Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Procter&Gamble Hrvatska: ČUVAJMO NAŠ DOM.

Naziv je to inicijative kojom tvrtka Procter&Gamble Hrvatska predstavlja heroje borbe za zaštitu okoliša u Hrvatskoj i kojima će biti uručena donacija u ukupnom iznosu od 300 000 kuna.

OVO JE NAŠ DOM. ČUVAJMO GA. Naziv je to inicijative kojom tvrtka Procter&Gamble Hrvatska predstavlja heroje borbe za zaštitu okoliša u Hrvatskoj i kojima će biti uručena donacija u ukupnom iznosu od 300 000 kuna.

  • prednjači svojom skrbi za dupine. Donacija u iznosu od 100 000 kuna namijenjena je nabavi opreme kojom će se pojačati nadzor najsimpatičnijih sisavaca u Jadranu. Neinvazivan pogled ispod površine doprinosi razumijevanju ponašanja, društvenih odnosa među jedinkama, naročito između mladunaca i majki. Morfometrijskom analizom snimki iz zraka pratit će se i zdravstveno stanje jedinki i populacije. Inicijativu je moguće podržati kupnjom proizvoda Procter&Gamble u svim trgovinama   od 1. ožujka do 30. travnja 2022.
  • Bjeloglavi sup je najveća ptica koja se danas gnijezdi u Hrvatskoj, a kako bi i dalje krasio nebo nad Kvarnerom ova vrsta treba našu pomoć. Ovaj veličanstveni letač već stoljećima opstaje na Kvarneru upravo zbog suživota s ljudima. Stoga očuvanje supa ujedno predstavlja i očuvanje suživota čovjeka s prirodom. 100 000 kuna donacije udruzi BIOM koja se bavi očuvanjem prirode pomoći će održavanju staništa te ugrožene vrste koja doprinosi biološkoj raznolikosti. Inicijativu je moguće podržati od 15. ožujka do 30. travnja 2022. godine u trgovinama dm drogerie markta.
  • Udruga Lijepa naša svoju edukativnu ulogu u školama nastavlja pozivom Eko školama da predlože svoje projekte za okoliš. Donacija od 100 000 kuna će biti raspodijeljena na pet škola koje pošalju najzanimljivije ekološke projekte. Inicijativa će se moći podržati kupnjom proizvoda tvrtke Procter&Gamble u trgovinama Konzuma od 1. travnja do 31. svibnja 2022.

Procter&Gamble pomaže kupcima da donesu pravilnu odluku. Svi želimo doprinositi očuvanju okoliša, ali često ne znamo otkud bismo krenuli. Zato Procter&Gamble razvija rješenja koja će do 2040. u potpunosti anulirati emisiju ugljičnog dioksida koja nastaje u proizvodnom i transportnom procesu. Taj plan se već ostvaruje upotrebom reciklirane plastike, kompaktiranim deterdžentima koji peru na 30 stupnjeva, punjivim bocama proizvoda za njegu kose i brojnim drugim neodoljivim inovacijama. Proizvodni pogoni već koriste energiju iz obnovljivih izvora i značajno smanjenu količinu vode“, izjavila je direktorica P&G-ja za Hrvatsku i Sloveniju, Nikolina Silov Konjevoda.

Prijatelj inicijative – ČUVAJMO NAŠ DOM. – je hrvatski putopisac i bloger, Kristijan Iličić. On je neke od najljepših dijelova planeta vidio uživo. No, također je svjedok i brojnih klimatskih promjena koje se ubrzano događaju.

„Na svojim putovanjima vidim nevjerojatne prirodne ljepote i susrećem iznimne ljude. S druge strane, svakodnevno svjedočim klimatskim promjenama koje teško pogađaju najsiromašnije zemlje i mijenjaju lice planeta. Vjerujem da svatko od nas svojim odabirom može pomoći da naš dom ostane prekrasan i da svi dobijemo još jednu priliku“, izjavio je Kristijan Iličić.

Klimatska kriza utječe na svako kućanstvo i na svakog pojedinca na planetu. Procter&Gamble nizom svojih proizvoda nudi održivi izbor: Head&Shoulders čija je ambalaža izrađena od plastičnog otpada prikupljenog na plažama diljem Europe, Pantene, Herbal Essences, Head&Shoulders i Aussie s punjivim bocama i refilima, pelene Pampers manje težine, kompaktirani deterdženti Ariel, Tide i Dash, s tim da Ariel i Tide učinkovito peru i na samo 30 stupnjeva. Već su i ove promjene dovoljne da se značajno smanji emisija ugljičnog dioksida u kućanstvu uz manju potrošnju energije i vode. Procter&Gamble svojim primjerom predvodi heroje borbe za očuvanje okoliša.

Više informacija o aktivnostima kompanije Procter&Gamble na polju održivosti postražite na: https://us.pg.com/environmental-sustainability/.

Ne propustite

Beauty report

Herbal Essences poziva vas i vašu kosu da uživate u luksuznom iskustvu jer nova kolekcija za njegu kose s neodoljivim mirisima hrani kosu i...

Beauty report

Punjiva aluminijska boca vodećih šampona za kosu – Pantene, Herbal Essences, Aussie i Head&Shoulders – od sada je dostupna u trgovinama dm-a. 

Beauty report

Herbal Essences, marka proizvoda za njegu kose kompanije Procter&Gamble, u suradnji s udrugama pčelara pokreće kampanju „Pčelice, vratite se!“.

Događanja

Posebnost ovogodišnje rute je snažna potpora vodeće marke za kosu Head&Shoulders. Uz pomoć te vrijedne donacije Udruga Rokotok će na svakom od posjećenih otoka...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.