Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zdravstveni karton

Ravnotežom u crijevima do željene figure

Hranu ne možemo doživljavati samo kroz računanje kalorija, čak ni kad govorimo o mršavljenju.

Hranu ne možemo doživljavati samo kroz računanje kalorija, čak ni kad govorimo o mršavljenju. Hrana je poruka – ona je informacija našim stanicama, našem DNK-u. Obrok bi trebao obilovati zdravim, raznovrsnim i raznobojnim namirnicama koje će nahraniti naše stanice, omogućiti nam sitost, a neće prouzročiti dodatno nakupljanje kilograma.

Prije svega, potrebno je osvijestiti da je jedino zdravo mršavljenje ono u kojem isključivo gubimo neželjenu mast, zadržavamo ili povećavamo mišićnu masu i povećavamo hidrataciju organizma. Da bismo to postigli, u Fitometaboličkoj Dijeti prvo potičemo detoksikaciju, zatim uspostavljamo hormonsku ravnotežu i na kraju ubrzavamo metabolizam.

Dr. Vlaho Šapro

Crijevne bakterije kao uzrok nakupljanja kalorija

U Fitometaboličkoj Dijeti, u procesu zdravog mršavljenja posebnu pozornost posvećujemo zdravim crijevima i crijevnom mikrobiomu. Naime, mnoge osobe ne mogu smršavjeti usprkos radikalnim dijetama i vježbanju. Jedan od razloga leži u crijevima.

Crijevna mikrobiota sadrži firmikute (debljajuće crijevne bakterije) i bakteroide (bakterije zadužene za mršavljenje). Osobe koje imaju višak firmikuta u crijevima, apsorbiraju dodatne šećere koje ove bakterije stvaraju, uz kalorije koje se ionako nalaze u hrani. Taj „skriveni“ izvor energije može biti odgovoran za do 15% dnevnog unosa kalorija. Bakteroidi, s druge strane, izlučuju višak šećera iz tijela putem stolice.

U zdravoj crijevnoj flori ove dvije skupine bakterija su u međusobno uravnoteženom omjeru 2:1, dok kod osoba s prekomjernom tjelesnom težinom, udio firmikuta može biti višestruko veći – čak 2000:1. Upravo se zato osobe s poremećenom crijevnom florom više i brže debljaju te teže gube kilograme, od onih osoba čija je crijevna flora u ravnoteži.

Uloga dobrih bakterija pri mršavljenju

Crijevnu floru nužno je hraniti korisnim bakterijama, ali i hranjivim tvarima i vlaknima, što postaje sve teže s užurbanim načinom života te smanjenom konzumacijom voća, povrća i cjelovitih žitarica. U tom slučaju od pomoći može biti sinbiotik OMNi-BiOTiC® metabolic, dodatak prehrani koji sadrži 7 ljudskih bakterijskih sojeva s minimalno 3 milijarde bakterija u 1 vrećici, uz aktivacijsku matricu, koji dovode crijevnu floru u ravnotežu.

Uz unos dobrih bakterija, preporučuje se bakterije nahraniti omiljenom hranom u vidu dodatka prehrani OMNi-LOGiC® Jabučni pektin, koji pomaže rast i djelovanje bakterija odgovornih za mršavljenje – bakteroida. Ako bakteroidi imaju dovoljno dostupnog jabučnog pektina, razmnožavaju se i trajno nastanjuju crijeva te ne dopuštaju prevlast firmikutima, odnosno „debljajućim bakterijama“.

Tijekom procesa mršavljenja, uvijek je dobro obratiti pažnju i na otkiseljavanje organizma, koje upravo zbog jednolične prehrane može biti prepreka gubitku kilograma. META-CARE® Basic 3 sadrži vrijedne minerale kalij, kalcij i magnezij, koji potiču rad probavnih enzima, uravnotežuju elektrolite, opuštaju mišiće, uz dodatak ekstrakata mediteranskih biljaka – origana, ružmarina, timijana, kadulje i komorača.

Osim obuhvaćanja mnogobrojnih procesa u našem organizmu na fizičkoj razini, zdravo mršavljenje najčešće uključuje i promjenu postojećih uvjerenja o prehrani te uspostavljanje novog odnosa s hranom, a često i sa samim sobom. Ovo rezultira time da osoba, osim što dobije novu figuru, upozna i jednog novog „poboljšanog“ sebe, kojem se zdravlje i kvaliteta života mijenjaju na bolje, što je i sam cilj procesa zdravog mršavljenja.

Detaljnije o proizvodima:

Više o ostalim proizvodima Instituta AllergoSan pronađite na www.omni-biotic.hr, a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.

Više

Budi fit

Jako ih je lako unijeti u suvišku, ali taj suvišak unesenih kalorija trebalo bi nekako i potrošiti kako se ne bi pretvorio u potkožno...

Budi fit

58% žena pati od stresne inkontinencije, što znači da pate od urinarne inkontinencije kada se smiju, kašlju, kišu ili podižu teške predmete.

Beauty report

L’Erbolario ima učinkovite proizvode visoke kvalitete za zaštitu od štetnog sunčevog djelovanja.

Duh i tijelo

Situacija postaje problematična samo ako je kortizol predugo prisutan u tijelu u prevelikoj koncentraciji, što je obično povezano s (podsvjesnim) stresom ili uzimanjem lijekova.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.