Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Seks

Razotkrivanje iz muškoga kuta: Zašto muškarci varaju?

Nećete vjerovati, ali samo osam posto nevjernih muškaraca priznalo je da su u tuđi krevet skočili isključivo zbog tjelesnih užitaka.

Bračni savjetnik Gary Neuman davno je izdao knjigu The Truth About Cheating, u kojoj razotkriva najčešće razloge muške prijevare. U anketi je sudjelovalo više od dvjesto muškaraca, koji su svoje partnerice varali kao za okladu.

I muškarci varaju zbog osjećajne topline

Nećete vjerovati, ali samo osam posto nevjernih muškaraca priznalo je da su u tuđi krevet skočili isključivo zbog tjelesnih užitaka. Ostali su tražili i duševnu toplinu. To znači razgovor, nježnost i romantiku, koje očito više nije bilo kod kuće. Muškarcima mnogo znači i činjenica da im žene govore da su uspješni. Da su centar njihova svijeta i da im nije lako što se moraju pobrinuti za obitelj. Ako to ne dobiju od žene, pokušat će dobiti od ljubavnice. Problem je u činjenici što žene više puta ne znaju da je njihovu muškarcu potrebna toplina i osjećajna podrška, i zato na to naravno zaborave i guraju muškarca u sve veću tugu. Drage dame, zagrlite svojeg muškarca, kojemu je to potrebno. Pružite mu sklonište i dajte mu do znanja da ste potpuno na njegovoj strani.

Gotovo sve muškarce nakon prijevare peče savjest

Sljedeće pogrešno uvjerenje koje u glavi imaju prije svega žene jest činjenica da varaju samo svinje i barabe, kojima nakon toga uopće nije žao. Da su to tipični predstavnici muških svinja, zbog kojih žene zamrze cijeli muški rod. To naravno nije tako. Gotovo sedamdeset posto muškaraca priznalo je kako nikada nisu mislili da će uskočiti u tuđi krevet i da im je poslije bilo jako žao.

Da ne bi bilo greške, time nikako ne želimo opravdati njihovo ponašanje. Samo vam želimo objasniti da možda griješite u mišljenju o profilu muškarca koji vara. Ipak, iako muškarca peče savjest, varanje će svejedno ponoviti. Ili kao što kaže Neuman: ‘Muškarci svoje osjećaje znaju odlično nadzirati, potisnuti ih i s njima se suočiti poslije.’ To naravno znači da muškarac svojoj partnerici može obećati da nikada više neće skočiti u tuđi krevet, ali obećanje joj neće moći ispuniti. Kod takvog muškarca unatoč grižnji savjesti garancije za vjernost nema.

Ako vara prijatelj, onda ću i ja

Gotovo je osamdeset posto muškaraca u knjizi The Truth About Cheating priznalo da imaju prijatelja koji je prevario svoju ženu. I takvo loše društvo naravno utječe i na njih.

Drugim riječima: ‘Ako je varao moj kolega, onda ću i ja.’ Upravo zbog takvih prijatelja varanje postaje nešto svakidašnje. Nešto društveno prihvatljivo. Nešto zbog čega ne bi trebao žaliti. Tako barem razmišlja muškarac koji podržava svojeg preljubničkog prijatelja. Druga teorija jest naravno olakšavanje grižnje savjesti.

Takoreći: ‘Ako se to dogodilo mojem kolegi koji je imao krasan brak, nije čudno da se dogodilo i meni.’ Drage žene, ako se ikako može, spriječite druženje s takvim frajerima i svojeg partnera pokušajte dovesti u bolje društvo. Najbolje bi bilo kada biste imali zajedničke prijatelje koji su isto tako vjenčani i vezani. Vrlo je naravno loše kada su muževi prijatelji samci i lutalice koji većinu vremena provode po kafićima i možda čak noćnim klubovima.

