Projekt Ilica Q’ART: Od igle do lokomotive

Projekt Ilica Q’ART u svom trećem izdanju Zagrepčanima je omiljeni Britanski trg pretvorio u modnu pistu kojom su prošetale brojne poznate osobe čija se imena često nalaze na listama najbolje odjevenih. 

Tako su se u ulozi modela okušali Tihana Harapin Zelepugin, Andrijana Subotić Pjajčik aka Etna Maar, Manuela Svorcan, Aleksandar Battista Ilić, Natalija Đorđević, Hrvoje Klobučar, Antonijqa Šerić, Tomislav Bahorić, Beti Lucić, Ivana Stavljenić i Ivana Nikolić Popović kao i Josip Tešija, odabrani za modele jer recycling i upcycling itekako funkcionira i u njihovoj garderobi. Većinu odjevnih kombinacija, viđenih na “iličkoj pisti” odabrala je legenda Tekstilno tehnološkog fakulteta, Jadranka Bačić, kojoj je časopis Elle prošle godine dodijelio i nagradu za životno djelo na području mode.

Sudionici ovog nesumnjivo atraktivnog modnog performansa izjavili su da su im u garderobama neki od najdražih komada upravo second hand ulovi pa su se po završetku revije požurili obići  veliki “buvljak na tramvajskim tračnicama” na koji se odazvao veliki broj građana. “Od igle do lokomotive” tako bi se mogla opisati ponuda na kojoj je baš svatko od kupaca mogao pronaći nešto za sebe, a brojni su građani stvari razmjenjivali, ali i poklanjali.

Djevojke iz Callegari talijanske škole mode i dizajna

Second hand modnom revijom i buvljakom projekt Ilica Q’ART još je jednom istaknuo poruku važnosti kvalitetnog, održivog načina življenja u skladu s gradom i društvom, a večerašnjim koncertom u 20.30 h u parku Akademije likovnih umjetnosti Valerija Nikolovska Quartet zatvorit će ovo sjajno trodnodnevno događanje koje je oživjelo centar grada.

Projekt Ilica Q’ART od srca zahvaljuje na podršci Turističkoj zajednici grada Zagreba, gradu Zagrebu i Zagrebačkom holding na podršci, kao i sponzorima događanja, bez kojih bi realizacija bila nemoguća: Callegari talijanskoj školi mode i dizajna koja je osigurala vizažiste, Obala grupi koja je ustupila sokove, Studiju Marcela, bio&bio trgovinama ekoproizvoda, Igomatu, Zdravom pinklecu te kafiću i restoranu Bonk.

Puno hvala i medijskim partnerima, časopisu Ljepota i zdravlje i portalu She.hr

FOTOGRAFIJE: Violeta Juras