Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Duh i tijelo

Problemi u vezi menstruacije koji se događaju u svijetu

Svaki dan više od 800 milijuna žena ima menstruaciju.

Svaki dan više od 800 milijuna žena ima menstruaciju. Možete li uopće zamisliti da nemate pristup higijenskim potrepštinama tijekom menstruacije? Onih dana kad je najvažnije da ostanete suhe i čiste? Nakon tisuća godina, zamislite da možete nadvladati krvarenje, mirise, bolove i otpad koji stvaraju mnogi higijenski proizvodi. Možda zvuči nevjerojatno, ali korištenjem menstrualne čašice možete utjecati na ovu promjenu u svijetu. Ukazati na probleme u vezi menstruacije koji se događaju u svijetu, jedna je od važnijih stavki kojoj je cilj ukloniti stigmu koju je društvo stavilo na menstruaciju. A jedini način da se to učini jest da se jasno iznesu zabrinjavajuće činjenice diljem svijeta – i to već danas. Intimina je ovdje kako bi podržala sve djevojke i žene.

U mnogim zemljama u razvoju, menstruacija je još uvijek tabu, a mnoge djevojke i žene ne znaju zašto ju imaju i kako da se s njom nose. Nedostaju im odgovarajući higijenski proizvodi, a to često vodi do infekcija: zbog straha da će prokrvariti, neke žene ostaju u kući i po nekoliko dana u mjesecu. To stvara prepreku ne samo njima, već utječe i na cijelo društvo.

Nužno je proširiti informacije o lošim higijenskim uvjetima koji su uzrokovani nedostatkom edukacije o menstruaciji, kako bismo maknuli stigmu i srušili tabue. Ovdje smo kako bismo podigli svijest o osnovnoj ulozi koju ima higijena za vrijeme menstruacije, te omogućili ženama i djevojkama da ostvare svoj maksimalan potencijal.

Želimo olakšati ženama, bez obzira na njihove godine ili to gdje se nalaze, da imaju pristup pouzdanim informacijama i pružiti rješenje za njihove intimne zdravstvene potrebe. Želimo da bude jasno i glasno: “Žena sam, imam menstruaciju i nemam se razloga sramiti”.

Vrijeme je za uzbunu, vrijeme da djelujemo. Priključite se Intimini za bolju budućnost menstruacije – za sve nas.

Kupnjom jedne Intimina čašice, donirat će Lily Cup One čašicu ženama kojima su potrebne, u vaše ime. Iskoristite kod: PLEDGE4HER i pomozite ženama diljem svijeta.

Kampanji se pridružila i Udruga za ljudska prava i građansku participaciju PaRiter koja radi sa ženama marginaliziranih skupina. Više informacija na https://www.hopacupa.org/blog/.

Pročitajte još

Zdravstveni karton

Iskorijenimo tabue i predrasude o endometriozi, ali i o menstrualnom blagostanju općenito.

Savjeti stručnjaka

Menstruacija dolazi s raznim simptomima, a jedni od najčešćih su umor i blaga vrtoglavica ili omaglica.

Zdravstveni karton

Za vrijeme ovulacije dolazi do otpuštanja zrele jajne stanice iz jajnika prema jajovodu u kojem se događa njena oplodnja najkvalitetnijim spermijem.

Istaknuto

Nakon 23 godine riješila sam se bolnih menstruacija...

Advertisement