Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti stručnjaka

Psorijaza, hrana koja će pomoći

Psorijaza se nikada ne može u potpunosti izliječiti i liječenje je simptomatsko, što znači da je cilj tretmana ublažavanje simptoma, poput zadebljane, ljuskave kože sklone crvenilu te sprječavanje rasta kožnih stanica.

Psorijaza se nikada ne može u potpunosti izliječiti i liječenje je simptomatsko, što znači da je cilj tretmana ublažavanje simptoma, poput zadebljane, ljuskave kože sklone crvenilu te sprječavanje rasta kožnih stanica.

Ova neugodna, ali ne i fatalna kožna bolest ne mora biti bauk. Prirodna medicina nudi metode koje uvelike ublažavaju, čak i kompletno smanjuju simptome psorijaze. Tretiranje psorijaze mora početi promjenom nezdravih navika i njegom organizma iznutra i izvana. Naravno, prvo treba krenuti od prehrane…a ovo je popis namirnica koje morate držati u svojoj kuhinji kako bi “ojačali” svoj organizam koji se bori sa psorijazom.

Kurkuma je jedna od najpoznatijih namirnica Ayurvedske medicine, jednako kao i đumbir, itekako je dobra za ublažavanje i smirivanje simptoma psorijaze.

Ulje crnog kima uzima se oralno, no također se može nanositi na oboljela mjesta. Snažan je imunoregulator, djeluje antigljivično i antibakterijski. Liječi upaljena područja na koži, smanjuje svrbež i iritaciju te ubrzava zacjeljivanje kože.

Korijen čička tradicionalno se upotrebljava za tretiranje upalnih stanja kože. Čaj odnosno dekokt pripremajte na sljedeći način: jušnu žlicu korijena čička kuhajte u 3,5 dcl vode deset minuta, nakon toga je procijedite. Pijte svježe pripremljeno triput na dan.

Losos, kao jedna od riba s najvećom količinom omega 3 masnih kiselina, savršena je namirnica za sprječavanje protuupalnih procesa.

Psorijaza se zna javiti i kao reakcija na nepodnošenje glutena. Upravo stoga heljda može biti savršena namirnica kojom ćete poboljšati svoje zdravlje.

Chaga je moćan adaptogen, što znači da djeluje protiv stresa, koji uzrokuje 90 posto svih bolesti. Neki izvještaji tvrde da je moguće stopostotno izlječenje od psorijaze uz pomoć Chage, što se inače jako rijetko postiže kod te bolesti.

Autor: Tara Lukičić – Tvornica zdrtave hrane

Više

Savjeti stručnjaka

Roditelje se mora educirati o važnosti suradnje i kontinuiranog specijalističkog liječenja, a oboljeloj djeci kroz lik doktora superheroja otkloniti strah od odlaska liječniku, kao...

Savjeti stručnjaka

Psorijaza – jedna riječ iza koje se kriju brojni simptomi i neugodnosti.

Zdravstveni karton

Suzne oči, slabost, kašalj, začepljen nos, crvenilo, sve su to simptomi koju se javljaju kod osoba koje su alergičari.

Savjeti stručnjaka

Slatki pelin i ulje crnog kima zajedno uspješno djeluju protiv virusa, bakterija, gljivica i drugih patogena koji ugrožavaju pravilan rad našeg organizma.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.