Najradije varaju sa suradnicama

Gotovo polovica ispitanih muškaraca priznala je da su ljubavnicu upoznali na poslu. Znači, koja je bila njihova suradnica. Upravo osoba s kojom su proživjeli velik dio dana. Ili kao što objašnjava Neuman: ‘To je žena koja ga hvali. Koja se divi njegovim dostignućima.’ Upravo je zato dobro da to radi i žena. Ako neće, to će onda raditi neka druga, i problemi su tu. Brzo se primijeti da se na poslu događa nešto sumnjivo. Ako vaš muž recimo prečesto spominje neku suradnicu i neprestano je upleće u vaše razgovore, potrebne su nužne mjere i direktna zabrana preosobnih sastanaka i recimo elektroničke pošte. Muškarcu u takvom slučaju treba dati do znanja da se igra i da to neće dobro završiti. Problem je naravno činjenica da suradnicu bez obzira na sve svaki dan vidi na poslu. Možda baš odabire namjerno službena putovanja, razne sastanke i prekovremeno radno vrijeme. Upravo zato da bi što više bio u njezinu društvu. Nikada se nemojte držati po strani, drage dame, već ga samo upitajte kako bi se osjećao kada biste vi to radile sa svojim suradnikom. To će ga bez dvojbe spustiti na zemlju.

Ljubavnica obično nije više seksi od žene

Nećete vjerovati, ali samo 12 posto muškaraca reklo je da je ljubavnica bila više seksi i privlačnija od njihove žene. Više se puta baš dogodi da je starija i na prvo pogled nezanimljiva. I da je žena nadmašuje u svakom pogledu. Ali takav muškarac na ženu se naviknuo, a kod ljubavnice mu miriše svježe meso.

Neuman taj iznenađujući zaključak objašnjava ovako: ‘Muškarci ne traže pogodak u krevetu. Radi se o dubljim emocijama, kada dolazi do osjećajne kemije i povezanosti. Riječ je o traženju srodne duše, koja će mu ponuditi više nego žena.’ I tu prevarene žene očito najviše griješe, jer su uvjerene da je ljubavnica ljepša od njih, te se počinju opterećivati samo svojim izgledom i sposobnostima u krevetu. Pri tome zaboravljaju naravno na osjećaje i na toplinu, zbog koje je muškarac i otišao iz njihove postelje. Da ne bi bilo zabune, seks i fizička privlačnost svejedno nisu zanemarivi, zato je i tako važno da im cure posvećuju dosta pažnje. Još i prije nego posumnjaju da nešto nije u redu.

Gotovo nikada za jednu noć

Još jedna pogrešna slika o muškarcima koji varaju jest da to rade na brzaka. Za jednu noć i koji sat nakon što upoznaju novu ženu. Bračni savjetnik M. Gary Neuman tvrdi drugačije. I to baš da se varanje događa na duge staze i da gotovo 80 posto muškaraca buduću ljubavnicu upoznaje koji mjesec prije prvog seksa. To je naravno dobra vijest za ženu, koja ima idealnu priliku zamijetiti da se nešto događa i da se njezin partner ponaša vrlo čudno i smeteno. Žena u takvim slučajevima mora paziti na sve. I na to da mužu možda nije više toliko do seksa i do razgovora.

Upravo zato će pitanja je li vam vjeran i misli li na varanje biti suvišna. Time ništa nećete postići. Bolje bi bilo da se posvetite vašem odnosu i da se potrudite da se poboljša prije nego što dođe do varanja. Rečeno drugačije – posvetite mu se dušom i tijelom i izludite ga tako snažno da zaboravi na potencijalnu ljubavnicu.

Dragi čitatelji, ako podvučemo crtu i ako uzmemo u obzir tvrdnje M. Garyja Neumana, možemo zaključiti da muškarci varaju iz istih razloga kao i žene. I da se upravo pri varanju najčešće ponašaju kao žene. Zanimljivo, nema što.

Intimatemedicine.com.hr

Više

Horoskop

Saznajte tko će biti dobro raspoložen, napredovati i imati obilje ljubavi!

Zanimljivosti

Muško zdravlje ne smije biti tabu!

Horoskop

Mrzi kad život postane dosadan. Zato uvijek želi prihvatiti izazov i biti s nekim tko je nepredvidljiv i nestalan – to mu je uvijek...

Seks

Gubitak interesa za seks s vremena na vrijeme je uobičajena pojava, a razine libida variraju tijekom života.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.