uzbunu, vrijeme da djelujemo. Priključite se Intimini za bolju budućnost menstruacije – za sve nas.

Kupnjom jedne Intimina čašice, donirat će Lily Cup One čašicu ženama kojima su potrebne, u vaše ime. Iskoristite kod: PLEDGE4HER i pomozite ženama diljem svijeta.

Kampanji se pridružila i Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter koja radi sa ženama marginaliziranih skupina. Više informacija na https://www.hopacupa.org/blog/.