Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Pronađite više vremena za obitelj i prijatelje uz Feng Shui savjete za jesen

U nekakvom prirodnom ciklusu, jesen bi nas trebala podsjetiti da usporimo i uživamo u plodovima svoga rada

U nekakvom prirodnom ciklusu, jesen bi nas trebala podsjetiti da usporimo i uživamo u plodovima svoga rada. Kraći dani i manje svjetlosti tjeraju svakoga u potragu za boljom ravnotežom između poslovnog i privatnog života. Ako i vi osjećate kako neki aspekt vašeg života konzumira previše energije i vaše pažnje, ovo je prilika da uz pomoć Feng Shui savjeta napravite prilagodbe.

Slijedi nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da pronađete više vremena za obitelj i prijatelje, a istovremeno ne zapostavite posao.

Cvijeće

Ništa nije toliko karakteristično za jesen kao živahne boje lišća, te jesenskog cvijeća poput krizantema. Kad god se osjećate pod stresom kupite krizanteme, neven ili slično cvijeće.

Zlatna boja, te jesenska narančasta djeluju pozitivno i opuštajuće na tijelo.

Prigušite svjetlo

Iako u jesenskim danima nedostaje dnevne svjetlosti, navečer kada ste u domu, za opušteniju atmosferu ublažite svjetlo. Nježno osvjetljenje pomoći će vam da usporite i uživate u jednostavnim stvarima, poput knjige ili čaše dobrog vina, čaja ili laganoj glazbi.

Zvuk vode

Dodate li malu fontanu u dnevni boravak to će pomoći da napravite lakšu sezonsku tranziciju. Zvuk žubora vode stišava sumnje i strahove.

Pokrenite se

Premjestite 27 stvari u svome domu. Zbog čega 27? Devet se u Feng Shuiju smatra brojem dugovječnosti, a djeljiv je s brojem tri, koji je broj rasta. Na ovaj način ćete prizvati poželjne dugoročne promjene.

Ostanite usredotočeni

Ako teško ostavljate posao u uredu, lijepu vazu ili skulpturu stavite u lijevi kut spavaće sobe. To će pomoći da manje razmišljate o poslu u krevetu.

Postavite granice

Ako nemate izbora i morate radni stol držati u spavaćoj sobi kreirajte barijeru između dijela za spavanje i dijela sobe za rad. Postavite zastor ili nešto drugo tako da ne možete vidjeti radni stol dok ste u krevetu. Štit možete napraviti i od nekih razlistanih biljaka ili ormara.

Budite zahvalni

Najbolji način da uživate u plodovima svoga rada je da ih osvijestite. Napravite popis 27 stvari na kojima ste zahvalni i stavite popis u crvenu omotnicu. Stavite omotnicu ispod madraca i držite je tamo do početka kalendarske zime.

Energizirajuća moć popisa pomoći će vam da potpunije uživate u jeseni.

Ne propustite

Moj dom

Ako vam je prva asocijacija na bambus crno vino i kola, a stariji ste od 22., vrijeme je za promjene!

Gastronomija

Neodoljivi spojevi ukusnih pića i začina.

Moj dom

Želite li dašak ovog godišnjeg doba unijeti u svoj prostor, u nastavku vam donosimo nekoliko ideja koje od vas ne traže financijske eskapade.

Moj dom

Pametnim izborom zidnih boja svoj ćete dom učiniti savršenim mjestom za život. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako to učiniti, odnosno s kojim...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.