Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Profil: nove knjige Margaret Atwood, Maše Kolanović i Jasena Boke

Nove, sjajne knjige Margaret Atwood, Maše Kolanović i Jasena Boke upravo su objavljene u Profilovu izdanju.

Nove, sjajne knjige Margaret Atwood, Maše Kolanović i Jasena Boke upravo su objavljene u Profilovu izdanju.

Vražji okot Margaret Atwood maestralna je romaneskna interpretacija Shakespeareove Oluje u prijevodu velike Gige Gračan. U interpretaciji autorice Sluškinjine priče Prospero je Felix, umjetnički direktor Festivala Makeshiweg, podmuklo otpušten uoči premijere Oluje koju upravo režira.  Nakon izdaje Felix se povlači u zabačenu kolibu gdje liže rane, oplakuje izgubljenu kćer i snuje osvetu. Nakon dvanaest godina ukazuje mu se prilika za osvetu – kazališni tečaj u obližnjem zatvoru. No kad neprijatelji padnu, hoće li Felix opet biti onaj stari?

Poštovani kukci i druge jezive priče Maše Kolanović zbirka je priča koju bi se žanrovski moglo opisati kao tranzicijsku gotiku, postsocijalističku zonu sumraka, jezivo stvarnosnu prozu… Mračne i apsurdne, a opet duboko intimne, snažne i društveno osjetljive priče Maše Kolanović priče su o nama samima u našoj svakodnevici: Dubrovniku koji je postao kulisa, umivenom ustaštvu na ulicama Zagreba, potrošnji koja nadomješta ljudskost, majčinstvu o kakvom nije pristojno govoriti, emocijama kakve ne viđamo u reklamama, a osjećamo ih tako snažno.

Jasen Boko proputovao je u četiri mjeseca više od 50 000 kilometara i promijenio više od 200 prijevoznih sredstava kako bi obišao sva ključna mjesta života na kojima je boravio revolucionar i ikona svih lijevih pokreta – Che Guevara. Tijekom svog putovanja Boko je tražio odgovore na pitanja: tko je doista bio Che Guevara, osoba koju jedni mrze, drugi veličaju, ali i što on znači stanovnicima Južne i Srednje Amerike danas. Odgovore na ta pitanja donosi u knjizi Latinskom Amerikom uzvodno, kombinaciji klasičnog, ali i angažiranog putopisa i slojevite biografije.

[box style=”0″]

Darujemo jednu čitateljicu knjigom Poštovani kukci. Poštovane kukce žanrovski bi se moglo opisati kao tranzicijsku gotiku, postsocijalističku zonu sumraka, jezivo stvarnosnu prozu… Mračno i apsurdne, a opet duboko intimne, snažne i društveno osjetljive priče.

Ukratko, jezivo dobra knjiga..

Pravila su jednostavna:

  1. U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #kukci
  2. Pratite naše društvene mreže, podijelite objavu, tagirajte frendice
  3. Podijelite s nama svoja iskustva, komentirajte, preporučite… Vaše nam je mišljenje važno!

Prijave primamo do 31. svibnja, točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Nikolina Stupjak

[/box]

Ne propustite

She Book Club

U knjižare je u izdanju Profila upravo stigao prvi na hrvatski prevedeni roman cijenjenog švedskog novinara i pisca Jensa Liljestranda – Ako sve i...

She Book Club

Profil je u travnju i na samom početku svibnja objavio prozne, publicističke i dječje naslove koji će vas oduševiti.

She Book Club

Jesen je tradicionalno doba godine u kojem izlazi veliki broj novih knjiga, a mi vam s veliki zadovoljstvom skrećemo pozornost na dio Profilovih noviteta,...

Video box 1

Kao i kultni roman Margaret Atwood po kojoj je snimljena, serija 'Sluškinjina priča' podsjeća nas na to da su ženska prava gotovo uvijek među...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.