Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

She Book Club

Prva Slatkopedijina slikovnica dobila nastavak : iz tiska je izašla “Čarobna moć božićnog kuglofa”

Iako ova slikovnica predstavlja nastavak prve, ona može funkcionirati i potpuno samostalno jer se priča ne nastavlja na prethodnu.

Prije nepune dvije godine objavljen je prvi naslov iz Biblioteke Slatkopedija „U potrazi za čarobnim božićnim keksićima“ koji je ovih dana dobio svoj nastavak. Naime, iz njihove slatke radionice izašla je nova slikovnica „Čarobna moć božićnog kuglofa“ koju potpisuje već poznati dvojac – Kate Bošković kao autorica teksta i Matea Erceg kao autorica ilustracija.

„Ideja za nastavak rodila se još prošle godine kada su čitatelji pomislili da je naša treća slikovnica ‘Kad nestanu slastičari…’ zapravo nastavak prve. Tada sam pomislila kako to uopće nije loša ideja i kako naša Rita (glavni lik naše prve slikovnice) zaslužuje još jednu priču“, kaže Kate Bošković, autorica ovih slikovnica i pokretačica Biblioteke Slatkopedija.

Baš kao i u prvom nastavku, djevojka Rita će i ovaj put, zahvaljujući jednoj slastici, ljudima prenijeti važnu životnu poruku. No, ovaj put ona nije sama: „U novom nastavku pridružili su joj se jedna djevojčica i jedan dječak, Ivona i Sven. Ivona je ime dobila po mojoj nećakinji koja od samog početka moje spisateljske karijere sudjeluje u osmišljavanju svih priča pa je tako i u ovoj imala veliku i značajnu ulogu“, objašnjava Kate.

Ovaj put pokretači radnje nisu keksići nego kuglof, a Rita ne radi kolače za cijeli grad, već samo za jednu obitelj. Ipak, maleni čitatelji će u priči otkriti kako se čarolija od jedne obitelji proširila na cijeli grad, kao i u čemu im je to pomogla upravo Rita.

Iako ova slikovnica predstavlja nastavak prve, ona može funkcionirati i potpuno samostalno jer se priča ne nastavlja na prethodnu.

„Ovom pričom željela sam podsjetiti ljude da je bit blagdanskog okupljanja obiteljsko druženje i uspomene koje stvaramo zajedno, a ne skupi darovi i raskošni ukrasi“, ističe Kate Bošković.

Slikovnica je za narudžbu i to po posebnoj cijeni dostupna u webshopu Slatkopedije, a ove godine čitatelji će je imati priliku kupiti i na Inteliberu gdje će vas na posebnom štandu Splitski kantun dočekati i Slatkopedija. Osim toga, u srijedu, 8. 11. u 11:15 bit će i predstavljanje ove slikovnice pa će mali čitatelji imati priliku razgovarati s autoricom, ali i kupiti svoj primjerak s posvetom.

Napomenimo na kraju da je i ova slikovnica pisana velikim slovima kako bi ju djeca mogla samostalno čitati te da, osim priče, donosi recept za čarobni božićni kuglof, kao i prostor za crtež ili fotografiju vlastitog kuglofa.

Fotografije: Jelena Bošković, Slatkopedija

Više

Zanimljivosti

U slikovnici „Kad nestanu slastičari…“ dogodit će se upravo to – na neko će vrijeme nestati slastičari te će sve slastičarnice biti zatvorene, a...

She Book Club

Naklada je mala, a priča jako vrijedna stoga za slađe proljeće nabavite svoj primjerak „Slatke šumske priče“.

She Book Club

Prva slikovnica iz novopokrenute biblioteke Slatkopedija vodi vas u potragu za čarobnim keksićima koja će rezultirati važnim životnim poukama.

Gastronomija

Nekad treba pribjeći jednostavnim i brzim rješenjima kako bi se riješio onaj vječni problem: „Imamo li što slatko?“ – imamo i gotovo je u...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.