Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti stručnjaka

Proslavimo Svjetski dan srca

Krvožilni i srčani problemi vodeći su uzrok smrtnosti u Hrvatskoj, a kriviti možemo, osim gena, i ubrzani, sjedilački način života.

Znate li da je srce organ koji prvi započinje rad u ljudskom zametku? Kao mala cjevčica krene pulsirati u 4. tjednu trudnoće. Kad ta cjevčica zatitra počinje program stvaranja ostalih organa i daljnji razvitak samog srca. Kad se srce pokrene, bez prestanka radi do kraja života.

Najvažniji mišić u tijelu i ove je godine obilježava svoj dan 29. rujna. No, što radimo kako bi motor našega tijela održali što duže zdravim uz sve one prepreke koje mu svakodnevno stavljamo na put? Krvožilni i srčani problemi vodeći su uzrok smrtnosti u Hrvatskoj, a kriviti možemo, osim gena, i ubrzani, sjedilački način života.

N01_4812

Znate li da s pola sata brzog hodanja dnevno te malim promjenama u prehrani možete učiniti puno za zdravlje svojih krvnih žila, koje je direktno povezano sa zdravljem srca, mozga i drugih organa? Kako bi vam pomogla u očuvanju zdravlja srca, Oktal Pharma iz linije Zona Vital preporučuje 3 proizvoda: Krill Oil, Omega 3 i Cholesteril.

Krill Oil doprinosi normalnoj funkciji srca, a blagotvorni učinak postiže se dnevnim unosom od 250 mg EPA i DHA. Krill Oil je najefikasniji izvor omega-3 kiselina porijeklom od morskog račića (Euphausia superba) koji živi u vodama Antarktika i hrani se planktonom i algama koje proizvode omega-3 masne kiseline. Zbog toga krill akumulira višestruko nezasićene eikozapentaenske (EPA) i dokozaheksaenske (DHA) kiseline. Omega-3 masne kiseline u Antarctic NKO™-u dolaze u fosfolipidnom obliku, što osigurava veću stabilnost, bolju i bržu apsorpciju, kao i bolje iskorištavanje EPA i DHA, što Antarctic NKO™-u osigurava znatno veću učinkovitost u odnosu na ostale izvore omega-3 masnih kiselina. Uz to, Antarctic NKO™ prirodno sadrži i snažni antioksidans astaxanthin, kao i vrlo vrijedan kolin.

Daniela Hočevar, Oktal Pharma, Petra Habdelić, trenerica Suzana Ličina i Daniela Hočevar, Oktal Pharma, Petra Habdelić, trenerica Suzana Ličina i Ivanka Trstenjak – Rajković, dr. med., specijalist opće medicine.

Daniela Hočevar, Oktal Pharma, Petra Habdelić, trenerica Suzana Ličina i Ivanka Trstenjak – Rajković, dr. med., specijalist opće medicine.

Omega 3 kapsule, porijeklom iz prirodnog ribljeg ulja također sadrže DHA (doksoheksaensku kiselinu) i EPA (eikozapentaensku kliselinu). DHA osim što doprinosi normalnoj funkciji srca, pomaže i u održavanju normalnog vida i funkcije mozga.

Treći proizvod Zone Vital u liniji za srce i krvožilni sustav su Cholesteril kapsule koje sadrže monakolin K iz crvene fermentirane riže, visoke kvalitete i visokog stupnja pročišćenosti, koji doprinosi održavanju normalne razine kolesterola u krvi. Blagotvorni učinak postiže s dnevnim unosom 10 mg monakolina K.

N01_4960

Nikada nije kasno započeti brigu o zdravlju srca. Zato usporite, uživajte u životu, slušajte omiljenog pjevača, nasmijte se često i bavite se hobijem ili kućnim ljubimcem, poručili su nam Oktalovci s druženja s novinarima, trenerica Suzana Ličina iz fitness studija BFF te ravnateljica Poliklinike Medikol, Ivanka Trstenjak – Rajković, dr. med., specijalist opće medicine.

[box style=”0″]

U suradnji sa Zonom VItal tri čitateljice dobit će jedan od ova 3 proizvoda! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #mojepojacanje i svoju preporuku za rješavanje stresa.

Prijave primamo do 5. listopada, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnici:

Suzana Žužul
Gordana Tkalcevic Jurkin
Mladen Pavlinović

[/box]

Više

Život u dvoje

Normalno je da se nakon nekog vremena u svakome od nas pojavi želja za nečim novim i drugačijim.

Zdravstveni karton

Kardiolog Brodie Marthaler otkriva koje namirnice odabrati za zaštitu zdravlja srca, a naš je savjet da ih što češće stavite na tanjur.

Zdravstveni karton

Prema statistikama Svjetske zdravstvene organizacije, oko 17,9 milijuna ljudi godišnje umre od kardiovaskularnih bolesti. To čini čak 31% od svih smrtnih slučajeva u svijetu.

Savjeti stručnjaka

Već je dobro poznato da je jabuka odličan saveznik u postizanju savršenog zdravlja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.