Raj za hedoniste, ljubitelje prirode i aktivnog odmora

Dvorac Janković u Suhopolju, raj je za hedoniste, ali i ljubitelje aktivnog odmora, prekrasne prirode i kulturne baštine. Nije tek svjedok bogate povijesti, već je i osebujni centar za posjetitelje. Spojio  je potrebu za opuštanjem i ujedinio sve arhitektonske i građevinske elemente nekoliko epoha, od 18. stoljeća naovamo.

Uskoro će jedan od najljepših dvoraca u Hrvatskoj otvoriti vrata za posjetitelje koji će se moći smjestiti u 15 soba vrhunskog dizajna uz pogled na prekrasan perivoj. Tu su i opuštajuća wellness oaza, vinski podrum, multimedijalna dvorana, 5D kino i kreativni laboratorij, a istinski gurmani uživat će u najboljem od Podravine i Slavonije i savršenim slasticama Sandre Jadek, slastičarke koja se okitila svjetskom broncom.

Od 2012. Dvorac Janković u vlasništvu je Virovitičko-podravske županije koja je sva svoja znanja i entuzijazam uložila u kreiranje i realizaciju projekta vrijednog 39.767.716, 50 kuna, sufinanciranog bespovratnim sredstvima u visini 33.419.096,67 kuna iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a odobrenog u sklopu poziva „Priprema i provedba Integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“.

Suhopoljski dvorac najnoviji je adut Plemićke rute koja povezuje Ljetnikovac grofa Draškovića iz 19. stoljeća u Noskovcima, danas poznat kao „Dravska priča“, heritage hotel Kuriju Janković u Kapela Dvoru, raskošan Dvorac Pejačević u središtu  Virovitice, Park šumu Jankovac u Parku prirode Papuk, atraktivno izletište Pustaru Višnjica u blizini Slatine …

Savršene biciklističke staze, atraktivna Bilogora i pitoreskni Papuk, promatranje ptica, lov i ribolov, prvi hrvatski pjenušac Slatinski biser,  vrhunska vina, sjajna gastronomija, bogata kulturna baština – neka Plemićka ruta bude samo početna točka za istraživanje ove neodoljive destinacije.

Sadržaj objavljenog materijala isključiva je odgovornost Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.