Provedite zdrave novogodišnje odluke

Blagdansko prejedanje napokon je završilo, a nakon Nove godine većini je jedna od glavnih odluka “čišćenje“ organizma od hrane i pića koje su unijeli u svoj organizam. Dobra je to odluka obzirom da su uživanje u masnoj i neuravnoteženoj prehrani te sjedilački način života faktori koji nepovoljno djeluju na razinu kolesterola u krvi. Znanstveno je dokazano da visoka vrijednost kolesterola predstavlja velik rizik od razvoja ateroskleroze i povezanih stanja, poput visokog krvnog tlaka i srčanih udara. Proizvodi za samotestiranje „Kolesterol” marke Veroval® omogućit će vam da brzo i sigurno provjerite je li vaša razina kolesterola unutar granica prihvatljivih vrijednosti ili ćete morati promijeniti prehranu i način života. Za provođenje ovog trominutnog testa bit će vam potrebna samo kapljica krvi iz jagodice prsta.

Prevencija bolesti i aktivno preuzimanje kontrole

Kolesterol nastaje u jetri i ima važnu ulogu u mnogim tjelesnim funkcijama kao na primjer u izgradnji staničnih membrana. Međutim, povišena razina kolesterola je rizični faktor za nastanak ateroskleroze (kalcifikacije arterija). Često se ateroskleroza neprimijećeno razvija do uznapredovalog stadija. Ateroskleroza krvnih žila srca dovodi do pogoršane opskrbe krvlju u srčanom mišiću, pa sve do začepljenja krvnih žila i srčanog udara.

Shvatite svoje zdravstvene probleme ozbiljno

Pomoću brzog testa za kolesterol možete brzo i sigurno odrediti vašu vrijednost kolesterola. U slučaju povišenih vrijednosti trebali bi se sa vašim liječnikom savjetovati o promjeni prehrane i načina života. Brzi test za dokazivanje kolesterola razvijen je s ciljem da se točnost i sigurnost suvremene dijagnostike učine dostupnim i za privatno korištenje kod kuće. Test se temelji na mjerenju vrijednosti kolesterola u krvi i time odgovara najsuvremenijoj tehnologiji medicinskog istraživanja. Točnost, koja je dokazana u studijama za ocjenjivanje izvedbe, iznosi više od 96 %. Za određivanje vaše vrijednosti kolesterola natašte, ne smije se ništa jesti ni piti 12 sati prije izvođenja testa. Nakon trudnoće ili teške bolesti pričekajte oko 3 mjeseca, a nakon blage bolesti 3 tjedna prije no što testirate vašu vrijednost kolesterola.

Shvatite rezultat ozbiljno iako jednokratno povišena vrijednost još nije dijagnostički značajna. Stoga se konačna dijagnoza uvijek treba postaviti zajedno s liječnikom. Radi pravovremenog prepoznavanja povišene razine kolesterola, preporučuje se imati u zalihi brzi test za određivanje povišenog kolesterola kako bi se vrijednosti kolesterola mogle redovito provjeravati.

Informirajte se i o ostalim testovima iz linije Veroval

Podsjetimo, Hartmann Grupa vodeći međunarodni proizvođač medicinskih i higijenskih proizvoda razvio je liniju Veroval koja uključuje osam brzih i pouzdanih kućnih testova kojima je moguće testirati intoleranciju na gluten, otkriti alergiju na mačju dlaku, pelud trave i grinje u kućnoj prašini, provesti testiranje na upalu mokraćnog puta, dokazati nisku koncentraciju željeza, saznati moguću povišenu vrijednost kolesterola, napraviti preventivni pregled želuca za dokazivanje bakterije Helicobacter pylori, napraviti preventivni pregled crijeva za dokazivanje prikrivene krvi u stolici te pomoću testa Pomažu li antibiotici brzo i sigurno možete provjeriti je li vaša infekcija bakterijska i ima li smisla primijeniti antibiotike. Više informacija potražite na www.veroval.hr