Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Pronašli smo najslađe kuglice!

Kuglice, lampice, anđeli, zvjezdice i sve to u trendi bojama. Božić je gotovo nezamisliv bez okićenog bora.

Kuglice, lampice, anđeli, zvjezdice i sve to u trendi bojama. Božić je gotovo nezamisliv bez okićenog bora. Dodirnih točaka između Kristova rođenja i bora, zapravo nema.  ”Stablo simbolizira vezu neba i zemlje, korijenje koje je u zemlji ide prema nebu. Kršćanstvo je prihvatilo bor jer su zimzelena drvca ravnija pa je simbolika još veća”, rekao je jednom prilikom fra Zvjezdan Linić.

 

Prema literaturi, mnogi su elementi proslave zimskog solsticija duboko usađeni u moderne proslave blagdana Božića.Rimljani na taj dan pale svijeće da bi proslavili rođendan Sunca a ta se simbolika vraćanja svjetla svijetu, prema njima, svidjela službenicima mlade Crkve, pa su odlučili službeno početi svetkovati Krista upravo tada. U Hrvatskoj se običaj kićenja bora pojavio 1850-ih godina, a prvo ukrašavanje drvca uvode luterani u 16. stoljeću u Njemačkoj, a konzumerizam je omogućio širenje kićenja drvca i u nekršćanske dijelove svijeta.

 

Najslađe božićne kuglice pronašli smo u Amelia Studiju iz male kućne radinosti u Osijeku. To su handmade kuglice koje se u malim količinama prodaju diljem svijeta. Iznenadite vaše voljene prekrasnim Disney poklonima. Kuglice su ručno obojene, a svaka mašna pažljivo zavezana.

Svoju kuglicu možete naručiti na njihovoj Facebook stranici i Instagram profilu ameliabloomroom.

[box style=”0″]

Darujemo jednu čitateljicu – Mickey set stiže na vaša vrata!

Pravila su jednostavna:

Prijave primamo do 4. prosinca točno u podne.

Možete se prijaviti samo jednom.

Darove šaljemo samo na adrese u Hrvatskoj u roku 30 dana.

Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke (ime i prezime, adresa i broj telefona) dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Podatke koje ostavite koristimo isključivo u svrhu dostave paketa i neće biti dijeljeni trećim osobama.

Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnica Katy Mendaš

[/box]

Više

Trendovi

Valentinovo je dan kada slavimo ljubav i uvijek je dobro pripremiti se unaprijed koliko god to zvučalo kao klišej.

Predstavljamo

U sklopu ovog događanja svi postojeći Gyms4you članovi i oni koji će to tek postati, u Gyms4you Osijek teretani u periodu od 02.10. do...

Celebrity

Popularna voditeljica Antonija Stupar Jurkin s 'Lifestyle' linijom doživjela ljubav na prvi pogled i što je još važnije – ljubav bez ijedne mrlje.

Putovanja

Ako niste bili u osječkoj Tvrđi, kao da niste bili u Osijeku.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.