Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Zdravstveni karton

Program mentorske podrške za žene s metastatskim rakom dojke

Program „Žena kao ti“ namijenjen je ženama koje liječe metastatski rak dojke na Klinici za tumore.

Danas, 4. travnja 2022. u Hrvatskom novinarskom društvu udruga SVE za NJU predstavila je svoj novi program i poručila bolesnicama: „Imate metastatski karcinom dojke? Naše iskustvo i podrška može Vam pomoći da se lakše snađete u novim situacijama i uspješnije nosite s teškoćama tijekom liječenja. Mi smo „žene kao ti!“  Javite nam se s povjerenjem!“

Program „Žena kao ti“ namijenjen je ženama koje liječe metastatski rak dojke na Klinici za tumore. Provodi ga udruga SVE za NJU koja proteklih 12 godina pruža sveobuhvatnu podršku ženama oboljelima od raka u Centru za psihološku pomoć. Mentorice su žene s iskustvom u liječenju raka dojke i dodatno educirane za pružanje podrške u Programu. Klinika za tumore KBC Sestre milosrdnice prepoznala je potencijal ovoga projekta i prihvatila suradnju. Stoga će se pilot ovoga projekta provoditi u suradnji s Klinikom za tumore. U programu edukacije mentorica sudjelovali su stručnjaci iz Udruge Gordana Heidler, Maja Erceg Tušek i Ljiljana Vukota te iz KZT doc. dr. sc. Robert Šeparović, pročelnik Zavoda za internističku onkologiju, onkologinja dr. sc. Ana Tečič Vuger i glavna sestra Andreja Jurić.

Program mentorske podrške je izradila skupina stručnjaka iz SAD i Europe uz podršku tvrtke Novartis. Program se brusio na radionicama u nekoliko zemalja, među ostalim i u Hrvatskoj. SVE za NJU je odabrana kao udruga koja bi mogla iznijeti prva ovaj program u svijetu jer je procijenjeno da ima dovoljno stručnih iskustava i resursa.  Predstavnice Udruge bile su članice radne grupe koja je radila na modifikaciji i finalizaciji programa.

Od siječnja je u tijeku edukacija osam mentorica koje će pružati podršku oboljelim ženama, a edukacija će se nastaviti na supervizijskim sastancima. U početku će se aktivirati sedam mentorica koje će pružati emocionalnu podršku, informirati o pravima i korisnim kontaktima, dati savjet i praktičku podršku, a oboljele žene će dobiti osjećaj dodatne brige i podrške, razumijevanja, osjećaj dobrobiti, bit će bolje informirane i osnažene, bolje će artikulirati svoje potrebe i uspješnije se zauzeti za sebe i biti pripremljene za terapijske postupke. Među prvim mentoricama su  Martina Borovec, Nada Đurinec, Vlasta Plečko, Sanja Ravlić, Ljiljana Šegović Pivac, Dubravka Tarle i Hermina Tomaić Marinić. Kartice i plakati bit će od sutra dostupni u Klinici za tumore i kroz nekoliko dana nadamo se prvim korisnicama.

Više o programu na http://www.svezanju.hr/zena-kao-ti/

Obiteljska manufaktura “Radovan Petrović” brine o zdravlju i potpori ženama oboljelima od raka

Uključite se i Vi u projekt financijske podrške radu udruge SVE za NJU, koja je posvećena pružanju infomacijske, psihološke i logističke podrške ženama oboljelima od raka.

Od svakog kupljenog proizvoda iz kolekcije prirodne kozmetike “Apisan” – Apisan Hydrorevital krema za lice, Apisan uljni serum i Apisan serum – “Radovan Petrović” dio sredstava donira ovoj udruzi za njihov neumorni rad s oboljelim ženama.

Više

Zdravstveni karton

Znate li da je rak dojke izlječiv u 91% slučajeva ako se otkrije na vrijeme?

Zdravstveni karton

Prema podacima iz Registra za rak od raka jajnika u Hrvatskoj su 2018. oboljele 462 žena, a umrlo je 308 žena.

Istaknuto

Udruga SVE za NJU objavila je elektronički priručnik Pitaj SVE – SVE za NJU koji na jednom mjestu objedinjuje najčešća pitanja i odgovore o...

Predstavljamo

Udruga SVE za NJU nizom aktivnosti obilježit će 11. tjedan prevencije raka vrata maternice u razdoblju od 22. do 28. siječnja 2017. godine.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.