Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Promjene temperature i tlaka najčešći su uzrok infarkta

Ekstremna toplina otežava rad srca i može utjecati na povećanje rizika od srčanog udara.

Ekstremna toplina otežava rad srca i može utjecati na povećanje rizika od srčanog udara. Trend porasta temperature u ljetnim mjesecima unazad nekoliko godina može predstavljati problem kod stanja kao što su fibrilacija atrija, srčane aritmije, ali i općenito kod drugih bolesti srca.

Kako bi se rizik od ozbiljnih posljedica smanjio, liječnici preporučuju redovito mjerenje krvnog tlaka. Za to je potreban što precizniji i jednostavniji uređaj pa Hartmann hrvatskom tržištu predstavlja novu generaciju Veroval dijagnostičkih uređaja – tlakomjera za nadlakticu i zapešće koji omogućuju jednostavno, brzo i precizno mjerenje te novi prijenosni EKG uređaj. S pomoću novog prijenosnog kombiniranog EKG uređaja Veroval® može se pratiti  srčani ritam bilo gdje i uvijek kada se pojave simptomi. Kombinirani uređaj Veroval® pruža  informacije o rezultatima koje je lako tumačiti ili pokazati svom liječniku.  Vrhunsku kvalitetu mjerenja potvrdilo je Europsko udruženje za hipertenziju.

Veroval tlakomjer za nadlakticu i zapešće

Comfort Air tehnologija osigurava nježno mjerenje tako što predviđa očekivani krvni tlak dok se manšeta napuhuje pa se ona napuhne samo onoliko koliko je potrebno. Karakteristika novih Veroval tlakomjera jest da se sva mjerenja pohranjuju u sam uređaj koji ih zatim obrađuje te pomoću programske opreme Veroval medi.connect dijeli s ostalim Veroval uređajima. Veroval tlakomjeri dostupni su hrvatskom tržištu u dvije varijante kao tlakomjeri za nadlakticu i tlakomjeri za zapešće.

Tlakomjer za nadlakticu za precizno i nježno mjerenje karakterizira veliki zaslon za što jednostavnije očitavanje izmjerenih vrijednosti. Otkriva i prikazuje srčane aritmije. Omogućuje jednostavnu analizu izmjerenih vrijednosti s pomoću sustava sličnog semaforima. Udobna manžeta univerzalne veličine s ergonomskim pristajanjem te je priložen  i USB kabel. Tlakomjer za zapešće za brzo i jednostavno mjerenje ima sve karakteristike kao i Veroval model novog tlakomjera za nadlakticu uz dodatnu mogućnost vizualne  provjrere  položaja kako bi se utvrdio ispravan mjerni položaj na razini srca.

Prevencija srčanog udara uz Mobilni monitor srčanog ritma (EKG) – kombinirani uređaj  2 u 1 Veroval ®

Srčane aritmije, kao što su opasne atrijske fibrilacije i visoki krvni tlak, glavni su čimbenici rizika za razvoj srčanog udara. Međutim, srčane aritmije uglavnom se javljaju u nepravilnim intervalima pa se mogu otkriti samo kada se dogode. S pomoću prijenosnog EKG uređaja Veroval® možete pratiti svoj srčani ritam bilo gdje i uvijek kada se pojave simptomi. Kombinirani uređaj Veroval® pruža vam informacije o rezultatima koje je lako tumačiti. Ako je potrebno, sve rezultate moguće je ispisati za vašeg liječnika ili ih poslati e-poštom. Pohranjivanje i analiziranje svih rezultata EKG-a i vrijednosti krvnog tlaka brzo je i jednostavno zahvaljujući programskoj opremi Veroval® medi.connect.

Informacija o EKG uređaju – Ekscitacijska stanja srca mogu se procijeniti elektrokardiogramom. Kontrakcije srčanog mišića uvijek su uzrokovane električnim podražajem. Nastale promjene i napon mogu se izmjeriti na površini tijela i njihov smjer može se zabilježiti i predstaviti grafičkim putem. Kombinirani uređaj za EKG i mjerenje srčanog tlaka Veroval® jednokanalni je EKG koji može otkriti različite aritmije. Kombinirani uređaj automatski provodi osnovna bilježenja i procjene. On automatski procjenjuje je li srčani ritam prebrz, prespor, nepravilan, povezan s prekidima ili normalan.To će se prikazati jasnim simbolom na zaslonu odmah nakon mjerenja.

Veroval® medi.connect – Prijavite se i sačuvajte svoje zdravlje. Jednostavno pohranjujte i analizirajte podatke s vaših uređaja. Različita razdoblja za analizu (dan, tjedan, mjesec) možete i uspoređivati, kako biste automatski generirali potpuno pripremljene slike vaših vrijednosti. Sve rezultate moguće je ispisati za vašeg liječnika ili ih poslati e-poštom.

Više

Savjeti stručnjaka

Svjetski dan srca, koji se svake godine obilježava 29. rujna, širi svijest o kardiovaskularnim bolestima i naglašava što možemo poduzeti kako bismo ih spriječili...

Savjeti stručnjaka

Zato su stručnjaci iz Hartmanna osmislili širok raspon proizvoda za samotestiranje za kućnu uporabu.

Istaknuto

Hartmannova kućna kontrola otkriva stvarne simptome u najranijoj fazi.

Duh i tijelo

Iako te simptome ne smatrate dovoljno ozbiljnima da biste otišli liječniku, primjećujete da oni itekako narušavaju kvalitetu vašeg života.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.