Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Brinimo jedna o drugoj

Psorijaza: edukativne radionice za postizanje boljega razumijevanja ove kronične bolesti, kao i olakšavanja svakodnevnice oboljelima

Kako naučiti živjeti s kroničnom bolešću? Što još mogu naučiti o bolesti, o terapijama, o pretragama i terminologiji?

Kako se nositi s predrasudama okoline i osjećaja srama na javnim mjestima uzrokovanog izgledom svoje kože, kako komunicirati s liječnikom, koje su sve terapije na raspolaganju, a kakva prava iz mirovinskog sustava – samo su neka od pitanja na koja odgovore gotovo svakodnevno traže oboljeli i roditelji oboljele djece od ove kronične bolesti. U okviru djelovanja Društva psorijatičara Hrvatske i Referentnog centra za psorijazu Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske od 18. veljače započinje trajni program edukacije oboljelih od psorijaze u 6 gradova diljem Hrvatske. Prva edukativna radionica održat će se 18. veljače u Zagrebu, zatim slijede Rijeka, Split, Ivanić-Grad, Osijek i Pula.

Osnovna ideja organizacije edukativnih radionica postizanje je boljega razumijevanja ove kronične bolesti, kao i olakšavanja svakodnevnice oboljelima.

Edukativne radionice koncipirane su u tri modula u sveukupnom trajanju od osam sati, a tijekom edukacije nastojat će se pružiti odgovori na sljedeća pitanja: „Kako naučiti živjeti s kroničnom bolešću? Što još mogu naučiti o bolesti, o terapijama, o pretragama i terminologiji? Kako komunicirati s liječnikom i aktivno sudjelovati u svakom procesu vezanom za liječenje? Kako educirati članove obitelji, kako pronaći potporu i izvan obitelji te gdje potražiti provjerene informacije?“.

Predavači su eminentni stručnjaci, specijalisti dermatovenerologije, zatim iskusni pacijenti s psorijazom te predstavnici Društva psorijatičara Hrvatske.

Svi zainteresirani svoje mjesto na edukativnom danu posvećenom psorijazi mogu rezervirati na mail: [email protected] te će prilikom rezervacije dobiti i točne informacije o adresi i vremenu početka.

 Termini održavanja edukativnih radionica:

  1. veljače Zagreb
  2. ožujka Rijeka
  3. ožujka Split
  4. ožujka Ivanić-Grad
  5. travnja Osijek
  6. travnja Pula

Više informacija dostupno je na:

www.drustvo-psorijaticara.hr

FB: Društvo Psorijatičara Hrvatske

Instagram: psorijaza_hrvatska

Ne propustite

Savjeti stručnjaka

Roditelje se mora educirati o važnosti suradnje i kontinuiranog specijalističkog liječenja, a oboljeloj djeci kroz lik doktora superheroja otkloniti strah od odlaska liječniku, kao...

Savjeti stručnjaka

Psorijaza – jedna riječ iza koje se kriju brojni simptomi i neugodnosti.

Video box 1

Psorijaza se može javiti u bilo kojoj životnoj dobi, ali se u čak 50% bolesnika javlja prije 25. godine života.

Savjeti stručnjaka

Od psorijaze boluje oko 1-3% svjetske populacije.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.